Въпрос за набирания

В деня ми за бицепс и гръб се набирам главно. Въпросът ми е дали първо да се набирам само за бицепс и след това за гръб - с по-широк хват и дланите да не сочат към мен, или да редувам една серия за бицепс и една за гръб?

18.12.11
22:12

Би било редно първо да правиш за гръб защото ако правиш първо за бицепс ще изтощиш ръцете и после няма да можеш да правиш за гръб. С две думи първо тренираш по голямата мускулна групо а след това по малката.

Иначе при набиранията като цяло няма кой знае кво значение ;) Прави си първи тези които са ти по трудни..

19.12.11
03:42

Принципно всеки вид от набиранията са за гръб. Набиранията с подхват товарят малко повече бицепсите, но набиранията с надхват карат бицепсите да работят в неизгодно за тях положение, като по този начин движението напълно се променя. Тоест няма голямо значение как ще тренираш бицепса, малко по-различно да е движението ти стига да си докараш мускулна треска. Пробвай да правиш набирания с максимално широк хват и почивка между сериите от 20-30 секунди, като повторенията от начало едва ли ще са ти повече от 6-7-8, а сериите 4-5.

По-добре да не се набирам с максимално широк хват, защото амплитудата ще е много малка, ще се вдигам с 10 см.

19.12.11
21:17

Аз бих избрал, а и така правя, първо да започвам с набирания в подхват - раменен, след това минавам на надхват.
В края на тренировката, добавям някоя и друга серия в тесен подхват и непълна амплитуда на движението - без пълно разпъване в ръцете..

Най-добре усещам в гърба си набиранията с широк подхват. Е, да, ама това е разрушител за китките и предмишниците, наред с лаките...поне при мен.

20.12.11
00:39

Важно е движението дали е различно, защото си свикнал на широка маплитуда :)

БИ

20.12.11
06:23

Всяко набиране работиш за гръб, а с подхват просто повече товариш бицепсите.
Препоръчвам ти за гръб да правиш първо с широк надхват с палците отгоре включително - в началото за гръб може да правиш само такива набирания и след известно време да ги смениш.
А за ръцете използвай тесен подхват с палците отдолу - така товариш повече предмишница и бицепс.Старай се винаги да пускаш до долу и да ги правиш плавно и постепателно, че накрая даже с малко възлизане над лоста, ако можеш да ти стигне до гърдите , но без да се клатушкаш и т.н.

20.12.11
22:37

Всеки вид набирания товари предмишница, бицепс, рамо и гръб, тоест няма голямо значение как тренираш самия бицепс. Ако накараш мускула да се движи по различен начин, дори с минимално натоварване мускулната ти треска е гарантирана, опитай нещо ново. Затова и ти предложих набиранията с максимално широк хват с 20-30 секунди почивка между сериите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1