11.04.05
22:06
Извинявам се предварително за баналната тема, но просто нямам време да се хвана и да прочета информация, така че питам за да получа синтезирана и сдъвкана информацията..
Въпроса ми е какъв е като цяло ефекта на л-карнетина върху тялото, може ли да се очакват някакви (неприятни) странични ефекти и ако да какви?
Какви са препоръчителни количества, когато целта не е ударно сваляне на мазнините а просто постепено помагане на организма да ги разкара? Все пак не само родителите ми, ами и аз имам малко предрасъдъци към всякаквите добавки....но просто в момента не вижам друг начин да махна мазнините освен с малко помощ...нямам никакво време да отделя за свясно хранене, кардио и трен...
Ако можете да ме ориентирате и за цените ще съм ви много балгодарен
П.С. Тая тема е хем да си изясня сам за себе си ефекта и дали има смисъл да вземам, и ако реша че има да убедя родителите си ад вземам...
карнитинът може да бъде токсичен и не се препоръчва без лекарска консултация.ако наистина искаш да сваляш направи го с добра диета и кардио !!
значи, преди известно време говорих с един познат диетолог и с един друг приятел лекар невролог. И двамата казаха категорично да не си приема карнетин ако не е предписано от лекар , тъй като било токсично и може в момента да не си проличи токсиничността му, но след време се изразява в отслабване на имунната система и к’ви ли не глупости !!!
Без кардио и добра диета няма да стане това което искаш, дори много L-Carnitine да погълнеш (което не се препоръчва естествено).
13.04.05
11:13
наистина без диета и малко тренировки няма да стане номера
а относно това колко е токсичен л-карнитина аз го пих 15-20дни(60 таблетки) и не ми има нищо а и след него не съм боледувал изобщо да кажем че го пих преди около година (не помня кога точно беше) от тогава до сега да съм боледувал 1 път максимум даже не знам боледувал ли съм чак сега тия дни съм леко болен не мисля че ми е отслабнала имунната система дано да не ми е отслабнала де: ) !
иначе успех :)
Ем...аз очаквах нещо такова....наплашихте ме здраво...
поне има ли ефект от него ?
Ефект има естествено и то не малък и не се отразява само на изгарянето на мазнини,а и на повишената мозъчна активност(с две думи и акъла ти сече като бръснач) :D Имам приятели,които го взимат в сесия,когато се готвят за изпити.
Л-карнитина ,естествено ако няма Д-карнитин е полезна амино киселина,която е важна за доста процеси и в предписаните на опаковката концентрации и дози няма може да се каже никакъв страничен ефект.Лекарите най-често предупреждават защото се страхуват от предозиране,а естествено всичко в определена концентрация може да е вредно.И аз съм взимал и съм доволен.
Момчетата са прави за диетата и кардиото-ако нямаш възможност,то по-добре и да не си даваш парите за Л-карнитин.Успех!