От къде да събера знания за фитнес, хранене и здравословен начин на живот?

BE

07.12.11
21:02

Здравейте!
Тренирам от около 1 годино,но за това време не постигнах кой знае какви резултати.И от известно време почнах да се изтересувам повече от фитнес,здравословно хранени и всичко свързано с този спорт,но не знам от къде да започна да “уча” така да кажа.Някой от материалите са доста свързани с реакциите на тялото,а за това е нужно и познания по биология.Ако ми дадете някакви насоки от къде да започна да чета,за да може като стигна до такива по-сложни материали да са ми ясни и да ги разбирам по-добре.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете в тази насока.
Благодаря!

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 07.12.11 21:10.

Аз като започнах да “зубкам” за нещата около фитнеса и храненето, първо изчетох целия BB-Team. Тук има страшно много информация, сбита и разказана по един чудесен начин, а не всички го разбират.

Вече за още по-подробна информация...по-добре първо кажи дали те бива с английския, че на български аз поне не знам такава литература.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 07.12.11 21:10.

07.12.11
21:47

казано от Тихомир Велев на 07.12.11, 21:09:

Вече за още по-подробна информация...по-добре първо кажи дали те бива с английския, че на български аз поне не знам такава литература.

Ще кажеш ли на английски хубави книги?

BE

07.12.11
22:11

Не за жалост не ме бива толкова много в английския,че да мога да разбирам какво искат да напишат.Мислех си да си зема тази книга “Енциклопедия на културизма”.Бях си купувал списания,но няма голяма файда от тях.От къде по-точно да започна да чета,в смисъл от каква материя.Например първо всичко за здравословното хранене после за тренировките,дано да си ме разбрал какво искам да кажа.

Почни от раздел Хранене :)

Ето малко книжки, които помогнаха на мен. Надявам се да го сторят и при теб.

Arnold Schwarzenegger - Encyclopedia of Modern Bodybuilding
Brink’s Bodybuilding Revealed
Tom Venuto - Burn The Fat, Feed The Muscle (Complete)
Gottfried Bammes – Anatomy of Human & Animal Body (BG)
Anatomy & Physiology - The Unity of Form and Function 3rd Edition Saladin
Atlas of skeletal muscles (2000)
Brain Facts, A Primer on the Brain and Nervous System - The Society For Neuroscience - 2002
Bill_Phillips_-_Body_For_Life
Vince Gironda Master & Pro Series
Charles_Poliquin_-_The_Poliquin_Principles
Chris_Aceto-Everything_You_Wanted_To_Know_About_Fat_Loss
Eat Stop Eat
Ian_King_-_Get_Buffed_
Science and Practice of Strength Training (Vladimir M. Zatsiorsky - William J. Kraemer)
Siff-Verkhoshansky - Supertraining
strength.training.anatomy
Stuart Mcrobert - Beyond Brawn 2Nd Edition
Target Bodybuilding
The Black Book of Training Secrets - Christian Thibaudeau
THE INSIDER’S TELL- ALL HANDBOOK ON WEIGHT- TRAINING TECHNIQUE - MANTESHWER
Vince_Gironda_-_Legend_and_Myth__334_pages_
Faller, The Human Body
Beyond Bodybuilding
Bodybuilding-Mike Mentzer - Heavy Duty Nutrition
Brody_Nutritional Biochemistry 2nd ed
Lyle Mcdonald - Ketogenic Diet
Lyle Mcdonald - The Ultimate Diet 2.0
Nutritional Concerns in Recreation, Exercise, and Sport
Ori Hofmekler - The Warrior Diet
Will Brink - Muscle Building Nutrition
Francis O’conner, Robert E. Sallis - SPORTS_MEDICINE_Just_the_Facts

Има още много из интернет пространсвото. На някои съм зачитал само откъси, но не ги помня. Отделно има и куп интернет страници, които имат страшно много полезна информация. В един наш небезизвестен торент сайт пък можеш да намериш излючително интересни филми и видео лекции и семинари, които да изгледаш.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 08.12.11 09:20.

08.12.11
10:13

Материалите в изданието са повече от достатъчни за придобиването на сравнително висока теоретична подготовка ;)

BE

08.12.11
20:49

А дали някой знае български книги по въпроса?Имаше една подобна тема,но там повечето книги бяха на английски.Иначе ще почна да чета от изданието,че съм решил да придобия повече знания по въпроса,ако някой може да ми помогне по въпроса с нещо ще съм му много благодарен да сподели.

09.12.11
21:07

Има и на български доста книги. Културизъм - сила, хармония, симетрия на Доц. Владимир Боянов, Културистични методи и принципи от същия автор. Може да си ги поръчаш от всяка книжарница. Има и на Доц. Юлиян Карабиберов, Атанас Джананов и други. Както и форумът, НО само частта със статиите. Същинския форум е пълен с противоречива информация от ненадеждни източници, в която е вплетена и доста полезна такава, но доста размита на фона на другото и би било хубаво да прочетеш статиите и книгите, преди да нахлуеш и да се довериш на форума. Има и хора от форума, на които може да се довериш и да бъдеш сигурен, че техните менения са ценни. Обикновено аватарите им са поставени на фон, както е на Стоянчо едно мнение по-нагоре от това, което четеш в момента, а влезеш ли в профила им, може да видиш нещо като медалче/та.
Поздрави за желанието да учиш сам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1