Удачно ли е?

PI

10.04.05
08:37

Удачно ли е сутрин в 8:00 когато ми е първата закуска да ям по един кренвирш на браво телешки е с 1 филия и половина на Бонус и това да ми е за ситринта защтото имам алергия към яйца и мляко, а овесените ядки няма как да ги ям :cry: А са ми нужни за диетата след което в 10:00 щте изпия една доза протейн в 12:00 щте ям скумрия на скара в 2:30 пак една доза протеин който ми е растителен на нутриум
в 4:00 щте хапна 2-3 резанчета пуешко филе и вечерта ям чисто телешко около 300гр.Щте може ли някои да ми помогне да доизготвя тази диета защтото ми се струва, че щте смъкна мускул от нея а не трябва  :?

Здравей, Pitbull. Виж първо трябва да кажеш какви килогорами си, колко си висок или въобще да изчислиш от колко калории имаш нужда на ден. После погледни всекя една от храните, които смяташ да приемаш и състави таблица,в която уточняваш броя на белтъците, въглехидратите и калориите. Като я направиш според яденетата можеш да нпаравиш анализ дали поемаш достатъчно белтък и въглехидрати и т.н. Направи си таблица и я постни тук ако искаш!Чао:)

PI

10.04.05
09:15

Благодаря ти обаче има едно “но”.Виждам, че редовно казвате да си направим тази таблица обаче аз незнам как и заради това ви питам, ако може да ми кажете как да я направя и да си изчисля броя на белтъците, въглехидратите и калориите щте си я направа сам.Знам каде е таблицата в саита обаче незнам как да го изчисля и незнам там на какав грамаж отдговарят тези проценти.Та ако може да ми кажете как се изчисляват тези таблици точно това и исках да ви питам защтото забравих в предния пост.Тъй като ми е за пръв път да правя диета затова задавам такива тапи вапроси.
Благодаря ви предварително.
Забравих:173см.75кгр.,това е за мене.

10.04.05
11:07

Pitbull, не видях дозите ти протеин, които взимаш допълнително, но така като гледам/така ми се струва от прочетеното/, че определено няма да смъкнеш. Но ядеш доста месо, което не е на добре. Хубаво е да се консумира, но ти... май се оливаш, това явно е продиктувано от това, че си алергичен... което много усложнява. Айде яйца карай... ама и мляко и млечни продукти ли? Ти извара не можеш ли да ядеш? ОСвен това защо не можеш да ядеш овесени ядки?

Абе.... с 2 думи-много трудна работа. Но търси разни алтернативи,  на мен ми изглежда, че по цял ден месо пуцаш. Примерно рибата е нещо супер добре, както и останалите морски “далаверки”. Насочи се яко към тях. Освен това има разни други “бонуси” като пшеничен зародиш, трици, пшеничени ядки и т.н., които са въглехидратни да, но са много добре усвоими и се водят супер диетични. Има сусам още... ходи по магазините и гледай и си преценят. Соята е добра алтернатива и ако не се олива човек с количествота ще си тип топ...

чао

PI

10.04.05
11:19

Ами овесените ядки немога да ям защтото няма с какво да ги ям немога да ги ям с вода само.Тъй като немога да ги направа с мляко.Извара няма да мога да ям.Това е много лошо, но немога да направа нищто по вапроса яйца,мляко, това е идиално за закуска, но като немога да ги ям освен с месо какво друго да ги заменя?

10.04.05
11:41

[quote author=“Pitbull”]Ами овесените ядки немога да ям защтото няма с какво да ги ям немога да ги ям с вода само.Тъй като немога да ги направа с мляко.Извара няма да мога да ям.Това е много лошо, но немога да направа нищто по вапроса яйца,мляко, това е идиално за закуска, но като немога да ги ям освен с месо какво друго да ги заменя?

Еми пич, от теб си зависи. Аз съм ял овесени само изплакнати във вода. Вярно отврат е, но не се издрайфах, значи всичко е ок. ОСвен това овесените вървят със сисело мляко, изплакваш ги, плъос киселото и всичко е ок.

Най-важното е да търсиш разнообразяване, за да може организма да набавя всичко необходимо, а не да се лишава от нужни вещества. За това трябва да комбинираш... От теб си зависи.

PI

10.04.05
12:03

Благодаря, че се отнесе сериозно към вапросите ми.Обаче искам да попитам как бих могал да си саставя диета от която да не загуба мускул което е най-важното за мене и да загуба мазнините.Изчислил съм, че имам нужда от 2856,495ккал за деня.Колко трябва да са за да започна да свалям.И кои храни по кое време мога да ги ям.
Извинявам се за елементарните въпроси, но както казах за пръв път ми е да съм на диета.Чета доста от саита, но немога да си направя сам диета явно в мен е проблема :?

10.04.05
18:06

Не го мисли това, че задаваш елементарни въпроси, това са най-добрите въпроси! :) За да се говори сложно, трябва първо от елементарното да се тръгне. :)

Преди да ти кажа още каквото и да е искам да уточня, че никога не ми се е налагало да свалям/в другата крайност съм аз/, но съм бил на НВД.

До колкото ми е известно всяка една калория под нужната ти на ден, ще те кара да сваляш, въпроса е да не се съсипеш от глад и недохранване/било то откъм въглехидрати или мазнини, че и протеини естествено/. Въпроса е в това колко “Харчиш” ако правиш някакви супер качествени тренировки откъм кардио и аеробика, ще харчиш доста калории и ще сваляш дори да не приемаш много по-малка калории с храната от необходимите ти/които си изчислил/. Така, че въпроса опира до самата тренировка. И до волята ти да я правиш, както трябва. Но принципа про НВД мисля, че е 500 калории по-малко да приемаш./Дано не бъркам, някой да ме поправи ако греша/.

Относно свалянето на мускулна маса.
Ами виж сега, ако тренираш хубаво, ПОЧИВАШ и ядек прилично, мисля, че е абсурд да свалиш обилно мускулна тъкан. И това не трябва да ти е фикс идея. Въпроса е да приемаш достатъчно белтъчини, така че мускула да не вземе да отрофира поради липсата им. Пробем е, че си алергичен, но както казах, търси алтернативи, има такива, от теб зависи.

Междо другото, ако ти се получават добри тренировките и висчко върви по план сигурно ще ти спадне силата, но не кой знае колко и това да не те притеснява.

По тия въпроси май djgorgio-ASTOR, може да ти помогне, пак май той има опит. Така ми се струва. :wink:

И за финал, най-важното е практиката, тя ще те ръководи, като вижждаш резултатите ще анализираш. Гледай да си обективен и да не си въобразяваш разни работи, както често става.

Айде Успехец!

Pitbull, ето ти една приемерна диета, която включва за съжаление извара и яйца, но все пак ако ги заместиш с нещо - нямаш грешка. Самата диета е предназначена за мен 187, 110кг. Моите калорийни нужди са 2665.7/ден

Продукт      Белтъци    Мазнини    Въглехидр.  ккал    цена

Извара0,250     43         1.5           4.5         200     1.00
КиселоМл2%    14.4       9             24.15       230     0.50
Фъцтъци100гр.  26         49             16         567     0.50
Яйца3по60гр.  23.22       20.16         1.26       225     0.60
Пилешко300гр.  64.8       11.7         ——      375     1.35
Ориз100гр.      7.4         2.2           75.4       360     0.10
Извара0,250     43         1.5           4.5         200     1.00
———————————————————————————————————————
Общо          219.82     95.06         122.8       2157     5.80

Освен това приемам около 40гр. Про 90 Голд на Нутрим, както и витамини. Пилешкото го ям на 1,5 пъти:) Тъй като количестовото протеин е твърде много за едно хранене:) Салатките не ги броя. Много често не изяждам и 100гр. ориз , а по-малко -  около 80. Нямам кантарче и го прява на око на пропорции! Вече съм на диетата от 1 месец като разменям някои от продуктите , наприемер месото с херинга или ориз с картофи, но като цяло това е най-лесната за приготвяне диета. Цифрите, както се досещаш са приблизителни..Дали яйцата тежат 60гр. зависи много от кокошката:) Ефект при мен има. Съчетавам диетата с 5-6 дена тренировки като правя кардио /колело/ 4-5 пъти седмично. Освен това пия и 2 по 0.5гр. Л-карнитин на Биогейм около 45 мин. преди кардиото и на гладно в почивните дни.  Имам успех от 6 кг. за един месец. А забравих - правя и един високовъглехдратен ден седмично ама да си призная в него ден става хипервъглехидратен, защото не се издържа само на извара. ;)
Хайде. Успех!

10.04.05
20:00

Здрасти! Аз ще се включа не по темата, а относно последния постинг, съжалявам, че е малко оф-топик, но... Този Високо въглехидратен ден, какви въглехидрати е хубаво да се ядат? Например шоколад, хляб може ли или и това не е хубаво? Само плодове? Изобщо, има ли някакви ограничения и ако да - какви? Второ, в този ден какви пропорции трябва да имат въглехидрати/мазнини/белтъци? И трето, колко трябва да са калориите - отново отрицателен баланс да има, или да са повече от нужните за деня?

Между другото тия 6 кила ако наистина си свалил само(или преобладаващо) мазнини, много добре! Дано и при мен да има добър резултат ( моята диета е мааалко по-различна, но е доста подобна. Аз например не пия протеин :( Дано да не се окаже решаваща липсата му, аз мисля, че си набавям достатъчно белтъци от месо/извара/яйца).

Поздрави!

Здравей, Newguy. По принцип не би следвало да ядеш всякакви въглелехидрати. Те имат гликемичен  индекс /тук някой от по-запознатите трябва да се намеси:)/ , който един вид класира кои въглехидрати са за предпоричтане и кои не. Със сигурност мога да ти кажа, че сладкишите не са “хубави”. Работата е там, че след 1 месец не издържах и днес си хапнах сладко. що се отнася до калориите предполагам, че трябва да запазиш същите, но просто да промениш източниците им- например да намалиш мазнините за сметка на въглехидратите. Колегите от форума препоръчват високовъглехидратен ден на всеки 5 до 10дни. И тук всичко е сметки, така че...
А за протеина - ако си го набавяш от храната това е отлично! Няма по-добър протеин от този в самата храна! Виж Л-карнитина е друго нещо!

10.04.05
20:57

Да, аз си пия л-карнитин - 500мг сутрин на гладно 45 минс преди кардио и вечер преди лягане ( впрочем, знаеш ли какъв е смисълът на това пиене вечерта преди лягане? че аз се чудех). А относно това, което каза, а именно,

” По принцип не би следвало да ядеш каквито и да е въглехидрати”

как така не би следвало, нали уж е високо въглехидратен ден? ми аз ако не ям въглехидрати как ще го направя високовъглехидратен :) ти понеже си бил на НВД явно поне 1 месец, какво ядеш ти в твоите ВВД дни?

Поздрави!

Допуснал съм грешка в изказа си.:)Имах впредвид , че не би трябвало да ядеш всякакви въглехидрати.:) Например, такива от захарно петле:). Във високовъглех. дни можеш да хапваш повечко кафяв ориз...Нямам линк-а към индека на хипогликемичните храни..някой от форума ще го даде или го потърси на търсачката във форума. Аз лично си позволявам малко забранени храни. Знам , че не е хубаво, но и аз съм човек. Може да изпия една бира..такива работи.Както се казва “и Хасан е човек”:)
що се отнася до  Л-карнитина да ти кажа нямам представа. Както сигурно си видял в друга рубрика на форума постоянно се дават мнения по колко и кога да се пие Л-карнитин. Повечето от нас тук са запознати с крайния резултат , а не с процеса на действие. Все пак аз възприех съвета на един от модераторите на форума да се пие около 45мин. преди тренировка и има ефект. А що се отнася до количеството - кой знае... Биогейм препоръчват да се приемат 1гр., 60мин. преди лягане на гладно. Аз лично не обичам да си лягам много, много гладен така че въобще не спазвам тези предписания. Можеш да си направиш експеримент какъв ефект ще има при равни други условия ако пиеш вечер и съответно не.:)Успех!

10.04.05
22:30

Мерси, ще пробвам... ми не знам да не би това, което пия, да е малко - 500мг сутрин и 500 мг вечер преди лягане, как мислиш/мислите ( ако изобщо някой друг чете тази тема освен нас 2мата :) )?

Поздрави!

PI

10.04.05
22:48

Благодаря на всички ви за отговорите които наистона ме задоволиха :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1