15.11.11
22:52
Здравейте, аз съм Алекс на 22г. и определено трябва да отслабна! По принцип от малък съм си пълен но в последните 2-3 години се отпуснах страшно много и сега си блъскам главата в стената и се питам как можах да допусна такова нещо?!?!? Висок съм 177см. и в момента тежа 103кг. като преди 2-3 години бях около 80кг. Метаболизма ми също е доста бавен, което предполагам е в следствие на ужасния ми хранителен режим, като сутрин почти не закусвам, защото съм отвикнал и започвам да усещам глад след 12ч. а тогава по принцип не съм си в къщи и ям каквито боклуци ми попаднат от КФС до Макдоналдс и тем подобни junk помии.... Преди 1 седмица почувствах болка в гърдите и си викам “Край прецаках си сърцето на 22г. как може да съм такъв нещастник” но слава богу бях болен и се оказа че болките в гърдите са от Инфекция получена от грип или вирус... Толкова се уплаших, че може да е от сърцето, че в момента през последната седмица ям само плодове, зеленчуци, риба и пилешко месо и всякакви такива нискокалорични храни, даже тръгнах и на фитнес днеска ми беше 3тия път, като и преди 2-3 години когато бях около 80кг. съм ходил цяло лято на фитнес и имам някакви минимални познания... От както почнах пак да ходя от миналата седмица направих 3 кръгови тренировки и смятам така да съм поне месец - два на кръгови тренировки без да се натоварвам много с повечко повторения и по - малки тежести и кардио преди и след тренировка на кростренажор.
Изчислих си калорийния баланс като с леката активност 3 пъти тренировки в седмицата излиза - 3027 калории. Като извадя 300 калории за да съм в калориен дефицит ще ги закръгля на 2700. Това, което ме затруднява най - много е избора на хранителен режим и съотношението на В;Б;М. Според моите данни според вас кой ще е най - добрия хранителен режим и с какво съотношение на В;Б;М ?
Определено имам да свалям много килограми и съм твърдо решен да го направя и сега му е времето! Много ще съм Ви благодарен, ако може да ми помогнете с избора на хранителен режим и неговото съставяне!
Поздрави!
15.11.11
23:55
Добър вечер
Първо закуската ти е много важно хранене и нея не трябва да я пропускаш в никакъв случай добре е тя да е по-богата на въглехидрати , бавноусвояеми разбира се , от там нататък започваш лека полека да намаляваш въглехидратите във всяко хранене за сметка на белтъчините , коити трябва да се увеличават . Добре би било в този случай след 18:00 да не приемаш никакви въглехидрати . Последните ти едно две хранения трябва да са с малко калории идващи от белтъчини , с уговорката разбира се , че ти трябват поне 5 хранения за деня .Другото което е недей да се доверяваш на тези калкулатори , защото всеки организъм е различен има хора които са 90-100кг с 6-7 годишен стаж и с 2700 калории качват маса , така че това е строго индивидуално . По-важно е да се храниш с правилните храни в правилното време и да свикнеш с определен режим по този начин много бързо ще разбереш колко калории са ти нужни за да постигнеш целите си . Успех и по-здрави :)
казано от Владимир Димитров на 15.11.11, 23:55:
Добър вечер
Първо закуската ти е много важно хранене и нея не трябва да я пропускаш в никакъв случай добре е тя да е по-богата на въглехидрати , бавноусвояеми разбира се , от там нататък започваш лека полека да намаляваш въглехидратите във всяко хранене за сметка на белтъчините , коити трябва да се увеличават . Добре би било в този случай след 18:00 да не приемаш никакви въглехидрати . Последните ти едно две хранения трябва да са с малко калории идващи от белтъчини , с уговорката разбира се , че ти трябват поне 5 хранения за деня .Другото което е недей да се доверяваш на тези калкулатори , защото всеки организъм е различен има хора които са 90-100кг с 6-7 годишен стаж и с 2700 калории качват маса , така че това е строго индивидуално . По-важно е да се храниш с правилните храни в правилното време и да свикнеш с определен режим по този начин много бързо ще разбереш колко калории са ти нужни за да постигнеш целите си . Успех и по-здрави :)
И като допълнение към горния пост: Не се отказвай бързо и не чакай бързите резултати. Остави тялото да се адаптира първите седмици и не очаквай веднага след като си подкарал здравословното хранене и тялото като машина да почне да топи мазнини. Преди 4 години се разделих с 20 килограма като това стана за около 8 месеца. Тогава избрах НВД-диета, но с днешните си познания от към здравословното хранене бих избрал въртене на въглехидрати ( но това е социален ад). Въпросът е, че каквото и да избереш наблегни на правилното му изпълнение, било то хранене, тренировки. Осигури си достатъчно възстановяване и резултатите няма да закъснеят.