дневникът на Валентин

Темата е заключена.

27.11.11
19:56

здр здравеняци! :D не съм човек, който робува на визията си, но реших да се стегна за собствено здраве и самочувсвие и вероятно без “корекции” ще ми е по-трудно, затова и аз си правя “дневник” :) 

1,89 съм 88,5кг и съм около 21-22% мазнини(снимки в галерията), т.е доста зле, искам да сваля излишните кг, които са главно по краката и паласките и да направя тяло тип всеизвестният майк лаури 8-) :D

така и действам абсолтно всеки ден.

събуждам се с лицеви упори или правя кофички/набирания на успоредката
между 7 и 11:00 закуска:
два двойни сандвича (4 филии) ръжен хляб с 6 зърна, вътре има още масло, кашкавал за сандвичи, салам камчия + едно кафе 3в1
общо около 600 кал

между 12:00 и 15:000 обяд
пилешка супа (не ям фидето) + шопска салата  + скара 2 кебапчета и 2 кюфтета с 50гр кафяв боб  (или вместо скара, ловджийска манджа или пиле с броколи) не съм сигурен, но мисля че това са 700 кал

и евентуално до 17:00 хапвам 1 ябълка + 50 гр бадеми, което би трябвало да са още + 300 кал,  т.е 1600 кал за целия ден

в 18:00 отивам на плуване, правя около 26-30 преплувания, което е около 30-40мин или 850метра.
още не съм го правил, но след плуването или преди плуването ще вмъкна и фитнес упражнения от утре.

ако не са ми грешни сметките и храната, която взимам е 1600 кал, май ще трябва да добавя още 300-400 кал, щот след плуването съм труп и изобщо не знам, кво ще правя във фитнеса, само въпроса е кога да ги приемам? Също и да си взема ли протеин? ако да няма ли да ми пречи на диетата, понеже не искам да пия онзи с аспартам?!

поздрави :)

Темата беше редактирана от valent1n 458 на 27.11.11 19:58.

MF

28.11.11
09:18

Остава да си знаеш и възрастта и можеш да си сметнеш калорийния прием.
Много малко ми се виждат 1600.

28.11.11
11:38

на 23 съм :) при 1600 кал свалям 0,5 кг на седмица, при повече храна, едва ли ще свалям. имам подозрения, че имам вповечко естроген заради качването в паласки, крака и гъз и трябва някак да го намаля, имам направление за ендокринолог, но сега съм болнични и първо трябва да оздравея

MF

29.11.11
13:44

Аз не знаех, че имаш за цел само да сваляш мазнини - мислех, че и за мускули се бориш. :)
Препоръчвам ти го!

29.11.11
21:39

не, не искам само да отслабна, по-горе писах, че искам да направя  тяло подобно на  майк лаури а.к.а will smith в лоши момчета 8-) :D  

преди 2 месеца се мерих на онези уреди по моловете за височина, кг и мазнини, бях около 92кг с дрехи ме изкара 92,6 кг и индекс мазнини ... 25%!? при 1,89 височина! или с други думи 23 кг сланини ! тва е доста добре развита фабрика за естроген! затова и не виждам смисъл да наблягам на фитнеса, аз сега имам паласки каквито и дебелите жени нямат, кво остава, ако почна да се тъпча с ориз. мисля че  по-добрият вариант е първо да изчистя до 10-12% мазнини и после да надграждам бавно чиста мускулна маса.

исках с тичане да ги сваля, ама наскоро ми махаха фибром от крака и съм месец два аут от пътеката, ходих да плувам, ама се простудих от студената вода, кофти момент за сваляне на кг (dull)  сега се чудя да си взема кростренажор или велоергометър + диетка и така, май нямам друг избор, всеки ще се съгласи, че ако за всеки качен кг мм трябва да си сменям дънките щот съм качил на гъз, крака и паласки е безсмислено да се напъвам, докато не си оправя хормоните. чакам резултатите от ендокринолога, но крушовидната форма на напълняване и пъпките по гърдите говорят за увеличен естроген.

сега стоя на 1600 кал, разделини на 3 хранения и ефекта е - 0,5 кг на седмица. спрях и да пия мляко, преди това пиех по 1л всеки божи ден... чел съм, че млякото може да разбърква мъжките хормони и се опитвам по всякви начини да се справя с проблема.

храненето ми е: сутрин хляб с масло + плод, обед супа + салата + скара, вечеря зелената салата с 200г месо, риба или много рядко кайма.

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 29.11.11 21:44.

29.11.11
21:51

казано от valent1n 458 на 29.11.11, 21:39:

велоергометър + диетка и така, май нямам друг избор

Като за начало е перфектно, като се оправи кракът замени велото с тичане

казано от valent1n 458 на 29.11.11, 21:39:

чел съм, че млякото може да разбърква мъжките хормони и се опитвам по всякви начини да се справя с проблема

Това не е вярно, аз обожавам млякото, ял съм на ден по 3-4 кофички кисело мляко, 1 л. прясно и кашкавал. Като цяло още от малък си ям мляко и то стабилно. Яж си мляко, ако го харесваш.

30.11.11
22:09

разбирам :)  а да питам, трябва ли да се плаша че при вертикално повдигане на краката на стенд всеки път чувам “преплъзгащо щракане” в таза. като доста малък имах изкривяване на гърба( лека сколиоза) но го излекувах напълно, никога не съм имал болки в кръста и щракания, и за сефте откривам “бъг”

и нормално ли е от кофичките и набиранията да получавам схващания за по няколко дена в долната част на кръста? болката не е постоянна, но като ставам имам чувството че ще се схвана много силно.

иначе с това темпо се очаква около края на януари да съм 80кг и ще сложа тогава нови снимки :)

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 30.11.11 22:20.

12.12.11
20:14

нещо не мога да свалям, дори качих на 90.2 90.5, не приемам повече от 1600-1800кал

закуска: 2 двойни сандвича с масло , кашкавал тостер и салам камчия + мляко 3в1 700кал
обяд :  пил.супа (не ям фидето) + малка шопска салата с малко сирене + пилешко по ловджийски или зеле с малко свинско 600 кал
предвечеря:  50гр бадеми + ябълка/портокал  300- 400 кал

тва са около 1600-1800 кал, ако не се бъркам и при 2100бмр не би трябвало да качвам?

проблема е че не спортувам нищо сега, защото съм с простуден кръст от 2 седмици и нищо не мога да направя, дори да въртя колело.

Мнението беше редактирано от valent1n 458 на 12.12.11 20:16.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1