14.11.11
20:34
Въпросът е зададен.
Какви са ви впечатленията от купешките кисели млека и кое е най-качественото,за което сте сигурни,че е такова?
14.11.11
21:02
Има ли как някой потребител да е сигурен в качеството на киселото мляко ако не участва в производствения процес или не си го прави сам?
14.11.11
22:15
Е нали разни БДС-та това онова...
Не съм много запознат с млечните продукти и асортимент,но тези БДС-та важат ли ?
14.11.11
22:30
Родопея е най-доброто, самият факт, че след няколко дни, отворено, в хладилника едвам се яде, толкова става кисело ме навява на мисълта, че е истинско. :)
14.11.11
23:23
Впечатленията ми са, че трябва да се прибягва до (кисело) мляко в редки случаи и ОСОБЕНО редки, ако то е купешко и НЕдомашно :)
И все пак - бях чела за някакъв тест, където Елби, Роса, Родопея бяха ОК.
Чети във форума на бг-мама там бях гледал поне 2 опита в домашни условия и резултати от 1 анализ мисля че имаше
Работя във фирма, развиваща се в сектора на млечните продукти. Преди време бях помолила колегите от лабораторията за професионално мнение точно относно киселите млека - ЕлБи, Елена, Верея, можете да хапвате спокойно. Боженци има добавено сухо мляко - пише го и на етикета. Аз лично съм доволна и от Домлян и Земенея, но не са толкова добре разпространени в търговската мрежа.
14.11.11
23:39
Впечатленията ми са, че трябва да се прибягва до (кисело) мляко в редки случаи и ОСОБЕНО редки, ако то е купешко и НЕдомашно :)
И все пак - бях чела за някакъв тест, където Елби, Роса, Родопея бяха ОК.
И аз избягвам млечните продукти.Само от време на време - кисело мляко и масло.Но до колкото се информирам напоследък киселото мляко (истинско мляко,жива пробиотична закваска) е допустимо,че даже не лош вариант.Целта ми е най-вече да си набавям калции от храна и да спра с калциевите хапове,и евентуалните ползи от пробиотиците в закваската.
От изброените от всички включили се едни съм ги мяркал,други не,но ще се оглеждам по щандовете.
До сега съм ял ‘Верея БДС’, и ‘На Баба БДС ’ и сякаш съм доволен,но пък трябва да се пробват и други.
Мнението беше редактирано от donsir на 14.11.11 23:41.
Работя във фирма, развиваща се в сектора на млечните продукти. Преди време бях помолила колегите от лабораторията за професионално мнение точно относно киселите млека - ЕлБи, Елена, Верея, можете да хапвате спокойно. Боженци има добавено сухо мляко - пише го и на етикета. Аз лично съм доволна и от Домлян и Земенея, но не са толкова добре разпространени в търговската мрежа.
Цяло лято ям ЕЛЕНА, наистина винаги е добро и съм забелязал, че то винаги свършва най-бързо ;) Имат фирмени магазини където имат и други продукти - млечни и местни. Изварата им е почти 2лв за кг. и е винаги прясна и много добра. За мен това е марката която не бих сменил на този етап !
Подкрепям Nora B за Домлян! На ден ям между една и три кофички кисело мляко и определено мога да кажа кое е най-доброто в момента. Гореспоменатите изследвания на млеката бяха преди повече от 3 години и от тогава много неща са се променили. Лично аз предпочитам да си го заквасвам, но кварталните “млекопроизводители” искат да ме цакат с лев и педесет за литър, непроверено, несертифицирано, нехигиенизирано “мляко”...... и касова бележка не дават. Емиии няма да стане :D
15.11.11
21:40
определено Домлян е много вкусно кисело мляко
16.11.11
09:45
Верея, Бор-Чвор и Боженци, то и цената им подсказва.
19.11.11
14:29
Боженци е много добро на вкус. Понякога хапвам и Megle.
Определено и аз съм на това мнение!
наскоро открих и ето това мляко http://www.randi.bg/МЛЕЧНИ-ПРОДУКТИ/Мляко/Кисело-мляко-МАРКЕЛИ-Maxi-3.6- 400-грама
Megle,Pilos и елена/верея според мен е най - добрият избор на пазара.
Някой да каже нещо за “пършевица’.
Мнението беше редактирано от Awake на 19.11.11 16:33.
19.11.11
17:04
Пършевица преди беше добре. От известно време насам доста са я развалили.
19.11.11
17:27
Преди време правихме изследване на Боженци и маслеността отговаряше на информацията на етикета, дори при млякото 2 % тя бе около 2,5 - 3 %. Вкусът му също е добър. Все пак подкрепям идеята да си купиш мляко от някое село и да си го заквасиш сам в домашни условия. Така си сигурен, че това което ядеш идва само и единствено от мляко и закваска. Без нишесте, други сгъстители и сухо мляко.
19.11.11
17:43
Аз ям едиствено и само киселото мляко на Домлян страхотно е.Имам много добро мнение за тях и стоката им е обийствено качествена именно,затова фирмата се развива така добре.
ПС.Марката е Полидей,а Домлян е селото,където се прави млякото.
19.11.11
18:56
Преди време правихме изследване на Боженци и маслеността отговаряше на информацията на етикета, дори при млякото 2 % тя бе около 2,5 - 3 %. Вкусът му също е добър. Все пак подкрепям идеята да си купиш мляко от някое село и да си го заквасиш сам в домашни условия. Така си сигурен, че това което ядеш идва само и единствено от мляко и закваска. Без нишесте, други сгъстители и сухо мляко.
Идеята е добра, но трябва със собствени очи да видиш двора, кварарника и култарата на човека, който ще ти го продаде мляко.
В нашто село има семейство продава мляко, е ако им видите двора и кравите..... Просто ужас, горките хора които си го купуват.
19.11.11
19:08
Идеята е добра, но трябва със собствени очи да видиш двора, кварарника и култарата на човека, който ще ти го продаде мляко.
В нашто село има семейство продава мляко, е ако им видите двора и кравите..... Просто ужас, горките хора които си го купуват.
Кое е това село и в София ли си пласират млякото? Защото ние си купуваме и квасим и ти ме стресна. :)
“Маркели” MAXI,3 дни седи отворено и нищо му няма :D , “Верея” 4,5% след 1 ден отворено стабилно кисели
Мнението беше редактирано от TaCk0 на 20.11.11 15:58.
28.11.11
10:27
Да в кв. Надежда доколкото знам продават. А “селото” е град Банкя. Но съм сигурна, че едва ли са единствените немарливи хора, които продават мляко. Не отричам, че има и свесни и ние сме си купували, но само ако ги познаваме.
Аз пък си купувам Фрезко и Боженци - и двете са хубави, но Фрезкото е малко по-добро.
Колкото до вкисването, това отдавна не е критерий. Четох наскоро сравнително проучване на резултати за живи млечнокисели бактерии в различни марки млека, което съпоставяше резултатите отпреди няколко години и сега. В новите данни в почти всички основни марки на пазара си имаше живи бактерии в достатъчно големи количества, докато в старите това беше изпълнено само за една от тях.
Въпросът обаче не е само в бактериите, а и в качеството на суровините, които се влагат (дали има и какво количество сухо мляко, растителни мазнини, даже нишесте).
За мен киселото мляко е неизменна част от закуската ми, това е продуктът, от който винаги имам поне 2 броя в хладилника си.
Когато имам време да си ‘одя на село’ баба ми знае, че отмъквам поне два домашни буркана от компот с кисело мляко и ми прави и някакви екстри - смесено краве с овче, а-у :)
Нооо, тъй като в София няма как, си давам гласа и аз за Боженци и Бор-Чвор - 2%. Вкусът е много добър.
Опитвала съм да си заквасвам сама, като си купувам мляко от бабите на Плиска, обаче “Моля не правете това вкъщи” - слагат му вода, за да могат да продадат повече и съответно, познайте дали се заквасва...
Тонус, най-доброто мляко според мен. След това е Бор-чвор, Верея, Мегле (сиренето им е върха), На баба. Останалите са ми еднакви и не особено вкусни.
28.11.11
13:56
Аз ям Верея 2.9% :)
14.12.11
21:39
Още един глас за Хармониката. Не съм сигурен колко е истинско млякото, но на вкус ми харесва много. Btw, някой опитвал ли е Пробиотик-а на Бор Чвор?
Също доста интересен вкус, само не знам колко от това е мляко...
15.12.11
07:34
Про-биотика на Бор-Чвор ми е адски вкусен, има разлика с обикновения Бор-Чвор. До преди няколко дена ядях само такова, но нещо се разубедих и ще ви кажа защо. Имаше едно останало про-биотик в хладилника. Погледнах му срока на годност и беше изтекал преди 1 седмица. Рекох си кво пък толкова, най много да се продрискам и го отворих. Пък и на външен вид и на вкус му нямаше нищо. Но не го изядох цялото и стоя още 3-4 дена в хладилника, но този път отворено. И след това пак нищо му нямаше и си го доизядох. Но не мисля, че е нормално да издържа толкова време и нищо да му няма.
Киселото мляко само домашно , ако нямам то купешкото е “Елена” , защото знам че е истинско понеже имам роднини от там и знам че се прави от мляко аа не от прах ... :)
Мнението беше редактирано от Слай на 15.12.11 14:34.
19.12.11
09:48
Вчера пробвах млякото на “Чуден”, 4.5% и много ми хареса. За тези, които си броят мазнините има и 2% такова. Има го в Лидл.
Опитах млякото на Домлян и останах доволна :). 3,6 % - гъсто е и е кисело. Незнам защо, но повечето кисели млека оставят мазен вкус (ако мога така да се изразя) и изобщо не са кисели. Ще се надяваме,че написаното на опаковката е вярно.
10.02.12
09:50
Бор Чвор 2.9% “Домашно” в едни червени опаковки,много добро ;)
Пробвайте кисело мляко “Алфатар” и “Мая” , във Варна ги има, но за други градове не зная.Ще останете доволни ;)
Нещата на Мегле в скоро време няма да купувам.
А също и квото и да е прясно мляко от магазина. Хайде, кажете ми, кое нормално мляко има срок на годност около месец? Аре нема нужда.
От киселите допреди няколко месеца хапвах Боженци, но сега ниските проценти малко ми бият на пластмаса. Верея ми харесва донякъде, но откакто имам възможността от време на време да ям домашно нито едно купешко не важи. Вярно, ям по-малко кисело, ама по-добре качествено, да знам от къде идва.
Ако някой е наясно от къде близо до София мога да си взимам ” лично одобрено” домашно прясно мляко би било много хубаво да спомене, защото и такова обичам много, а и би било хубаво аз да си подквасвам. Благодаря предварително.
03.04.12
18:24
Мнението беше редактирано от donsir на 05.04.12 12:52.