16.11.11
12:00
Здравейте ,
искам да ви помоля за съвет относно това как да възобновя тренировките .
Ситуацията е следната:
Започнах да тренирам преди около 8 години. За 3.5 - 4 години постигнах много добри резултати - качих мускулна маса , тялото ми започна да се оформя, нямах перфектен релеф, но се чувствах отлично( имаше и странични ефекти - мацките започнаха да ми се лепят :D ). Тогава бях 180 см и теглото ми варираше от 74-76 кг. Всичко беше постигнато без никакви добавки , абсолютно натурално. И тогава станах студент в началото се опитах да продължа с фитнеса - не се получи. Явно “студентския живот” ми се е сторил много сладък и от там тръгна моята “деградация”. Започнах да пия алкохол( до преди това пийвах само при специален повод , което е 1-2 пъти в годината и то по 50гр.) , пропуших , спрях да следя хранителния си режим и резултатите са ясни -надебелях , отпуснах се и издържливостта ми се загуби. И така миналия декември събрах смелост и влезнах във фитнеса. Срам ме е да споделя с какви килограми тренирах , но мисля че трябва . Ще ги сравня с предишните ми постижения : Лежанка 2006г 80кг(серия 10 повторения) 12.2010г едвам 55кг , бицепс 2006 20кг , 2010 12кг , Набирания зад врат 2006 8бр чисти , 2010 0бр , Тичане крос 2006 30 мин. без да се изморя 2010 5мин. и не мога да дишам :D . И така тази тренировъчна сесия продължи само три месеца до 02.2011г когато ми се наложи да спра поради финансови причини ( Трябваше да започна работа и просто спрях да посещавам фитнеса , не можех по никакъв начин да съчетая университет , работа и фитнес ,дори и да имах време имах нужда от почивка)
И преди месец реших да се претегля и бях “потресен” - скалата показваше 92 кг . И реших че трябва да започна лек хранителен режим , с намаляване на яденето , и хапване на по здравословни неща( до колкото е възможно , в общежитието нямам никакви удобства за готвене) , което мисля че има резултат , вече съм 88 кг.
Всичко това води до днес, когато ме озари идеята , че трябва отново да влезна във форма , да сваля килограмите поне до 78-80(че защо не и надолу) , да се стегна или като цяло да си върна предишните резултати .
Чудя се дали се дали е подходящо първо да сваля килограмите и тогава да започна да тренирам във фитнеса.
Или има и друг вариант....
Обмислям и вземането на добавки(Л-Карнитин , Креатин)
Ще ви бъда благодарен ако ми дадете някакви съвети.