03.12.11
11:31
Здравейте фенове на желязната игра. Реших да се логна с едно семпло дневниче.
Годините минават но мераците остават!
На този етап отново ме е обзела бодибилдинг вълна....! Целта е ... подобрения на пропорциите.
След прекарани травми и други проблеми от 19.11.2011 започнах тренировки.
Тренировъчната ми стратегия е все същата: напомпи и порастни.
Сега обаче предвид “крехкото” ми тяло тренирам по леко.
На 19.11.2011 стартирах с 80кг тегло и ок 15% мазнини.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Ще се следи!
Сега на ВМ-НВД ли си?Колко пъти тренираш в седмицата?Какви принципи спазваш?
Или ще се разбере в последствие като попълваш дневника?
Успех с целите!
На днешна дата:
тегло 84кг, мазнини ок 15% или малко по малко. Ръка 40,5см ,студена сутрин.
Тренировъчни тежести за някои движения:
Тяга - 120кг за 20 повторения. 13 в надхват + 7 смесен хват
Клек 80кг за 14 пълни повторения+6 частични.
Лежанка на машина - 100кг за 8 повторения.
Теглене на скрипец в подхват 100кг за 11 повторения.
Както писах - леко и помпещо, но достатъчно тежко за мен!
Ако някой чете дневника ми имам един въпрос: Има ли прясно мляко, което да се продава в магазинната мрежа(имам предвид по големи магазини) и да не е “хомогенизирано”. Ако някой се сеща моля да ми пише, че до ден днешен не мога да намеря?!?
Мерси!
03.12.11
12:07
как ти е крака?
поздравления че пак си в играта и нали знаеш - со кротце, со благо, со малко кютек.
казано от ts.vassilev на 03.12.11, 12:07:
как ти е крака?
поздравления че пак си в играта и нали знаеш - со кротце, со благо, со малко кютек.
Има дни когато го забравям и дни когато едвам стъпвам! Шантава работа. По време на тренировки изпитвам “страх”, особено при клек или изтласкване на щанга. Затова го давам по полека.
Онзи ден например, си бутах колата (не палеше) и когато стигнах до “работа” започнаха едни странни болки отпред под възглавничките на пръстите. Изглежда не мога още да синхронизирам натоварването на ходилото. Някои казват че било нормално... ще видим.
03.12.11
14:56
И аз ще следя:)
А ако разбера за такова мляко ще сигнализирам!
Успех:)
Реших да записвам само прогреса в тренировките си.
Днес:
Clean & press щанга 70кг общо 16 повторения
Пуловър с щанга 70кг общо 13 повторения
Клек 100кг общо 20 повторения
Прасец машина седна л 90кг общо 22 повторения
Разтваряне за рамене с дъмбели 13кг за 13 повторения
Тотал 35мин. Почивах преди клека 5 мин.
Цял ден фастинг съчетан с бустери и аминокиселини.
Следва един ден почивен с много калории през целия ден.(ще ям поне 3 пъти през 3-4 часа).
Био млякото на хармоника мисля,че не хомогенизирано,защото при затопляне каймака се отделя на повърхостта.
А на киселото си е отгоре веднага след като отвориш кофичката.
От масовите марки едвали има такова нещо.
Можеш ли да поясниш тренировките си? :)
‘‘Clean & press щанга 70кг общо 16 повторения’‘
в 1 серия са тези 16 повторения или няколко серии?
04.12.11
10:38
Ключовата дума е “общо”, т.е. може да е 16, може и 1 серия :)
Жоржи, през деня ъндърийтваш, така ли...само на БЦАА и предтрен. бустери...
Аз почнах да добавям лек обяд към 14ч., защото на големите обеми не издържам на гладно...
Спирам да се храня най-късно 22ч. вечер...и ми се получава 16ч.(около) фаст...какво мислиш?
Biad_ : Благодаря за инфото. Ще трябва да потърся.
Vintage: Аз не броя серии. За мен е важен обема извършена работа, а той е в рамките на 15-20повторения за мускулен обем. По принцип прехвърля ли 10 повторения в една серия от дадено упражнение вдигам използваната тежест на следващата тренировка.
Slavko: В момента съм на вълна “мускулна маса”. Използвам фастинга като стимулатор на анаболизма. Искам да кача максимално чисто тегло. Тренировката ми е максимално – кратка, с цел пик на стреса и след това яко възстановяване. Забелязвам че тренирам толкова интензивно, че ми е трудно да компенсирам, дореи като ям през цялото време на следващия ден. Затова се налага да почивам между 1-3 дена понякога.
За твоите кросфит цели храненето е второстепенно. Първо си оптимизирай тренировката. Ако не ти се получава нещо там ти е проблема, а не храненето.
16/8 часа е напълно достатъчно за оптимална мускулна маса и съответно гонене на конкретни силови цели. Lean gain е достатъчен протокол. Ако обаче искаш и още допълниттлена маса, ще трябва да моделираш калориите. По принцип ти трябват 2 дни за компенсиране. А по отношение на яденето преди тренировка, продължавам да съм на едно и също мнение – тренировка на гладно. Бустери, бцаа, кафе и т.н. са за оптимизиране на харченето на енергия. Няма нужда от Пред – тренировъчно хранене.
Днес:
Много добра тренировка:
- Флайс преси с дъмбели 30кг 22 повторения общо
- Теглене на скрипец подхват 110кг 16 повторения общо
- Мъртва тяга 130кг надхват+ смесен хват общо 11 повторения(тегленето на скрипец отслабва хвата за тягата)
- Колелце 3 цели повторения + доста от колянна опора
Тотал 40минути
Ще почивам поне 2 дни с много ядене и калории.
05.12.11
22:00
От колко време се храниш циклично и имал ли си прекъсвания? Какво е мнението ти за цикличното хранене и “когнитивните” способности, така де, умствения труд? :)
казано от fire.is.my.nature на 05.12.11, 22:00:
От колко време се храниш циклично и имал ли си прекъсвания? Какво е мнението ти за цикличното хранене и “когнитивните” способности, така де, умствения труд? :)
Познавам ЦХ от 1995г. До 2006 правех частични опити. От 2006 се храня основно така. Да имам много прекъсвания поради неконтролируемия апетит за боклучави храни.
Когато се храня Циклично се чувствам и физически и “когнитивно” по добре. На професионално ниво главно съм натоварен “умствено”. Не се считам за “Умен”, но се намирам за достатъчно “по умен” от една голяма тълпа “умници”.
Днес се получи добра тренировка:
Clean & press с щанга 70кг
Флайс-преси с дъмбели 35кг
Теглене на скрипец надхват+подхват 90кг
Клек 100кг
Тотал 35мин
Добре се напомпих.
днес се получи също:
Clean & press 60,70,75kg
пуловър с щанга 70кг 2 серии
клек 100кг 5пълни и 12 частични повторения
теглене на скрипец 6 повт надхват до гърдите + 5 повторения подхват 100кг
Тотал 35мин.
Чувствам се напомпен. Кеф ми е !
Здравейте!
Реших да се появя за кратко в дневника си. На този етап не тренирам сериозно. Само упражнения със собствено тегло. Целта ми е да се стабилизирам на едни по ниски кг лично тегло ок 75-80.
Ако някой следи този дневник ще ми бъде полезно ако сподели инфо относно застраховки против злополуки. Искам да си направя една комбинирана застраховка засягаща всякакъв род травми и контузии. Знам че мога да търся в нета или при самите застрахователи, но ме интересува някой който има опит: застраховка - травма- обезщетение!
Поздрави!
01.02.12
15:28
това със застраховките мисля че си заслужава отделна тема.
Не знаех че ми е активен дневника!. Много яко!
В момента съм на етап тотално изчистване на мазнини и така смятам до към септември.
Трябва да решавам следния проблем - Мастни липоми и фиброми. Иначе казано едни малки топчета по ръцете, краката и по малко по торса.
Ако някой е имал(има) подобен проблем ще съм благодарен да ме насочи към качествен хирург или метод за премахване на подобни образувания.
Някак си е тъпо като се съблечеш по къс ръкав или на плажа да те питат: Абе това какво е по ръцете ти? При направената равносметка - отлагам проблема вече 15години!!! Ако не го оправя сега, едва ли ще стане за в бъдеще!.
Здравей, имам приятел с такъв “проблем” по негови думи му е генетично предаден, дядо му е бил целият в липоми...
Това, което ми е казвал, че хирургическата намеса е временно решение и че излизат пак.
Неговото решение е ниски въглени казва, че като почне да яде по-често въглехидрати и стават повече и по-големи. Не знам дали твойто е същото, но съм почти сигурен, че е така. Мисля, че и подкожните мазнини са от значение...
gotcha: за хир намеса и на мен така ми казаха, но зависело дали ще изчистят всичко. Затова търся някой който ще ме вземе “на сериозно”.
днес:
1 силово, много коремни, много набирания и всичко с една единствена цел - до отказ. Накрая едвам висях на лоста. Всичко за има няма 10 минути, но пък се напомпих зверски.
Предстои ми ядене. Фаствах цели 20 часа. Пия Нитрикс и така ми е по хладно. Нямам проблем с горещините. Имам проблем с нервите. В спалнята си имам всички възможни средства против комари и пак ме хапят. Имам чувството че тази година комарите са невидими!
Здравейте!
Реших да се появя отново в дневника си.
След поредица травми(глезени и колена) от футбол и хронифициране на някои болежки(дясно рамо) бях извън тренировъчен режим. Иначе благодарение на Цх не съм се разплул. В момента варирам от 80-84кг в зависимост от калорийните ми изцепки.
Направих някои експерименти през лятото и лека полека ще ги споделя.
Смятам да се завърна в залата и да поразхвърлям железата както аз си знам - бързо, тежко, помпещо и брутално. Без приказки без коментари и без пилеене на времето.
Понеже следя дневниците на някои участници, ще опитам и аз да видя какво ще стане ако се застопоря на едни и същи кг. Искам да акцентирам “трибойски”. Инж Маринов дава хубав пример за постижения на едни и същи кг и искам да видя какво ще излезе от мен.
Целта ми е да не стана повече от 80кг. Ще ми се отрази положително на бюджета, здравето, функционалността и визията.
Голям мерак имах да се присъединя към варненските кросфитъри, но като се знам всичко на всичко ще издържа 1-2 срещи и после ще съм в бокса за ремонт. За това ги избягвам щото се надъхвам, а малко ми трябва да направя компромис.
Стремя се да тренирам сам и да бъда максимално концентриран.
Настоящите ми проблеми за решаване са - болезнени колена(наченки на шипове) и болезено дясно рамо. Разбира се всичко е търпимо и преодолимо.
Ще започна леко и ще видя до къде ще се развъртя. Годините минават а мераците остават.
21.11.12
11:57
Честито завръщане GEORGIO!!!
Ще ми е интересен трибойския ти експеримент.
Пиеш ли някакви добавки в момента? Какво стана с блога, отказа ли се напълно от него? Беше толкова полезен и информативен! Наистина ми липсва, а съм сигурен ,че не само на мен.
Блога ще го започна някой ден.
Добавки само: витамин ц,д,рибено масло,чеснови капсули, ставни комплекси, антипаразитни.
казано от GEORGIO на 21.11.12, 12:34:
Айде де, всичко съм изчел от него:)
21.11.12
14:36
антипаразитни.
Антипаразитни добавки ?
казано от James Hinks на 21.11.12, 14:36:
антипаразитни.
Антипаразитни добавки ?
комбинирани екстракти с антипаразитен и въобще анти-патогенен ефект. Главно присъства Черен орех. Други които търся да участват са - карамфил, бъз, куркума, чесън, пелин. Убедеб съм че 99% от заболяванията се предизвикват от патогени. Търся варианти да съм чист от тях(доколкото е възможно)
Мнението беше редактирано от GEORGIO на 21.11.12 16:20.
казано от slavko на 21.11.12, 14:21:
А, имаше ли смисъл и полза?
Не можах да остана безразличен - 38.35 до към 41 та минута!
Още един пример как хората “без да искат” функционират. Единственото което бих препоръчал на водещата е да си оптимизира единственото хранене и ще постигне със сигурност коментираното “здраве”. И не определено не се наказва жената.... Браво, направи смешни гурутата.
Това предаване е поредния пример - Защо човек не бива да бъде догматичен по отношение на хранене и тренировки!
казано от GEORGIO на 21.11.12, 16:21:
казано от slavko на 21.11.12, 14:21:
А, имаше ли смисъл и полза?
За мен да, както и за доста хора около мен.
“15 години се занимааме с аеробика и с всекъв вид такива упражнения...:)))...”
Припадам....убий ги бай Миле!!!
“Лежиш и отслабваш” “Аз се храня само с хляб” “Ама няма как да не си на пръсти и да не си със сгънати колене с тези обувки, но то е полезно”
“Храниш се със слънчева светлина и визуализираш”
Толкова глупости на едно място скоро не бях чувала.....
Милко няма да го коментирам, въпреки че и той се изказа на няколко места пресилено.
Мнението беше редактирано от Miyu на 21.11.12 22:10.
казано от gotcha на 21.11.12, 22:15:
Понеже, съм скорошен, може ли жокер за блога :)?
http://tv7.bg/spodeleno-s-kali/VideoDetails&id=9537372
А Кали пък, имала време да тренира, ама нямала време да се храни.
И вика “Не съм дебела нали?” ...само дето й виси кожата на трицепса. :D
Мю, мяу, бау (blush) ммм имах предвид блога на Джорджо, или пак нещо не съм вчас (giggle)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече