Моята програма - 4 дена в седмицата, мнения и съвети :)

03.01.12
17:34

Здравейте аз съм сравнително напреднал “билдър”и това е моята програма:
Ден 1: Гърди и рамо - Понеделник:
Флайс от лег 3х10
Изтласкване на щанга от лег 4х8-10
Флайс от полулег 3х10
Изтласкване на щанга от полулег 4х8-10
Кофички с тежест 3х8-12
Кросоувър 4х10

Вторник - почивка

Ден 2: Гръб и трапец - Сряда:
Набирания с тежест 5х10
Пуловер 4х10
Гребане с дъмбел 3х10
Гребана с щанга 2х10
Скрепец 3х10
Хиперекстензии 1х20
Мъртва тяга 4х8-12
Повдигане за трапец с щанга 4х8-12

Четвъртък - почивка

Ден 3: Бицепс и трицепс - Петък:
Скотово сгъване 3х8
Бицепсово сгъване с дъмбели 4х8
Концентрирано сгъване 3х8

Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х8
Френско разгъване с щанга от лег 3х8
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват 4х8

Ден 4: Крака и корем - Събота:
Български клек 4х8-12
Бедрено разгъване 3х8
Бедрено сгъване 3х8
Избутване на 45-градусова лег преса с акцент върху вътрешната част на бедрата 3х8
Класически клек с щанга зад врат 4х8

Коремни преси с тежест 3х12
Вертикално повдигане на краката на стенд с тежест 3х12
Вертикални коремно-тазобедрени повдигания 3х20

Общо взето това е основта, но всяка седмица сменям напълно упражненията за рамо и ръце да речем ако едната седмица съм правил комплексно за тези групи другата правя изолирано и винаги започвам с различна част на рамото или ръката. За гръб сменям 3 упражнения, но винаги правя базовите, за гърди сменям 1, но винаги започвам с различна част от гърдите, ако едната седмица съм започнал с долна част, другата започвам с горната. А и всеки месец качвам тежестта на малка мускулна група с 2,5 кг, а на голяма с 5кг :)

04.01.12
23:37

И аз мисля да стартирам новата година с подобна, но съм изтеглил силовите упражнения по-напред.
- При гърдите лег-а е 1-ви и 2-ри.
- При гърба тягата е 2-ра(и аз загрявам долната част с една серия хиперектензии и доипомпвам тягата с още една).
- При ръцете 1-во трицепса с 4-тири упражнения(пак 1-во силово: тесен хват или кофички) е след това 3 за бицепс.
- При краката лег пресата я спрях че ми товари много ставите. При теб как е?
Иначе много ефективна според мен.

25.07.12
22:58

Ами мен лично не ми товареше ставите чак толкожа много но използвам наколенки може би заради това :))

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1