изтръпнала ръка

21.12.11
15:16

Преди около 35 дена ми оперираха глезена и ходих с патерици 30 дена.След около 20тия ден,започна да ми изтръпва дясната ръка,освен това ми е трудна да вдигна неща от рода на шише с вода-китката и лакътя ми се огъват.Доктора,който ме прати на операция,ми каза,че това се наблюдавало при много от хората,които носят патерици продължително време.Не ме прати на невролог,но не ми и каза какво мога да направя,за да ми се възтанови ръката по-бързо.Обхвата на движение ми е пълен,нямам никакви болки в ръката,но и нямам сила.След като ми свалиха превръзката на крака,започнах да ходя на фитнес само за горната част и някои упражнения не ми пречи да ги изпълнявам-повечето упражнения,при които дърпам.Правих и лежанка,но с по-малки килограми от обикновеното,с доста повече усилия.Най-трудно ми е да изпълнявам упражнения от рода на разните бицепсови сгъвания (не че ги правя,но са идентични с вдигането на шише с вода,което ми е доста трудно),в горна точка китката просто ми се криви надолу,каквато и да е тежестта.Някой имал ли е опит с такъв проблем и как го е превъзмогнал ?
Също така се чудя дали да ходя на фитнес и да изпълнявам упражнения,при които нямам проблем или поне по-малък...

притиснал си нервите с патерицата. следващия път гледай да си с канадки. както всеки неврологичен проблем ще отнеме време. на прима виста - невробекс(витамини от Б групата) и диагонали за горния крайник и врата/главата - http://www.scribd.com/doc/15330532/Patterns-of-PNF (в тубата има демонстрации).

21.12.11
22:56

Хмм...Да разбирам ли,че този проблем има вероятност да продължи с месеци ?
Утре си вземам невробекс и ще започна тези упражнения.А може ли да се влуши,ако правя във фитнеса тези упражнения,които все пак мога да изпълнявам за горната част на тялото ?

трябва ти движение, а не упражнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1