23.12.11
22:18
Чета нещо, което веднага ме заинтригува, допинг скандала с ЦСКА:
Същите препарати съм давал като заместител на Витаслим с цел намаляване на телесните мазнини на част от футболистите.
Чудна работа. Защо, като заместител?! Това Витаслим толкова ли е силно или какво му е специалното, че не го дават директно, а му търсят заместител?!
Ето го тук:
http://vitaslim.eu/shop/product.php?ProductID=9&UILanguage=BG
L-карнитин (L-carnitine, CarnipureTM) 300 mg
Помощни вещества: глицерол, хипромелоза, вода, малтодекстрин
Състав: чудесен. Добър карнитин + малтодекстрин. Като препоръчвани дози съответно не излиза по-скъпо от окси, стимулант и подобни.
1. Някой да знае защо го заместват, действително е силно или какво? Малтодекстрина го има и в другите и там се хваща на допинг тест...
2. Някой да го е пробвал?
24.12.11
11:15
Сравнение на термогенен с липотропен фетбърнър не е много уместно. Линкът на виталисм е на чист Л-карнитин, който така или иначе като самостоятелна добавка върши слаба работа за отслабването.
Също така, Л-карнитин се приема в дози от по 5гр. дневно. Това означава, че трябва да приемаш по 16 таблетки от Виталисм дневно => даваш 20лв. за два дни.
Помощните вещества не ги гледай. Тях ги има във всяка добавка и са в микроскопични количества.
За другите продукти на Виталисм положението е същото - крайно малки дози за крайно много пари.
Окси-то и другите стимуланти...е разликата се вижда само по последната дума - стимуланти. Те стимулират метаболизма ти, понатоварват нервната система, но пък са в пъти по-ефективни от самостоятелен Л-карнитин. За цената просто е абсурдно да се твърди, че излиза колкото и продуктите на Виталисм. По-скъпи са, но с кратно повече дози, които хем ти стигат за поне месец, така и са ефективни в действието си.
24.12.11
16:08
Ясно, благодаря. Моето мнение беше почти същото, като твоето, четейки сайта им, но объркването ми дойде от изречението за спортния доктор на ЦСКА най-горе и ме заинтригува, да не би аз да изпускам нещо, все пак онзи е доктор, специалист (предполага се)... Ще го пропусна въпросния витаслим.
Мнението беше редактирано от Васил Иванов на 24.12.11 16:11.
24.12.11
16:13
В днешно време и нашите медии трябва внимателно да се чете предоставяната информация и да се съмняваме в почти всичко, което четем, освен ако не е подкрепено с някакви факти.
Аз вече не вярвам на 99% от информацията, която виждам по телевизията или чета във вестниците.
Лекарят на ЦСКА може и да е казал съвсем друго, а в медиите да е преиначено. Може да е имал едно в предвид, но да са спестили част от думите му. В смисъл, че може да е образован човека, но в случая така се е оформил контекста на написаното.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.12.11 16:14.