Въже за скачане - подходяща дължина?

20.11.11
21:28

Здравейте!
Наскоро си купих въже за скачане и ме интересува да разбера колко трябва да е дълго. Висок съм 1.80. Някой ако може да ми каже какво трябва да се мери.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.11.11 21:30.

20.11.11
22:13

С колкото ти е удобно с толко скачай :)

Има няколко такива теми във форума - ползвай търсачката.
Казват, че трябва да стъпиш върху въжето и като го опънеш, дръжките да стигат до мишницата.
Знам за метод, при който стъпваш в средата на въжето с двата крака, държиш всяка от дръжките в ръцете си - раздалечаваш ги леко от тялото и опъваш въжето. Идеалната дължина е, когато лактите са леко свити, мишницата е до трупа, а предмишницата - изведена встрани и клони до хоризонтала.
Не съм специалист, консултирай се с (кик)боксьори и други, които скачат на въже.
Тук от форума гледам, че slavko е заформил разни серийки, че и double unders…

20.11.11
23:18

според мен поне 3 метра ще ти трябват.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1