Ударете едно информационно рамо - Синдром на Рейно

DO

10.11.11
17:04

Синдром на Рейно или по-просто казано - студени краници.
Не е като да не се поразрових ис гугъла,но това,което стана ясно,е че не е категорично ясно какви са причините макар и да са изброени доста.Общо взето през студените месеци от годината често съм с много студени ръце (най-вече пръстите) и това от както се помня.

Ще ми е полезно ако някои има наблюдения,информация или опит както за причини така и за необходими изследвания,а също и към какъв специалист да се обърна (пропускаме личния лекар) ако се наканя да си пусна кръвни тестове (интересно ми е какви би трябвало да са според вас) или доплери и каквото и да е?

Темата беше редактирана от donsir на 10.11.11 17:04.

MI

10.11.11
17:51

Здрасти, аз също го имам този проблем, при мен лично изчезна , когато започнах всеки ден тичане по 20 мин, на гладно, или плуване пак често, освен фитнеса, нещо аеробно. Пробвай така, иначе има различни медикаменти, но колко действат....а са и скъпички, относно изследванията и специалист, по-добре питай личната лекарка, тя ще те насочи. :) Но тези неща определено помагат

DO

10.11.11
18:02

С аеробната активност перманетно ли си подобрил състоянието или само през периодите когато бягаш/плуваш ?
До колкото разбрах причините може да са от различен спектър - електролитен дисбаланс,анемии,дефицит на Б12,магнезий,съдови проблеми и един куп други. И аз съм на мнение,че стреляне на посоки с добавки не е най-разумния вариант,но и за кардиото се двоумя тъй като трудно качвам и само кардио ми трябва.... :)

Мнението беше редактирано от donsir на 10.11.11 18:03.

MI

10.11.11
18:46

Перманентно, но в началото го има периода в който като не съм бягал,плувал, да се върне, сега вече не е така.Аз бих заложил при млад човек, по-скоро на липса на Б12 и магнезии, или анемии

10.11.11
21:05

Съдоразширяващи.

DO

10.11.11
22:36

Съдоразширяващи казваш,но ако не е съдов проблем,а дефицит на нещо си примерно.Или проблем със съдовете,но да трябва обратното на съдоразширяващи добавки :D ..Може да пробвам леко всекидневно кардио,а в при първа възможност през невролог или съдов хирург като за начало,че ако тръгна наведнъж всичко ще трябва като изследвания за космонавт да си правя.

11.11.11
11:32

Ми батка, отиваш при джипи-то и то ти дава направление за съответния специалист. Тва е. След тва ше му мислиш.

Denny Crane, на много места съм чел , че подобно нещо се получава при недостиг на цинк в организма. Също така хората казват, че се подобрява състоянието им когато почнат да суплементират с цинк. Виж дали имаш имаш някои от другите симптоми на недостиг на този елемент и ако е така почвай да го пиеш, евтин е а и върши още стотици важни неща  в тялото.

DO

11.11.11
13:04

казано от инж. Марин Маринов на 11.11.11, 11:40:

Denny Crane, на много места съм чел , че подобно нещо се получава при недостиг на цинк в организма. Също така хората казват, че се подобрява състоянието им когато почнат да суплементират с цинк. Виж дали имаш имаш някои от другите симптоми на недостиг на този елемент и ако е така почвай да го пиеш, евтин е а и върши още стотици важни неща  в тялото.

Споделям положителната оценка за цинка,но в случая едва ли е намесен тъй като през последните няколко месеца съм изпил 3000мг цинк пиколинат и към 2000мг цинк глюконат,който пия и в момента.Мисля си,че може магнезия да е намесен,но ако проблема е в електролитите,то стрелянето на посоки с магнезий със сигурност няма да е удачно...

И аз имам подобен проблем, ръцете и ходилата са ми постоянно студени, макар цялостно да ми е топло. Личния ми опит също казва, че не е от цинка, понеже през последния месец приемах по 100мг цинк пиколинат на ден, а промяна нямаше.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.11.11 13:09.

И аз го имам този проблем, в момента пръстите ми са ледени, главно зимата са ми студени крайниците.Може да взема цинк или нещо такова, ще се поразчета.Според вас това сериозен проблем ли е?Защото се чудя дали да взимам по-сериозни мерки.

S!

11.11.11
20:41

Имам такъв проблем с краката, обаче странното е че е само на левия крак и по-точно на пръстите. Не е само да са студени, а и боли и то едно такова постоянно и много гадно. Може да е смешно, но много честно ми се случва да си грея крака със сешоара, а понякога дори и обувките. Лошото е, че понякога това става и лятото, независимо от това дали е 40 градуса навън. Не знам от какво се получава, но е много гадно.

DO

13.11.11
14:42

казано от Десо на 11.11.11, 13:09:

И аз имам подобен проблем, ръцете и ходилата са ми постоянно студени, макар цялостно да ми е топло. Личния ми опит също казва, че не е от цинка, понеже през последния месец приемах по 100мг цинк пиколинат на ден, а промяна нямаше.

Ако не се лъжа ти май пиеше магнезиев цитрат в момента.С него има ли някаква промяна в състоянието ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1