Туко - що придобита болка в гърба

02.12.11
22:28

От днес я получих. Докато правех хакен-клек на машина (на която съм облегнат) на последната серия към 3тото повторение получих болка в гърба (по долу ще прекача снимка на мястото)
Не е постоянна  - а по скоро имам чувството , че е от някакво разтягане , защото се усеща само когато се завъртя надясно.
Намазах се с някакво мазило и става по - добре .

П.П незнам на колко от вас се е случвало да се събудят сутрин примерно със схванат врат или нещо такова (самото усещане ,че не можеш да си завъртиш главата) .. е в случая е същото.
Докато стоя няма никаква болка .. но като се завъртя и се усеща ( не е болка за умиране)

П.П № 2 - извинявам се за снимката - мястото е оградено в червено

02.12.11
23:26

Здрасти,
Мисля, че преди няколко дни имаше подобна тема във форума.
Понеже не могат да се поставят диагнози от разстояние, мога само ти дам няколко съвета:
1. Задължително почивка от всички упражнения, които натоварват трапец, ромбоидеус и еректор спине, както и коремни преси, ако са вкл. в програмата ти. Наблегни на леки аеробни тренировки или такива с изолирани мускулни групи- например бицепс, рамо, крака, и пр., но така че да не натоварваш мястото.
2. Геловите, които загряват не са добра идея след току що получена травма. Мястото има локална възпалителна реакция и е добре да се ползва неутрален гел (който има изопропанол напр.) или Арника ойл, които спомага за по-доброто кръвоснабдяване на мускула, така че да се стимулира отток на лимфата с възпалителните фактори. Не забравяй, че за да има ефект, тези гелове или Арника ойл трябва да се втриват добре в мускулите (напр. с лек масаж), защото при просто механично намазване те се попиват от кожата, която има голяма повърхност.
3. Често съм писал във форума, че ако е болката е около прага на търпимост (от лек до умерен дискомфорт), не е добре да се ползват болкоуспокоителни, но Витамин Б комплекс. Витамините от тази група спомагат за мускулното възстановяване (при положение на преразтегнат мускул), както и активират нервно-мускулните контакти (намалява се болковата рецепция, причинена от възпаление). Опитай се да приемаш постоянно този комплекс, особено през зимата, след като тренираш редовно.
4. Най-важното- определи коя е причината за травмата. Дали е неправилна техника, лоша поза или просто много кила, съветвай се с инструктура си или някой, който разбира. Лекарствата могат да овладеят болката и дискомфорта, но не могат да премахнат причината за това, нещо което всеки спортист трябва да знае.

Бързо оздравяване,

03.12.11
00:08

Арниката става ли за разтегнато сухожилие?

03.12.11
00:21

казано от rumen_pro на 03.12.11, 00:08:

Арниката става ли за разтегнато сухожилие?

Въпросът ти е добър!
Ако имаш поставена диагноза от специалист за този проблем, значи наистина е проблемът в сухожилието. Екстрактите от арника имат противовъзпалително действие, а във формата на ойл има по-бърз ефект, заради добрата прониквателна способност до подкожните структури- мускули, лигаменти, пр. Понеже една спортна травма е комплексна реакция- възпалителна, лимфно-отточна, възстановителна, при проблем в лигамент или сухожилие има и проблем в прилежащите мускулни групи. В този смисъл мисля, че арника ойл би имал ефект в твоя случай, пак подчертавам ако наистина е сухожилие.
Успех

03.12.11
01:51

Имам чувството, че това е най-честата травма напоследък във форума  :x
В темите за схванатия врат също доста неща се изписаха, които са от същото естество- може да погледнете.

03.12.11
13:25

arnika-salbe ,върши работа при мен.

03.12.11
15:27

казано от dimo tanev на 03.12.11, 13:25:

arnika-salbe ,върши работа при мен.

Да, добро предложение- абсолютно същите ефекти като ойл, просто допълнителни съставки, които подпомагат проникванете и допълват ефектите на основното активно вещество.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1