12.12.11
23:38
Привет.Преди 5 месеца си направих артроскопия на ляво рамо.Диагнозата ми беше извадено рамо и бицепс слап.1 година живях с тези травми, смених доста лекари и доста лечения.Въпросът ми е , дали има човек във форума , претърпял такава операция и да каже колко време се е възтановявал.Имам пълен обем на движения , но все още има болки при някои движения.Благодаря ви предварително
13.12.11
17:43
изваденото рамо се намества, но СЛАП лезията(superior labrum anterior to posterior = разкъсване на фиброзния диск който помага да се държи ставата на мястото и) ако е достатъчно тежка трябва да се оперира. лекар ортопед преценява това. както с повечето такива намеси(кръстни връзки например) се предполага че ще ти отнеме около година до “пълно” възстановяване, или по-скоро - каквото се възстанови първата година, това ще си остане.
възможно е да не се наложи обаче операция - много питчъри(безболисти) имат СЛАП, но продължават да играят(което е доста натоварващо) и нямат болка. трябва в конкретния случай да се прецени за теб какво е най-правилно.