29.12.11
11:46
Здравейте! :)
Замислил съм след нова година да комбинирам няколко основни добавки с цел за около 4 месеца да кача едно 5 килограма примерно.Хранителният ми режим е изпипан,тренировките засега са 5 седмично,но програмата скоро ще бъде променена.
Така,мисля стакът да включва:
1.-протеин естествено.В моя случай суроватка,по 40 грама преди тренировка и още толкова след.
2. декстроза за след тренировка.Не е добавка,но я споменавам.
3.Джак3д или някой друг буустер.Пил съм джака и бях доста доволен.
4.Аргинин.Не съм пил никога досега,но ми казаха,че добре се комбинира с джака,въпреки че и в него имаше доколкото си спомням.
5.Креатин.Смятам да заложа на монохидрат.Досега съм пил матрици и кре алкалин,но като че ли моното ми действа най-добре.
В момента съм 83 кг на 13 процента мазнини,мерени с калипер.
Чакам съвети.
29.12.11
17:19
Ето моите размисли:
- помисли за бета аланин - една от най-добре работещите при мен добавки, комбинира се отлично с креатин.
- предтренировъчен стимулант - Pure Nutrition Black Jack - при мен сработва малко по-добре от Jack3d
- количеството суроватъчен протеин, което си предвидил, ми се вижда огромно, особено преди тренировка.
- аргинин - поне 5 г преди тренировка, но бих го заменил (заедно с дозата суроватъчен протеин преди тренировка) за едно добро количество ВСАА по време на самата тренировка.
Благодаря за съветите.Ще попрочета някои статии за бета аланина,защото знанията ми за него са доста повърхностни,също не съм пил досега.Идеята за интра продукт(бцаа по време на тренировката) ми допада,въобще не се бях сетил.А защо протеинът да е прекалено много?Аз наистина гледам да имам в излишък,може би го докарвам над 250 грама дневно заедно с този от храната,но съм привърженик на тези остарелите разбирания :D .
30.12.11
09:48
казано от Deuce на 29.12.11, 22:57:
А защо протеинът да е прекалено много?Аз наистина гледам да имам в излишък,може би го докарвам над 250 грама дневно заедно с този от храната,но съм привърженик на тези остарелите разбирания :D .
Бета аланинът е тихо, но здраво работеща добавка за търпеливи хора, казвал съм това и друг път. :)
Протеинът ми се вижда повечко - ако не греша, това са 2 дози преди тренировка и толкова след нея. При едно добре преценено хранене мисля, че не се налага да приемаш такива количества в тези моменти. Просто гледам да давам приоритет на нормалната храна, не на добавките. По-разумно и ефективно ми се вижда протеинът да бъде не повече от 2 дози дневно - сутрин и след тренировка, ако толкова държиш да имаш такава добавка. Ако осигуриш едни порядъчни количества ВСАА (и евентуално други аминокиселини), протеинът като добавка около тренировката може да отпадне, при условие че организираш качествено хранене преди и след нея. Варианти много, но в моите очи не се налага приемането на такива количества протеинова пудра около тренировката. По-скоро се постарай преди нея да заредиш тялото с подходящи въглехидрати и белтъчини от храна, по време на натоварване и веднага след него - аминокиселини, а след тренировка протеин (ако нямаш възможност да се храниш около час по-късно) или направо храна (ако можеш да хапнеш до около час след края на натоварването). Разбира се, преди всичко трябва да се чувстваш комфортно, не възприемай мнението ми като абсолютната общовалидна истина.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.12.11 09:49.