17.11.11
16:10
Здравейте,
Следващата седмица ми предстои операция на пъпна херния и съм силно притеснена да не се обездвижа през възстановителния период и съответно да кача кила, т.к доста лесно пълнея.
Това, което доктора ми каза е, че след 2-та седмица ще мога да правя леки кардио упражнения (крос-тренажор, плуване), а до 2 месеца не трябва да вдигам повече от 5кг, да не натоварвам корема.
Как да не натоварвам корема, като аз тренирам със свободни тежести и почти няма упражнение, което да не ми засяга коремните мускули?!
Какво мога да правя, за да не си загубя формата??
За 2 месеца почивка от тежести после ще е като да започна отначало :(
Да не говорим, че идва коледно-новогодишно преяждане...
17.11.11
16:16
Ами просто ще изтърпиш. Мен ме оперираха от киста и 3 месеца не трябваше да натоварвам кръста по какъвто и да е било начин.
Мускула има памет така че не се притеснявай няма да загубиш форма просто като подновиш тренировки ще ти е по-трудно :)
Поздрави !!!
Притеснява ме по-скоро това, че апетита ми е малко вероятно да намалее, а енергоразхода ще падне и ще взема да кача килограми :(
Иначе предполагам, че ще почна почти от начало с малки тежести и мускулна треска...
няма какво да се направи .. здравето е по-важно .. щом трябва да спреш тренировките за известно време , ще ги спреш . Вярно е че след това силата ще ти е поспаднала , но с добра храна и желание ще се оправиш
Взимаш ли химии че да се притесняваш .. Защото ако вземаш и спреш да тренираш и да зобиш тогава става по-кофти
17.11.11
19:50
Надали ще качиш много килограми. При мен енергоразхода падна както и апетита и от 77кг за 3 месеца станах 71. Пък и да качиш килограми поне ще имаш стимул да спортуваш :)
Поздрави !!!
Нищо не взимам от месец и половина, за да ми е чист организма преди упойката, но си мислех дали след това да не почна някакви бърнери въпреки, че няма да спортувам активно...
Другия вариант е ако сутрин и вечер правя по 40 мин кардио на крос-тренажора - поне това ще ми е разрешено, дали ефективно ще ми замести тренировките с тежести??
Проблема е, че аз в момента се боря да свалям едни 4кг качени лятото и сега ако кача още ... не ми се мисли :(
18.11.11
18:33
Много зависи от големината на хернията.От това зависи как и колко ще протече възстановяването.По принцип този вид хернии не инкарцерират и не са опасни,затова са и от планов порядък.От гледна точка на естетиката е важно как ще се подходи,защото си млада и вярвам ще предпочиташ минимален белег,затова и е важно общо взето дали хирурга е на кеф и дали му се занимава,колкото и грубо да звучи.След 2 месеца е нормално да може да започнеш с активно спортуване,но не и да прекаляваш,защото предполагам знаеш етиологията на пъпните хернии.Бих ти казал,че здравето е на първо място,от там нататък ти си прави сметка.Може и веднага да започнеш с тренировки,но после ще минеш по същата процедура.Твой е избора.
23.11.11
22:29
Здравейте и аз имах същия проблем и то два пъти.Спокойно всичко минава леко и няма много болки след операцията аз лично се възстанових след около 2 месеца , но не съм тренирал нищо.Между и аз имам едни въпрос след втората ми операция иска отново да почна да тренирам активно , но за съжаление не знам точно как трябва ли да направя някакви неща преди да започна да тренирам и действат ли коланите за хернии по време да тренировка .
Мина операцията, сега докато се възстановявам вкъщи леко се раздвижвам - т.е върша домакинска работа изключваща вдигане на тежко и правя по малко клекове със собствено тегло.
Пробвах на крос-тренажора, т.к докторите разрешиха, но още ми придърпва корема, така че ще поизчакам още седмица.
Наблягам на диетата - високо протеинова, засега е добро положението с апетита :)
Off-topic: белега ми е ужасен, въпреки че док твърди, че бил естетичен и след време ще изглежда съвсем различно...
Има ли някой минал през това да потвърди, че някак си ми е трудно да повярвам при настоящата гледка...?