08.12.11
11:48
Здравейте, извинявам се предварително но не знам къде точно да пиша и за това пиша тук, става въпрос за: http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=338736 вижте линка такъв проблем имам аз и искам да попитам ще мога ли да продължа да тренирам, говорих с кардиолога и тя ми каза ако мога да се занимавам с плуване или бягане, не става ли примерно да спортувам боди билдинг но и кардио - тренировка да правя така и да заздравявам сърцето? Моля да ми помогнете че съм мн объркан и нзн какво да правя. На 21гдодини съм 175/ 70кг.:) Благодаря предварително!
08.12.11
11:58
Нямаш проблем, имаш въпрос. Коригирай заглавието на темата, моля.
В българския език няма думи като ‘мн’ и ‘нзн’. Говорим за уважение.
Този въпрос е най-добре да го зададеш на кардиолога, защото тя знае най-точно състоянието на сърцето ти.
Не е ясно и какво си тренирал до сега, за да се види и какво искаш да продължиш.
08.12.11
13:54
Какъв ти е порока. Повечето лекари са против тренировките с тежести, защото не са много наясно с нещата. Намери някакъв спортен лекар, който разбира от кардиология или кардиолог фен на тренировките с тежести за да ти обясни.
Мнението беше редактирано от entwickler на 08.12.11 13:54.
Недей разчита много на форумните мнения, защото тук никой, мисля, няма необходимата квалификация за да отговори на въпросите ти. А дори и да има, то пак не става посредством форума, а си трябват изследвания и т.н.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 08.12.11 14:32.
08.12.11
14:22
Има вариант да ти сложат уред наречен холтер и примерно да следят кардиограмата 24часа включително и по време на тренировка и да се види как ти се отразява - има ли рискове и т.н.
08.12.11
15:12
Най-вероятно говорим за придобит клапен порок,защото не си споменал в описанието.Хубаво е да кажеш какъв точно е.Инсуфициентните пороци протичат една идея по-благоприятно от стенотичните и има възможност за по-дълъг период от действие на компенсаторни механизми,които да запазват нормалната помпена функция на сърцето.Опериран ли си ? По какъв повод откриха порока,имаше ли оплаквания или при стандартна аускултация се откри органичен сърдечен шум ? Темата е много обширна и не може с пет изречения да се обхване.Водещите кардиохирурзи в света забраняват дългите аеробни тренировки,противопоказни са.Умерени тежести с умерена кардио тренировка е оптималния вариант за теб.Холтер се поставя при ритъмно-проводни нарушения,няма връзка със сърдечните клапни пороци.Консултацията с добър кардиолог не може да бъде заменена от интернет.