07.12.11
21:21
Кои са ви любимите ?
Под шапката на общоинформативната тема и един въпрос- нещо ми се отвори апетит за свински сърца,бъбреци,далак /или телешки ако стават за консумация/.
Отдавна не съм ял, не съм търсил информация и ме интересува мнението ви за бъбреците и далака.Добра храна ли са като се има предивд функцията,която изпълняват ?
Темата беше редактирана от donsir на 07.12.11 21:22.
Аз много ги обичам: и бъбреци, и далак и не пропускам възможност да им се насладя. Иначе не мисля, че има проблем да се консумират. То на тоя принцип и за черния дроб може да се каже нещо, ама пак си го ядем. Изрових за тебхранителна стойност на далака и на бъбреците. Добър апетит!
07.12.11
21:51
Вкусни са,няма спор.
Между другото наскоро проядах и неща,които не ме влечаха преди - свинска пача например не ме кефише, но сега здраво нагъвам всичко :D . Миналата седмица в няколко поредни дни вечерите ми се състояха от бахур и свинска пача (уши,опашки).И двете преди не ги консумирах, а сега преяждам.Свинска кожа и шкембе много обичам и какво ли още не.Агнешки мозъци и черва съм ял,но агнешкио месо не понасям...
Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 05:04.
08.12.11
09:25
По повод темата, можете ли да кажете от къде мога да закупя телешки или свински сърца по възможност пресни, а не вносни дълбоко замръзени?
08.12.11
09:41
казано от Тодор Александров на 08.12.11, 09:25:
По повод темата, можете ли да кажете от къде мога да закупя телешки или свински сърца по възможност пресни, а не вносни дълбоко замръзени?
Във всеки специализиран магазин за месо/месарски магазин/ ги продават. Попринцип винаги са охладени продуктите в този тип магазини.
09.12.11
10:04
казано от Denny Crane на 07.12.11, 21:21:
Отдавна не съм ял, не съм търсил информация и ме интересува мнението ви за бъбреците и далака.Добра храна ли са като се има предивд функцията,която изпълняват ?
Бъбреците ги цепиш на две и ги киснеш за 30ина минути, най-добре в бяло вино.
Далака не ми е вкусен ако го ям самостоятелно, но ако е заедно с другите карантии е супер - касапски гювеч най-много обичам :)
09.12.11
13:40
Като имам време, правя “пастет” от свински далак, черен дроб, сърце, език (въобще каквото има в наличност в месарницата, равни части) + сланина. Кълцам на ситно всичко това, индийско орехче, кимоин и малко черен пипер. Запечено на слаба фурна.
Печен черен дроб с млечна салата също е класика в моето меню.
Свински крака редовно ям на “пача” с много чесън, бейбе. Това май не е карантия.
Няколко пъти ядох свински ташаци a.k.a. бели бъбреци, но трудно се намират. Иначе са супер, особено с лук.
Едни от най-добрите храни.
Мнението беше редактирано от Иван на 09.12.11 13:44.