НаТи "From skinny to fit"

Темата е заключена.
Прескочи до:

5.12.2014г - тренировки

1.Тренировка на гладно : Интервално кардио на велоергометър : 40мин общо и 24,60км изминати

5мин влизане с пулс 128-130 = 2,6км

30мин интервално кардио на велоергометър : 30сек умерено-бавно с пулс 150-154 + 30сек спринт 164-168 = 19,4км изминати

5мин излизане с пулс 138-140 = 2,6км

2.Пудовки :

Време : 15-20мин и бягам за рожден ден (party) (party)

1)Пулоувър с 16кг пудовка 4 Х 15 с 10-15сек почивка между сериите

1мин почивка и след това 2) и 3) :

2) + 3) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

2)Тяга с прави крака 4 Х 20 @ 2Х16кг пудовка(32кг)

3)Наклони встрани с 16кг пудовка 4 Х 20 на страна

1мин почивка и след това  4) :

4)Кик-бек с 16кг пудовка, с яко чийт :D , защото ми тежи доста пудовката, но пък горе-долу ми “влиза” в трицепса, така че съм доволна 4 Х 20 на страна, без почивка, със смяна на ръцете

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 05.12.14 18:39.

6.12.2014г - тренировка на гладно,  кардио на велоергометър : общо 35мин и 21,60км

3мин влизане, с пулс 128-130 = 1,6км

30мин интервали : 30сек умерено-бавно темпо, с пулс 150-153 + 30сек спринт, с пулс 165 = 19км

2мин излизане с пулс 128-130 = 1км

7.12.2014г - тренировки

1.Интервално кардио на велоергометър : общо 45мин и 26,6км - пулсът ми беше малко по-висок от Йохимбина, така предполагам :)

10 мин влизане умерено, с пулс 145-150 = 5,6км

30ми интервали умерено темпо,  с пулс 154-157 + 30сек спринт с пулс 170-173 = 18,8км

5мин излизане с бавно темпо, с пулс 130-133 = 2,2км

2.Пудовки , по-късно или ще ги изместя утре сутрин, защото мога да пропусна кардиото, тъй като утре вечер съм на народни танци :D :D

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 07.12.14 15:24.

Така, народни танци няма да има, защото трябва да бързам да хвана шивачката, която работи до входа ми, а работното й време е до 18:00 :) Иначе вчера със Зорито ходихме на кино, но филмчето беше доста тъпичко :D ,но важното е, че видяхме и пихме кафенце :P :)

Ставане в 05:00 , сън около 6часа, но ще гледам като се прибера от работа да си легна към 19-20часа, за да се наспя добре до следващата сутрин :)

8.12.2014г - тренировки на гладно

1.Интервално кардио на велоергометър : 45мин общо и 28,40км

10мин умерено темпо, с пулс 135-140 = 5,80км

25мин интервали : 30сек умерено-бавно темпо,  с пулс 150-154 + 30сек спринт, с пулс 164-168 = 16,8км

10мин умерено темпо, с пулс 145 = 5,80км

2.Пудовки :

1) 100 суинга до вертикала с 16кг пудовка за време от 2:48мин

[color=red]1мин почивка и 2) + 3) :

2) + 3) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

2)Сумо тяга с 32кг(2Х16кг) пудовка  30, 30, 20, 20

3)Разтваряне встрани с 2кг тежест на всеки крак 30, 30, 25, 25 с всеки крак

1мин почивка и 4) + 5) :

4) + 5) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

4)Усуквания с 16кг пудовка от земя 4 Х 25

5)Повдигане на краката от лег с 2кг тежест на всеки крак 4 Х 20

Време на силова тренировка : 25мин

3.Стречинг цяло тяло + 7бр кобри-кучета + 3бр наклони назад с опора на стената + шпагати със задържане

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 08.12.14 09:48.

fire.is.my.nature

08.12.14
09:52

Нати, не мислиш ли, че тия кила може да са от мускули? :Д
В смисъл на снимките изглеждаш доста корава, аз не знам какво имаш да сваляш откъм мазнини....

Как се храниш? (Калории)

казано от fire.is.my.nature на 08.12.14, 09:52:

Нати, не мислиш ли, че тия кила може да са от мускули? :Д
В смисъл на снимките изглеждаш доста корава, аз не знам какво имаш да сваляш откъм мазнини....

Как се храниш? (Калории)

Хахах, де да бяха от мускули :D Сигурна съм на 100% , че не са ! :D И снимките не са актуални вече, но и не мисля сега да се снимам скоро :D :D

Иначе храната ми е пълна катастрофа напоследък :( Пък и като спрях да използвам везната нещата станаха още по-зле, за това смятам в скоро време пак да си я върна, че нещата излизат извън контрол и това въобще не ми харесва !

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 08.12.14 10:17.

08.12.14
10:56

казано от Наталия Николова на 08.12.14, 10:15:

Пък и като спрях да използвам везната нещата станаха още по-зле, за това смятам в скоро време пак да си я върна, че нещата излизат извън контрол и това въобще не ми харесва !

Е, това па защо? Липсата на мерене не е реално оправдание да не си следиш храната (щом трябва да я следиш). Сигурна съм, че абсолютно точно можеш да прецениш по колко и какво да ядеш без везна и метър.
Пък и зависи как се чувстваш в кожата си -  с 2-3 кила отгоре няма да си по-малко секси, дори напротив.

09.12.14
07:03

Аз се чувствам най-добре като не меря и не следя колко килограма съм. Това няма значение. За жалост ми отне доста време да го осъзная (; Според мен трябва да ги зарежеш тея неща, аз успях да остана на едни килограми за по-дълго време (че чак и да се харесвам), когато престанах с режимите и строгото следене на храната. Не, че сега не следя какво ям (не съм му отпуснала края определено), но не се ограничавам с таблици или мерене - сама си определям всичко и ми е много добре. Най-малкото не сменяма гардероба през 2 месеца и не се колебая с килограмите. (:
ПП: Във фейсбук изглеждаш много добре ... 63 кг. или 58 кг. - няма значение.

Кобричке, повярвай ми, че не изглеждам в супер форма на тези килограми ;)

Цвети, на снимките във фейсбук съм 61кг, но където са 61кг , там са и 63-4кг :D , не е точно така де :D , но горе-долу :P

Иначе не се притеснявам толкова много, просто не искам да качвам над 65кг, няма смисъл, а и после трудно се свалят, защото от опит вече знам ;)

Благодаря и на двете Ви, момичета :* :* :*

9.12.2014г - тренировки на гладно в 05:15 :D , и не се наспах, защото снощи голямо размотаване и си легнах към 23:00 :D , да се надяваме пък утре да се наспя :P

1.Интервално кардио на гладно : общо 45мин и 28,22км

5мин влизане при пулс 130-133 = 2,70км

30мин интервали : 30сек умерено темпо при пулс 154-156 + 30сек спринт при пулс 168-172 = 19,52км

10мин излизане с умерено темпо при пулс 147-151 = 6км

2.Пудовки :

1) + 2) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

1)Гоблет клек с 16кг пудовка 4 Х 20

2)Бърпи с лицева опора 15, 15, 15, 10

Мразя бърпита :D :D :D Винаги съм ги мразила, защото след тях нямам никакъв въздух :D

3) + 4) в суперсерия : 4кръга с 30сек почивка между всяка серия :

3)Хай-пул с 16кг пудовка 4 Х 15

4)Трапец с 2Х16кг=32кг 4 Х 20

5)Колелце от земя 5 кръга Х 30сек с 10сек почивка между всеки от тях

Време : 24мин = точно ги засякох :D :D

3.Стречинг цяло тяло + шпагати със задържане + 9бр кобри-кучета + 6-7бр поза “Камила”

Важно : Ще пусна тема и във форума, но и тук да напиша, че си продавам едната пудовка ( 16кг ), цената е 56лв :)

Мисля да си купя 2 дъмбела до 10кг, които да са разглобяеми, но, със сигурност, не искам да са гумени, че тази гума мирише на смрад :D :D :D

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 10.12.14 16:39.

Teddy

10.12.14
18:41

Здравей,Нати :)
Ще си позволя едно малко включване по темата с хормоните и липсващият ти цикъл,понеже както знаеш минах през всичко това. Не съм експерт,не мога да се изказвам крайно, но определено мога да ти кажа къде според мен е проблемът за да се случи и да ти липсва цикъла,както беше и при мен две години. Мисля,че претренираш честно казано и то по-скоро лошото е че претренираш с кардио.. Когато ми се случи това аз правех абсолютно същото като теб, всеки ден. Кардиото ти поне в моите очи е прекалено,отчасти излишно. От друга страна си споменавала че понякога хапваш повече,друг път по- малко. Попадала съм и на твой разтоварващи дни с фастове по 24 часа и т.н. и в същото време кардиото си продължава. И тук правих същото. Ако има нещо което съм научила за това време, то е че е нужен баланс. На мен лично при теб малко ми се губи такъв,съдейки по прочетеното. Въпреки че ти се възхищявам на тренировките и храненето,мисля че там трябва да търсиш причината,каквато и да е тя.
Пожелавам ти успех и скорошно справяне с проблема! (F)

Теди, привет :* Благодаря за включването, но не мисля, че претренирам :) Още повече, че спрях да ходя на зала и си хапвам стабилно(да не казвам колко да не Ви стане лошо :D )количество калории :) Кардио - да, правя, НО, ако забелязваш почивам 2дни в седмицата, като понякога правя само кардиото, което е на повече от 45мин, което мисля, че е ок :)(изключение ще направи вчера, защото хапнах стабилно и нямам силова тренировка, така че си позволих 50мин)

Поздрави :*

Вчера, както писах ме боля ръката и пропуснах тренировката с пудовки, и направих само кардио на велоергометъра, за да се раздвижа след работа :)

10.12.2014г - кардио на велоергометър : общо 50мин и 31км изминати

10мин влизане с умерено темпо, с пулс 145-150 = 6км

30мин интервали : 30сек умерено темпо, с пулс 156-157 + 30сек спринт, с пулс 168-172 = 19,2км

10мин излизане с пулс 148-151 = 6,80км

И да се похваля, че ми дадоха да ползвам едни дъмбели, което е добре, защото, поне за сега, няма да си купувам (sun) (sun) (sun)

Така че ще започвам да включвам и упражнения с дъмбелчета (inlove) (inlove)

Едит : Още нещо, днес си поръчах това , надявам се да ми помогне :) Гледах и в дневника на Марги, че използва това шатавари, дано извлека полза от тази добавка :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 11.12.14 11:17.

Вчера ( 11.12.2014г) беше почивен, утре ( 13.12.2014г) пак ще почивам, в неделя - тренировъчен ден ;)

12.12.2014г - ставане в 05:00,  тренировки на гладно, които стартираха в 05:20

1.Кардио на велоергометър : общо 45мин и 28,20км

10мин влизане : 5мин при пулс 130, 5мин при пулс 140 : 5,7км изминати

30мин интервали : 30сек умерено темпо(първите 15мин при пулс 150-152, следващите 15мин при пулс 154-156) + 30сек спринт при пулс 169-171 = 19,5км изминати

5мин излизане при пулс около 150 = 3км изминати

2.Силова тренировка :

1) + 2) в суперсерия : 3кръга с 30сек почивка между всяка серия :

1)Ренегатско гребане с дъмбели 3 Х 20

2)Флайс с дъмбели 3 Х 20

3) + 4) в суперсерия : 3кръга с 30сек почивка между всяка серия :

3)Тяга на един крак с 16кг пудовка 3 Х 25

4)Плие с 16кг пудовка 3 Х 30

5) + 6) в суперсерия : 3кръга без почивка между тях :

5)Чуково сгъване с дъмбели 3 Х 20

6)Кик-бек с дъмбели 3 Х 20

7)Разтваряне встрани с дъмбел (едностранно) 3 Х 20 без почивка, със смяна на ръцете

Време : точно 30мин :)

Дъмбелите са по 8кг всеки.
По принцип мислех да си купя до 10кг всеки, но пък като ми дадоха да ги ползвам без пари,тези разглобяеми дъмбели, така че ще се задоволя и с това за сега :) Мислех да си закупя допълнителна тежест към тях, но самите приставки, с които се “заключват” не ми позволяват да качвам много дискове, защото болтът е къс и не мога да го затегна.

fire.is.my.nature

12.12.14
13:29

Нати, моят цикъл  се беше разредил на 34-40 дена лятото и маката ми го нормализира на всеки 28-ми по часовник (винаги съм имала точен цикъл). Разбира се не само тя помага, но при последните ми изследвания бях свалила тестостерона, кортизола и бях вдигнала естрогена(който е проблем при мене...). Може да пробваш, тези ендокринолози знаят да изписват само противозачатъчни и други боклуци :Д

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.12.14 13:29.

12.12.14
13:36

казано от Наталия Николова на 11.12.14, 06:59:

това , надявам се да ми помогне :) Гледах и в дневника на Марги, че използва това шатавари, дано извлека полза от тази добавка :)

Не знам какви са твоите опплаквания, но дори и да нямаш конкретни проблеми, пак би трябвало да ти повлияе добре на хормоналния баланс. Това е от категорията на билковите тоници. Специално за хормоните е малко трудно да усетиш някакво конкретно действие, но все пак съм доволна. Дават го като женския вариант на ашваганда (не че тя не става за жени, де). Аз лично го приемам под формата на нещо като гъста каша, подобна на мармалад, но без никакви примеси и ми е дори вкусно. :) Надявам се да ме снабдят с още едно такова след някой друг месец. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.12.14 13:38.

казано от fire.is.my.nature на 12.12.14, 13:29:

Нати, моят цикъл  се беше разредил на 34-40 дена лятото и маката ми го нормализира на всеки 28-ми по часовник (винаги съм имала точен цикъл). Разбира се не само тя помага, но при последните ми изследвания бях свалила тестостерона, кортизола и бях вдигнала естрогена(който е проблем при мене...). Може да пробваш, тези ендокринолози знаят да изписват само противозачатъчни и други боклуци :Д

Благодаря, ще пробвам и с мака, след като при теб е дало резултат, дано даде и при мен :*

Марги, ами при мен проблемът си е един и същ от много време т.е. нямам МЦ :( Сега се надявам с тази добавка да внеса, ако е възможно, някакво подобрение към хормоналния си баланс :)

12.12.14
15:38

От доста време си мисля да пиша пак тук, но си мислех да не стана като някакъв досаден нравоучител. Ми ще се престраша.  ;)
Според мен претренираш и то с кардиото. Имаш доста признаци. :) Откакто съм във форума, се чудя как буквално оцеляваш с ежедневните силови тренировки и ежедневното почти едночасово кардио. Дори си мисля, че е по-трудно да прекалиш с силовите тренировки, защото при тях мускулите веднага дават сигнал, когато са преуморени, губиш сила и започват да се появяват травми - това само по себе си ще те накара да почиваш.
Личният ми опит -Преди години 5-6, когато бях в началото на тренирочния си стаж, имах  няколко месеца, в които доста измъчих тялото си -ставах рано, 40 мин пеша, за да отида в залата, там правех всеки път кардио, после на работа в един магазин, ядях малко, бях под голям стрес в семейството  - абе единствения път, в който цикълът ми прескочи един месец. Беше неприятно изживяване, едно напрежение, и психическо и физическо. Сега никога не бих си го причинила. :)

Изглежда ми необичайно, че така ти варира теглото. Като изпуснеш контрола на храненето, пишеш, че качваш по 4-5 кг , което е много. Явно успяваш да поддържаш тези си килограми само с усилие, ограничения в храната и много кардио. Това ми звучи като системно недохранване (отрицателен КБ). Честите ти фастове и “компенсации” в почивните дни добавят нов стрес за организма ти.  От друга страна кардиото -макар да казваш, че ти е приятно, хаби много от енергията ти. Смятам, че женският организъм не е пригоден за постоянно физическо натоварване, не си професионална състезателка. Може би имаш недостатъчно мазнинки(изобщо имаш ли някакви ;) )
Много добре знаеш, че в еволюцията е създала само един изход при неблагоприятни условия, за да оцелее организма - за сметка на размножаването. За последните хиляди години не сме се променили генетично и организмът ни реагира  по същия начин , по който реагират всички бозайници - мозъкът изпраща сигнал на яйчниците да спрат да отделят яйцеклетки.
Като се замисля, че женското тяло се управлява основно от промените в хормоналния профил , така че смятам, че липсата на цикъл е вредна за всички органи и системи (да не говорим за сексуалните желания). Дори на мислите и емоциите се отразява, до голяма степен те са резултат от хормоналните ни нива.
С една дума -  шестте плочки са чудесни на снимките, но пробвай с малко по-лек режим за по-дълго време.

Мисля, че прекалено дълго време си тормозиш организма, затова не може да видиш резултата от намалените тренировки толкова бързо.

Надявам се, че не го приемаш като критика. Просто споделям личните си размисли. Разбира се, мога да греша.

12.12.14
15:46

Нати,поинтересувай се малко ,ама наистина прочети!! Поне трима човека вече сме ти казвали,че претренираш.Това,че ти не го усещаш,не значи,че не е така.
Замисли се:
-Храниш се балансирано през 99 % от времето.
-Не пиеш.
-Не пушиш.
-Спиш достатъчно.
-Не вземаш хормонални препарати.
-Не си в мен-пауза.
-Не си бременна.
-Не пиеш лекарства.

Какво остава’? Тренировките.Или по-точно кардиото.Кардиото,особено сутрин,особено на гладно,вдига кортизола,ама адски много! Кортизолът е стресов хормон. Всякакъв стрес може да повлия на цикъла или съответно да предизвика липсата му,просто защото влияе и на другите хормони. И точно прогестерона и кортизола са взаимно свързани!

Информация много,не отричай кардиото като причинител на проблемът ти.

Мнението беше редактирано от Juls на 12.12.14 15:48.

Мира, с голяма част от написаното не мога да се съглася, защото не знаеш какво ям и как ям :) Първо фастове съм правила 2пъти за последната половин година. Второ - мазнини ям достатъчно и не знам как разбра, че не ям мазнини при положение, че не съм си писала храната от доста време, а ако го направя е за 3-4пъти :) И не - нямам трудност да поддържам килограмите си и качвам рязко, ЗАЩОТО ям безброй калории, в следствие на които НЯМА КАК да не КАЧВАМ. Ако се храня най-малкото при КБ - няма да имам проблеми.

При мен проблемът с храненето идва от далечното ми детство, но не смятам, че форумът е мястото, в което трябва да обяснявам, неща, които са оставили явно отпечатък по някакъв начин върху мен и са твърде лични !

Все пак, благодаря за отделеното внимание и, че все пак се опитваш да ми помогнеш със съвет :*

Юле, с теб мога да се съглася :)  :* И не, не съм се замисляла за връзката на кортизола с прогестерона, въпреки че съм чела за нея, просто явно мозъкът ми е изключил :)
Напълно съм съгласна и си права :)

Така че, това, което мисля да направя е да спра с кардиото рано сутрин на гладно :) Дано даде ефект :)

Използвам този пост и да обява, че приключвам за тази година воденето на дневника :*

Пожелавам Ви хубави празници и весело посрещане на Нова Година ! Нека тя бъде по-добра от тази и ни донесе само положителни емоции ! (sun) (sun) (sun)

12.12.14
16:40

Говорех, че телесните ти мазнини са малко :) Няма значение. ;)
Вярвам, че имаш сила и воля да се справиш с всичко! Пожелавам ти крепко здраве и с нови сили през новата година!!!

12.12.14
16:58

Нати, сигурна ли си, че ядеш това, което ти се яде, а не се опитваш да се впишеш в някакъв “утвърден” режим? При мен отговорът на този въпрос беше решаващ :)

Присъединявам се към насоките за размисъл, които Юлия ти е дала.
И допълнително - помисли какво си променила, когато цикълът ти е спрял преди месеци. В тренировки, в хранене, в емоции, в околна среда. Трябва да има причина така от раз да спре и да не се появи с месеци.

Аз имах период, в който цикълът ми спря следствие на стремеж за ОКБ + 50 минутно кардио 6 пъти седмично + силови тренировки (6 пъти седмично). Чувствах се добре, силата ми растеше (по което си казвах, че не претренирам), бях чук... но до едно време. Тогава нямах цикъл над 6 месеца. Наложи се да пия противозачатъчни, качих 11 кг за 4 месеца заради това; проблемите не се оправиха, а се влошиха.
Просто споделям, за да има върху какво да мислиш.

Желая ти балансиране и много хубави емоции. Бъди здрава и винаги усмихната :)

12.12.14
19:09

казано от Наталия Николова на 12.12.14, 14:20:

казано от fire.is.my.nature на 12.12.14, 13:29:

Благодаря, ще пробвам и с мака, след като при теб е дало резултат, дано даде и при мен :*

Марги, ами при мен проблемът си е един и същ от много време т.е. нямам МЦ :( Сега се надявам с тази добавка да внеса, ако е възможно, някакво подобрение към хормоналния си баланс :)

Добре е да се знае причината за да може да се подходи адекватно. Шатавари действа добре хормоналната система, като връща баланса на естрогена с прогестерона.
Маката е основна добавка за изграждане на “умна” ендокринна система.
Не знам колко е добре да се смесват двете, не съм добре запозната. Ако търсиш лечебен ефект, по-добре заложи на ЕДНО нещо, което работи, не смесвай всичко, защото не можеш да определиш кое работи и кое - не.
Като допълнение, ти препоръчвам да забавиш малко темпото с йога нидра или друга водена релаксация. Наблегни на малко по-нискоинтензивни (откъм сърдечна дейност) занимания.
Мое мнение.

Дари, да, наистина ям каквото ми се яде, а не каквото трябва :*

Рони, според мен проблемът, както написа и Юлето, е точно във високия кортизол. Отделно, ако към тренировките сутрин, добавим също така и прекаляването с кафе - това също го вдига допълнително :( Така че трябва да взема мерки !

Марги, идеята за йогата ми допадна много, ще се разровя малко в интернет да разгледам клипчета и за евентуалните въпроси ще ти пиша, ако не те притеснявам :)

12.12.14
22:28

Изобщо не ме притесняваш. Като напишеш йога нидра би трябвало да ти излязат разни неща за слушане. Ако не намериш, пиши, ще намеря нещо да ти пратя. :)

15.12.14
17:00

Здрасти Наталита,

Минавам само да кажа, че бях в твоето положение и много добре разбирам как се чувстваш.
Моят съвет е просто да спреш консумацията на месо.
Опитай, не боли.

:D

Здравей,

Поздрави за визията!

Бих искал да се включа с няколко добронамерени съвета, извини ме ако намесата ми е неуместна.

Ефектът върху кортизола на кардиото е доста преувеличен, особено при редовно трениращи. Не се притеснявай за това. Същото за кафето и редовно употребяващи.

Антиоксидантите обаче пречат на адапционния процес при кардиото особено, кафето е много богато на тях, затова аз лично го пия след винаги.

Кардиото го прави само преди силова тренировка, никога след, освен ако целта на силовата не е просто да изгориш още калории. Така изглежда са устроени ензимите на физиологично ниво, че кардиото след силова блокира ефектите от силовата. Ако ти е интересно ще се задълбая.

Иначе ми се струва, че не се храниш недостатъчно. Но не пишеш храна редовно, а това по-скоро може да се засече в по-дълъг период. Пробвай да качиш храната, съмнява ме да качиш килограми, а дори и да стане няма да е страшно. Има много красиви момичета с хубаво тяло и без плочки, а като ти гледам снимките си от тях (гледам да съм обективен, това не е флирт).

Имам лични наблюдения - 2 приятелки след дълго време диети бяха доста втрещени, че увеличавайки храната не се подуха като човечето на michelin.

Със здраве!

НаТи, минимизирай си стреса, намали кофеиновите напитки, почни да си лягаш на време (10 часа макс). Съня и почивката са много важни! Вечер намалявай осветлението и яркостта на монитора или тевизора (най-добре даже да ги избягваш). Позни да ядеш достатъчно животински храни и зеленчуци. Увеличи животинските мазнини в менюто си.  Пий повече вода. Не прави дълги и изтощителни тренировки!!! Според мен кардиото го спри изцяло докато не се появи цикъла. Кардиото може да се замени с други тренировки. Защо ти е въобще това кардио, каква е целата му ???
Тренирай интензивно, но за кратно време. Не тренирай много често, ти си жена. Организмът ти реагира по друг начин на стреса. Адаптационните възможности на жените също са по-малки. Всички обичат ефекта на кортизола, който те вкарва в работен режим, но за него се плаща скъпо  - при мажете се намаля тестостерона, при жените - прогестерона.

От добавките може да пиеш , магнезий след тренировка и преди лягане, омега 3, B6, B12, , CoEnZ Q10, L-carnitine, D-Ribose  
Виж тук какво съм писал по темата - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/794822

Прочети тези две статии на  Джак Круз:
http://jackkruse.com/primal-cortisol-response/
http://jackkruse.com/quantum-bio-10-hormone-102-drawn-to-light/
Ще разбереш връзката на витамин А , съня и кортизола и още много много важни неща.

Въобще, мен ако питаш, тези две статии ще ти помогнат да решиш сегашните си проблеми, а и много евентуални бъдещи проблеми, които ще имаш ако продължиш със сегашния си начин на живот и спортуване. Статиите са най-важната част от съвета ми, но за да извлечеш голямата полза, ще трябва да вложиш време за прочитането (не са от най-късите статии от тип 3 съвета в 3 изречения)!

Здравейте на всички (sun) ! От доста време не съм писала :) Чета Ви, но ме мързи да пиша :D

Първо да отговоря на инжинера :) С всичко по-горе написано от теб съм на ясно :) Спрях да правя високо интензивни тренировки точно с целта да не си вдигам кортизола, който да ми потиска допълнително прогестерона :) По отношение на съня - там съм железна  :P В смисъл винаги държа да си спя по 8часа. Лягам си редовно в диапазона 22:00 - 22:30 най-късно, само по изключение лягам по-късно и това е рядкост :) Добавките, които беше написал, ги пия редовно. Свърших скоро таблетките с магнезий, но ще си купя :)

Деска, спирала съм месото, отново съм яла, все тая :D

Да обобщя, докато не съм си попълвала дневника, какво се случва с мен :)

Започнах да пия противозачатъчни “Трирегол”, изписани от гинеколог. Искам , не искам, ами не става бе хора... хомеопатия и какво ли не съм правила..Факт е , че нямах цикъл от февруари 2014г и съответно миналата седмица имах за първи път от тогава, с противозачатъчните, за съжаление. В резултат на тях и някои стресови неща в ежедневието започнах да ям стабилно...какво ли не ...вкл.и джънк. Качих до заветните за мен 69кг... НО се стегнах и от 29.12 до този момент съм на изцяло здравословна храна без джънкове. В момента тежа 64кг :)
И забравих да отбележа, че си тренирам 5пъти седмично, дори си водя всички тренировки в една папка, чрез word документи :)

Нямам търпение да започна да тичкам, но чакам да се затопли поне до 0градуса сутрин :D

За сега не мисля да си попълвам дневника. Може би към края на февруари или началото на март ;)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 15.01.15 14:31.

Много са 5 тренировки според мен. А ако добвиш и тичане ... Не си мисли ,че само високо интензивните тренировки вредят и другите също са стрес за организма.
Нали все пак цикъла е основната цел или се заблуждавам?

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 15.01.15 14:07.

15.01.15
15:05

Според мен ключова роля би изиграл окситоцинът, който в адекватни нива ще се справи с кортизола.  В тази връзка - йога нидра може би ще помогне. Окситоцинът спомага за изхвърлянето на хипертрофиралия слой на лигавицата на матката с кръвта и е най-висок по време на овулацията и последващата я фоликуларна фаза. Той обаче е чувствителен хормон спрямо пристрастявания, независимо от какъв род, така че ако с известно количество тренировки си си набавяла количество, което да парира кортизола, сега това количество поражда по-скоро обратния ефект. Подобна е ситуацията със всеки друг вид пристрастяване.
Намаляването на натоварванията при мен нямаше мигновен ефект, но на качеството им - да. Отговорът за мен беше тренировки със собствено тегло. Начини за натурално стимулиране на този хормон има много, но това, че аз съм успяла да го манипулирам, не го прави универсално решение, така че това може да е опция, която да обсъдиш със специалист и нищо повече.

казано от инж. Марин Маринов на 15.01.15, 14:05:

Много са 5 тренировки според мен. А ако добвиш и тичане ... Не си мисли ,че само високо интензивните тренировки вредят и другите също са стрес за организма.
Нали все пак цикъла е основната цел или се заблуждавам?

Да, прав си :) Идеята ми беше не да добавя и бягане, а да заместя умереното кардио на велоергометъра у дома с бягане на открито, когато е топло :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 15.01.15 16:39.

Cocobutt, и к’во .....предписа на НаТи хубав секс , който трябва да оправи всичко? :)

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 15.01.15 22:20.

15.01.15
22:23

казано от инж. Марин Маринов на 15.01.15, 22:19:

Cocobutt, и к’во .....предписа на НаТи хубав секс , който трябва да оправи всичко? :)

Като цяло оргазма действа доста положително на женските полови хормони. Надали всичко оправя, но определено си струва да се поработи и в тази посока. :)

Храната,която е предвидена за деня( 22.1.2015г )
- 500гр(сурово съст) тиквички на фурна с копър и чесън, половин краставица, 5белтъка+1жълтък+50гр сирене+домати с малко доматено пюре+много пресен магданоз+риган+босилек - всичко на тигана и хоп в стомаха ми :D , 80гр шоколад със Стевия и червени боровинки, 50гр пр мляко 1,5%, 50гр пр мляко 3,6%,  20гр годжи-бери, около 300гр сладолед със Стевия, 8-9бр сурови какаови зърна с малко домашен мед ; 6бр(общо 60-66гр)овесени бисквити с 25гр домашен мед;
230гр(сурово съст) чисто филенце от сьомга с още 200-300гр(сурово съст) тиквички на фурна с копър и чесън, 200гр кашкавалена извара от магазин на производител, 7бр(общо 70-77гр - средно 10-11гр за бисквита) овесени бисквити

Едит :
Утре ще има рестрикции от към калории , за да направя някакъв баланс горе-долу, защото днес си направих КБ, а трябваше да е ОКБ :)

Тренировките - до днес са 4ри кардио на 4силови тренировки , но не ми се описва :) Започнах да бягам на вън от неделята :) Но съм доста тромава :D Като се има предвид, че не съм тичала от 4месеца нито на пътека, нито на вън , а да не говорим , че съм 64-65кг и си тежа на мястото и те си тежат на мен :D Но ще се върнат нещата на мястото си - вярвам го ;)

+ 1снимка на хранителните добавки, да се възстановявам :D :D

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 22.01.15 21:40.

Вписвам тренировката от днес да има малко разнообразие (sun) !

26.1.2015г - тренировки на гладно

1.Бягане на открито = 5,15км = 29:44мин,  с много, силен студен, насрещен вятър :( средна скорост 10,4км/ч(доволна, при положение, че започнах със средна скорост 9,5км/ч :) )

2.Силова тренировка с пулсометър : 25мин

1)Суинг с една ръка до хоризонтала с 16кг пудовка 3 Х 25, редуване на лява ръка 25повт + дясна ръка 25повт и след това 30сек почивка и отново - пулсът стигна до 170 , а долната граница към 150

1мин почивка след 1) и след това 2) :

2)Гоблет клек с 16кг пудовка 3 Х 20 с 30сек почивка между кръговете - пулсът беше отново  170 / 150

1мин почивка след 2) и след това 3) :

3)Пулоувър с 16кг пудовка 3 Х 15 с 10сек почивка между кръговете - пулсът беше 150 / 130

30сек почивка след 3) и след това 4) :

4)Гребане с 16кг пудовка едностранно 3 Х 15 без почивка, със смяна на ръцете - пулсът 150 / 140

30сек почивка след 4) и след това 5) + 6) в суперсерия :

5) + 6) в суперсерия : 3 кръга с 30сек почивка между всяка суперсерия :

5)Коремни преси с бицепсово сгъване едновременно при ставането от лег 3 Х 20

6)Централен планк 3 Х 1мин

През цялото време поддържах добър пулс и съм доволна :)
П.П. Като тренирах последните пъти в зала(което беше преди 2месеца) поддържах много по-нисък пулс, явно съм се размотавала :D :D

3.Стречинг цяло тяло + 7бр кобри-кучета + 3бр наклони назад с опора на стената + няколко пози “Камила” , всичко това на релаксираща музика (inlove)

Сега идва най-неприятната част - да уча за изпити, които са тази събота и неделя :(

Хубав ден на всички (sun) !

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 26.01.15 09:00.

Бръм, да опиша храната от днес - 27.1.2015г

E.. и тренирах и силово, и кардио, но не ми се описва :D :D :D

За целия ден :

5белтъка+1жълтък, 50гр сирене, бъркани с много магданоз,риган и босилек,доматено пюре,домати ;
П.П.Деля белтъците от жълтъците, защото съм на по-малко калории, иначе не бих се разделила с тях ;(

20гр годжи бери ; 8бр какаови зърна с 10гр домашен мед ; общо 100гр пр мляко 1,5% ; 160гр шоколад със Стевия с червени боровинки ;

200гр домати с 20гр сирене

кюфетата на фурна от 250гр(сурово състояние) смлян телешки шол, един жълтък, около 20гр пълнозърн.хляб Вита, подправки,много лук в комбинация с 100гр(сурово съст)броколи на пара,поръсени с 5гр студенопресовано олио от авокадо (inlove) (inlove) (inlove) ( снимката е по-долу )

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 27.01.15 19:57.

27.01.15
20:58

казано от Наталия Николова на 27.01.15, 19:55:

П.П.Деля белтъците от жълтъците, защото съм на по-малко калории, иначе не бих се разделила с тях ;(

аз бих се разделила със 160-те грама шоколад със стевия :)

казано от diva 97 на 27.01.15, 20:58:

казано от Наталия Николова на 27.01.15, 19:55:

аз бих се разделила със 160-те грама шоколад със стевия :)

Ако не си падаш по сладкото -можеш :)
Въпрос на предпочитания  и избор ;)

Привет на всички ! Мисля да започна да си описвам храната с цел да бъда малко по-стриктна, тъй като в тренировъчен план нямам проблеми - тренирам 4-5пъти седмично ( кардио + силова тренировка ) :) Иначе си тренирам на гладно от доста месеци вече и се чувствам много добре (sun) По принцип в тренировъчни и в нетренировъчни дни имам ходене за деня : 6-8км почти всеки ден (wasntme), като при 7,5км някъд са 10 000 крачки :)

Снощи прекалих с калориите(не ги знам колко са (blush)) и с въглехидратите, така че сутринта бях като балон :D :D :D
Калориен баланс = 2 288 ккл
Калориен дефицит = 1830 ккл

Цел -
до малко преди Великден ( 10.4.2015г ) да си сваля излишните килограми (muscle)
Мерки - не знам
Килограми = 66,3кг с водната задръжка
(wasntme)

Днес - тренировъчен ден ( тренировка на гладно : кардио + силова тренировка) - 10.2.2015г[color=red] (Ден 1)[/color]

1)дълго кафе с около 50мл мляко 1,5% със Стевия + 55гр протеинов бар “Fit Spo” Аlmond Flavour със Стевия

2)един малък банан (104гр) + 20гр годжи бери

3) 125гр свинско каре на скара +  два малки розови домата (260гр) + 77гр картофи с копър и чесън

- дълго кафе с  150мл пр.мляко 3.6%

4) 450гр ягоди със Стевия + 8бр сурови какаови зърна с 10гр мед

5)108гр пилешки бон филенца, овкусени с много пресни подправки(магданоз,босилек и т.н.) (inlove) + пролетна салата от маруля,репички,малко домат,лук  с 10гр студенопресован зехтин

Течности : 1,9л
Общо калории за деня :  1331 ккл 

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 12.02.15 16:11.

Стига съм писала по чуждите дневници :D :D Да взема да си попълня и моят (giggle)

Днес - почивен ден - 11.2.2015г - Храна (Ден 2)

***дълго кафе с 50мл пр мляко 3,6% + една малка ябълка ( около 120гр )

***доза протеин AMIX CFM Nitro Protein Isolate

-  дълго кафе с 50мл пр мляко 1,5% + 20гр годжи бери

***140гр свинска вратна пържола на скара + пролетна салата с репички,маруля,домат(около 165гр),краставица с 10гр студенопресован зехтин

- 8бр сурови какаови зърна с 10гр мед + една малка ябълка ( около 115гр )

***около 70гр пилешко бон филе, овкусено с пресни подправки + един малък банан ( 97гр )

*** 115гр ементал + 120гр задушени картифои с копър и чесън + 40гр черен шоколад със Стевия

Течности : 2,5л(от който водата е 2,350л)

Общо ккл за деня : 1818ккл

П.П.Храната може и да не я ям през деня точно в тази последователност, просто това съм си взела до довечера в работата ми :)

Мнението беше редактирано от Natalia Nikolova на 12.02.15 16:12.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1