Тиквено парфе

20.12.11
19:25

В петък ще си го направя , но да споделя рецептата с вас.Изглежда много вкусно ,а и малко разнообразие,че ми омръзна само печена да я ям тиквата.

Продукти:
извара
тиква
ванилия
кората на 1 лимон
желатин
орехи
вода

Тиквата се обелва, нарязва на кубчета и сварява на пара. Щом изстине, се разбива в пасатора Прибавят се изварата , ванилията ,  настърганите кори на цитрусовите плодове и отново се разбива до получаването на хомогенна смес. Желатинът  се залива с водата  и се разтваря на водна баня. Щом се охлади, се налива в сместа за парфето - всичко се разбърква и излива във форма за торта с пръстен. Отгоре се поръсва с останалата част от настърганите кори от лимона и портокала и със счуканите орехови ядки.

DO

20.12.11
19:41

Ако махнем изварата звучи интересно.
Ако се получава много гъста плътна смес сигурно ще е вкусно.Обичам тиква.

Мнението беше редактирано от donsir на 20.12.11 19:42.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1