16.11.11
12:21
Здравейте
Имам проблем при придърпването на горен скрипец зад врат. Дясното рамо ме наболява много при 55-60 килограма точно в момента в който придърпвам при главата и ми трябва най-много сила. Тази болка ми пречи да слагам повече килограми, а гръбния мускул определено може да издържи и повече просто болката е непоносима. Максимално изправен съм, но пак го имам проблема. Раменете са ми на една равнина спрямо лоста и правя правилно упражнението.
При двата вида захват ме боли както на сгъвката на лоста за широк така и за раменен на хоризонталната част преди сгъвката на лоста малко над ширината на раменете.
Дали не загрявам достатъчно рамената преди правене? Ако дърпам с 45-50 килограма пред глава с наклон нямам проблеми никакви с рамото. Но зад глава първо като дърпам не се издържа болката и тръгвам да се изгърбвам, за да изпълня амплитудата.
По-принцип и на лежанката дясното рамо ме наболява при 55-60 килограма.
Когато правя рамене с лост зад врат и каквито и други упражнения за рамо нямам такива болки в дясното рамо.
Може би е в самото рамо, но не съм имал контузия в него никога и го намирам за странно.
Дали има добро заместващо упражнение без набирания, защото там съвсем съм слаб. Или просто да не пускам зад горната задна част на главата ами по-малка амплитуда да правя?
При рамо съм правил редовно с дъмбели 16 килограма вертикални вдигания и на скоро 10-12 килограма странични вдигания под 90-120% градуса между предмишницата и мишницата ги разтварям ръцете и нямам болки.
Като се загряват рамена без тежести по-добре ли е да се правят бавни движения, за да се натоварят леко ставите и сухужилията? Аз ги правя със средни темпота в двете посоки по 8-10 повторения, но не ги загрявам с малки тежести, а може би трябва.
Явно имам проблем просто с дясното рамо, който не се проявява при упражненията за рамо.
Спри всички упражнения зад врат.
И да, загрявката е упражнението, което ще правиш с по-леки тежести и после правиш пирамидално покачване на тежестта.
Мнението беше редактирано от Петко К на 16.11.11 12:27.
16.11.11
12:27
Заместително предполагам няма за този мускул. Тогава да правя пред врат до брадичката и след това под ъгъл около 45 градуса, което по-принцип е след това проблемно ми упражнение. Може и болката при лежанката именно от там да идва.