Фитнеса, храненото и добавките, при наличичие на гастрит

20.12.11
13:42

През лятото за известно време се случи, така че имах някои проблеми със стомаха, временно неразположение. Бях на гастроентеролог и след лечение нещата отминаха. Сега пак се появиха някакви газове. Принципно ми минаха, но пак отидох на гастроентеролог. В момента нямам оплаквания, но се оказа че имам колит и гастрит (явно леки форми). За колита знам, че е от малък, но гастрита ми дойде в повече. Аз съм на 19 години 196-197 към 80 килограма и за мен храната и добавките са жизнено необходими. В момента както казах нямам никакви оплаквания, но възнамерявах да почна да тренирам по сериозно и да започна да пия гейнер + БЦЦА.

В тази ситуация най добре ще е да спазвам диета поне до лятото и евентуално тогава да  си купя добавки? Като цяло ако съм стриктен (не пия алкохол, кафе, кисело, пържено и панирано) мога ли да излекувам гастрита напълно или ще си го нося и ще се обажда от време на време?

В момента се чувствам нормално, но настроението ми се скапа. На човек с моята физика (висок и слаб) да му се ограничава храната е  нещо ужасно. Като добавим и това, че трябва да забравя за хранителните добавки. Дайте съвет как да процедирам.

21.12.11
00:12

Аз имах гастрит от 17годишен.На 22г язва.На момента бях отчаян но за година всичко отмина.
Лекарката,която посетих се оказа много добра и с умерена диета всичко се нареди.Сега съм на почти 28
и мога да ями и пия всичко без каквито и да е последствия (дори киселини имам рядко).Отдавам го на правилното лечение.
Последната година се стремя да се храня здравословно и правилно.От тази гледна точка мога да ти кажа,че храненето на трениращ
е перфектно за стомахът.За добавките не мога да ти кажа защото съм взимал само протеин,но силно се съмнявам да имат вредно дейвствие.
С добро хранене предполагам,че гастрита по-рядко ще ти се обажда.От огромно значение според мен са и нервите.

Според мен е редно да се консултираш с компетентен лекар, за да няма лоши последствия.

27.12.11
09:12

Колит ,гастрит-явно ти е раздразнено и дебелото черво и стомаха...Понеже си доста млад/отхвърлям други причини за болки,газове,подуване .../-ходил си на гастроентеролог,нали така-сигурно ти е казал какво да ядеш и какво да избягваш-докато се успокоят нещата..или?Правилното хранене е ключа,момче...Казали са го по-горе колегите.След един месец си нов човек и тогава почвай добавките.
Послушай стария човек...

28.01.12
15:21

Откакто се храня правилно не съм си пила хапчетата за гастрит, а преди бяха всеки ден по няколко пъти.
Не съм имала нито кризи, нито издуване на стомаха.
В момента пия протеин, но по никакъв начин не ми се отразява на гастрита.

31.01.12
22:39

Откакто почнах да спортувам и да се храня правилно, нещата и при мен се оправиха въпреки че още от малък имам гастрит. Според мен повечето хранителни добавки, няма да ти пречат.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1