There and back again - Fitness & Diet’s Tale

Темата е заключена.
Прескочи до:
Т. Тодорова

27.02.12
16:10

Ей сега се прибирам от лекции иии...абе,така си изтрещях коляното на една седалка в рейса,че почти си скъсах панталона на конкретното място.Точно над капачката,така боли ,кракът ми е изтръпнал до долу,а това посинява ли посинява - подозирам ,че до утре ще е с цвета на морските дълбини.Неприятно.Сега ще го мажа с разни неща и ще му бая (giggle) ,а тренировката ще направя малко по-късно.

За утре , 28.02

08:30
Цикория/черен чай с мед , 2 кивита,няколко бадема
10:00 Кафета,води и т.н.
10:30 - 13:30 Училище,така че :
12:00 200гр(след варене) червен ориз,1/2 авокадо,лимонов сок и подправки (в кутийка - кой го знае на какво ще заприлича ,докато го изям)
14:00 Голяма китайскозелева-морковена салата с маслинки и другата половина от авокадото ,подправена със зехтин лайт,ленено масло,ябълков оцет и хималайска сол,поръсена със сурови слънчогледови семчици.Още стотина грама ориз,че ще заскърцам час след като се почувствам надута като балон.Грух !
16:00 200гр помело
17:00 Протеинов шейк (1/2 доза)
18:00 - 19:00 Тренировка § баня :

1)Загряване
2)200 подскока на въображаемото ми въже :D ,с тежести по 0,5кг на всяка ръка
3)15 минути HIIT ( Eто и още едно клипче )
4)20 минути разтягане
5)300 коремни преси

Малко разтягане

19:30 200 гр телешко месо + някакво количество праз ,сготвени в йенска тенджера - изобщо не знам какво ще стане,ама нищо не ста гадно,когато му сложиш люти неща - пипери,чесъни,чилита,милита ... (облиз-облиз!) Ще търся накаква рецепта.

Калориите ще сметна после,нямам нерви за сметки сега .
:)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.12 23:29.

Т. Тодорова

27.02.12
17:57

Абе,нещо не мога да преценя ориза :D
300 грама сварен ориз не са равни на 300 грама суров ориз...Около 1000 калории ще имам само от ориза (за 300 грама суров),ама за съвсем груба сметка ги кът-вам на две,ако приемем ,че оризът ще си удвои обема по време на варене....
Та,по мои сметки,очертават ми се около 1850ккал за утре.Много ми се струват и се чудя кое мога да разкарам,ама всичко ми се свиди :D
Затова - добавям към тренировката и малко скок-подскок - 15 минути ХИИТ (от ТурбоФайър на БийчБоди).Както Шалийн Джонсън -
“Have to burn more calories,so you can eat more food :))))”

27.02.12
21:17

Разкарай 2-те кивита и помелото и сложи нещо по-солидно.  Да речем, замести двете кивита със сандвич/яйце/ядки или помелото. Или овесени ядки за закуска.  На мен не ми изглежда засищаща, ама ти си знаеш. 1800 калории хич не са много. (wave)

*Инак за съвети ме бива, ша знаиш. (giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.02.12 21:19.

Т. Тодорова

27.02.12
21:37

Хелоу,Кико (sun)
За съвети,отправени към някой друг,мен също много ме бива,но като става дума за мен - ма’ни,все едно никога не съм спортувала и нищо не съм чела (giggle)
Кивитата съм ги пльоснала там,защото ги имам и не ща да ги хвърлям.
Напоследък ми е много гадно да хвърлям храна,непрекъснато го правя и всеки ден ми е супер гадно,защото като отивам на училище,минавам покрай четирима български дядовци,които дремят в студ и лед по улици и подлези,просейки стотинки за парче хляб-направо ми се свива душата.Някои смятат ,че съм куку,заради това,че такива гледки ме засягат толкова дълбоко,но смятам за крайно несправедливо да има хора в подобна ситуация,а аз да хвърлям плодове,зеленчуци и манджи,които други не могат да си позволят да докоснат.

В програмата,по която тренирам,има приложен хранителен план,който в България трудно може да се осъществи,поради липса на повечето продукти на нашия пазар,но като калориен прием,подходящ за моята активност,съветват да са около 1300-1500…

*Тренировката за днес ще я направя в 22:00 ,като излезе мъжо за работа.Късно или не,надявах се да ме поотпусне размазаното коляно за няколко часа.

27.02.12
21:56

Ох, да, аз хвърлих много неща тия дни, много лошо—бях се мотивирала да готвя, а нямах никакво време и нещата се развалиха.  За бездомните хора—ами ако искаш, дай им на тях кивитата пък.  Приятелят ми познава доста бездомни в града и често ги взема на обяд и даже последно им беше купил сандвичи от МакДоналдс—знам, че МакДоналдс е нали джънк, но не е скъпо като за целта, а и е що годе вкусен сандвич—на тях им харесали.  Инак моят приятел много обича МакДоналдс, ама му се случва веднъж на 4-5 месеца. Предполагам просто и той обича да купува сандвичи от там, макар и да ги разкарва после—де да знам.

А това, че ги няма нещата от програмата в БГ, лошо няма—напротив, в България имаме много по-качествени и здравословни храни, които в западните страни ги нямат.  Замествай наред!

27.02.12
21:58

Какви ги говоря и аз—“нямах време”—тъпо ми беше и ме мързеше...

Т. Тодорова

27.02.12
22:07

Абе,и аз си го мислих това с даването,ама после се почнаха едни разсъждения,че ако дам киви,трябва да дам и нещо друго,щото ако няма какво да хапне човекът,кивито,каквото е кисело,ще му разяде душицата.
Сутринта може да спретна някой друг сандвич,с кивита за десерт :D
А на приятеля ти - браво !Има хора,които изобщо не обичат да дават и го смятат за нередно,та чак се гнусят.
Това с нямането на време = мързел и разкисване в най-различни (ако имам сили изобщо да се местя) ъгли ,ми е много познато,хихи :) За щастие,все по-рядко и по-рядко ми се случва,гледам да се самосритвам изотзад,изотпред и изотстрани,че така не се живее.Или поне до нищо хубаво не води :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.12 22:08.

27.02.12
22:16

Да, и той като тебе, ми вика, че било странно на другите, но така си е той, за разлика от мен, е добра душица. Направи им по един сандвич и на хората,  :D хем ще се зарадваш, хем на теб ще ти е по-хубаво и няма да помислиш за храна :)

*Дори и да не обичат киви, все си е жест.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 27.02.12 22:18.

Т. Тодорова

27.02.12
23:22

Ох,сега се сетих,че тая тренировка,дето съм я писала за утре,по програма е за сряда,така че я махам от поста и добавям каквото смятам да правя в този пост : http://www.bb-team.org/forums/viewreply/736418

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 27.02.12 23:31.

Т. Тодорова

28.02.12
15:22

За УТРЕ :

07:00 Черен чай,лъжичка мед ;2 пълни супени лъжици овесени§ръжени ядки със сушени плодове (череши § боровинки) и слънчогледови семки,заляти с един от чайовете,които си купих
09:00 Един банан (среден) , 10 бадема
11:00 Капучино
12:00 1 портокал
14:00 200 гр извара + 50гр сирене+50гр кашкавал+5 нарязни маслинки,1 с.л. ленено масло + 1 равна супена лъжица слънчогледови семки
17:00 Чиния зелева салата с маслини и 1/2 авокадо
18:30-19:30 Тренировка :

10 мин : Загряване , 100 подскока “на въже”
30 мин (с разгряването)  : Силова (почти след всяко упражнение има по един “брейкдаун” ,състоящ се от 3 супер бавни повторения) :

х8 Standard Overhead Press
х8 Single Leg Lunge
х8 Reverse Fly
х8 Arnold Press
х8 Single Leg Dead Lift
х8 Bent Over Lateral Raise
х8 Frontal Press
х8 Single Tap Lunges
х8 Lateral Deltoid Raise

15 мин : ХИИТ

20:00 Пилешка пържола от бут + 200 гр броколи (задушени)

Преди тренировка и преди лягане,пия по един чай с ниско съдържание на л-карнитин (150мг в пакетче).
След тренировка - възстановяващ.
А сутрин и отново вечер - онзи с инулин и гуарана.

Започвам кратък курс с пробиотици  (10 дни- 1х2) - Лактофлор,ако не се лъжа.
Включвам отново Мемо Плюс - 2х1 капсули дневно,за около 20 дни.
Рутаскорбин си пия 3х2.

Кафе съвсем спирам да пия,цигари изобщо не мога да дишам - болят ме гърдите,цялата сърдечна област ме стяга.Не знам дали е от сърце или от бял дроб,обаче хем чувствам тежест,все едно някой ми е седнал там,хем на моменти ме боли много остро.

П.П. Снощи опитах да правя ходещи напади и направих 3 :D Много жалка история.

Т. Тодорова

28.02.12
17:28

Как борите ПМС?
Мен в момента ме тресе много здраво и ми иде да се удавя в захар и хляб :D
За настроенията и възприятията си изобщо няма да говоря - не знам как ме изтрайва мъжо.
Единствено с тренировка се лекувам - временно,обаче.

28.02.12
17:58

казано от Т. Тодорова на 28.02.12, 17:28:

Как борите ПМС?

Чакаме да мине :D
Маката също помага до известна степен за облекчаване на усещанията и балансиране на хормоните, при положение, че я ползваш редовно. :)

Т. Тодорова

28.02.12
18:09

Аз хубаво да чакам,ама другите около мен как да преживяват през това време ? :D Този път съм направо ужасна (punch)
Тая мака за пръв път я чувам и виждам,че повечето заглавия в гуугъл гласят : “Мака (корен) за потентност” :D
Само трябва и либидото ми да избухне в пламъци,и гледай какво става :D
Но може и да я пробвам,ако мога да намеря спасение в нея.
Мерси :)

28.02.12
19:07

Маката е суперхрана и адаптоген, повишава енергията, издържливостта, кислородното съдържание в кръвта, поддържа ендокринната система като спомага за нормалното производство на хормони. Освен това подобрява следните състояния: хронична умора, депресия, беззплодие и стерилитет, липса на либидо, симптоми на менопауза, менструален дискомфорт и неразположения, лоша памет, рак на стомаха, туберкулоза и др.
Освен това: при жени с менструални смущения, цикълът става по-редовен с използване на мака; стимулира се секрецията на тестостерон, прогестерон и DHEA; като адаптоген, подсигурява повече енергия когато ни е необходима, а ако не - НЕ свръхстимулира; стимулира имунитета; подобрява адаптивността на цялото тяло към стрес.
Това е най-повърхностно казано :)
...а, да - с мака стават вкусни шейкове, кремове, бонбони и др. :)

Т. Тодорова

28.02.12
19:58

Мерси,ще я пробвам скоро,звучи добре.
Имам нужда от нещо,което да бори няколко от изброените състояния,нямам желание да се тъпча с хормони и неприятни лекарства.

По поста за утрешния план : ще си вмъкна една телешка пържола при салатата в 17:00 ,че много оскъдна ми се вижда цялостната картинка.

Т. Тодорова

29.02.12
12:59

Ей сега ставам.Снощи изобщо не се чувствах добре - пулсът ми,който винаги е малко по-висок от приетото за нормално,обикновено се върти около 90-100,снощи беше 160(доста време) ,а кръвното някакво странно,от сорта на 130/60 ,което за мен е много нетипично - с много висока систола,чиято стойност почти никога не е надхвърляла 90-95,а да не говорим за това,колко далече е цифрата 130 от показателя на диастолата.
Не тренирах,само пих някакви чайчета от сорта на маточина и мента,хапчета мента ,глог и валериан,и така.
Наспах се и се чувствам добре.Сега премерих с електронен апарат и показва,че кръвното е 106/64 , а пулсът - 70.Не ми се беше случвало скоро да спя 8-9 часа - все са по 5-6,понякога спя и по 3-4.Което явно се отразява по доста неприятни начини.,особено комбинирано с тренировки,които буквално ме изцеждат.
Голяма драма (giggle).
Тъй като очевидно няма как да изпълня съвсем добре плана си за днес,сега ще направя следното :
- ще си направя чай с лъжица мед и ще си хапна някакъв плод + бадеми
- от 14:00 продължавам по план и с храната,и с тренировката
Най-късно в 23:00 ще гледам да съм заспала.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.02.12 16:40.

Т. Тодорова

29.02.12
19:01

За УТРЕ (01.03) :

07:00
Черен & зелен чай,лъжичка мед
07:30 Овес § ръж,сушени боровинки,чай
08:30 Капучино/безкофеиново кафе,мед (имам едно бурканче,много мънинко,от някакъв карфурски лайт сос,в което мисля да си сложа мед и да не ползвам този по заведенията (giggle) )
10:00 Портокал,кайсиеви ядки
12:00 Банан,кайсиеви ядки
14:00 200гр извара,маслини,ленено масло,2 яйца - 150гр наденица с праз
16:30 Плодова салата /1/2 банан,1 киви,1/2 портокал,1/2 грейпфрут/
18:00 - 19:30  Тренировка - ОТПАДА

40 минути интервали - кардио : леки тежести
10 минути корем
20 минути йога
15 минути ХИИТ

19:40 Протеинов шейк - без него
20:30 Праз с домати и сирене - В 20:00 ,без домати,с яйца и сирене,4-5с.л. олио на цялата тава

То заприлича на някогашните ми контролни по математика с толкова червено,ама ей на,как да знам,че ще бъда възпрепятствана по тоя неприятен начин ..

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.03.12 18:46.

Т. Тодорова

01.03.12
15:40

Честита Баба Марта ! :)
Желая на всички здраве,защото колкото и да е тривиално,е по-важно от всичко останало ; желая ви и късмет - за мен той не се състои в това да намерите по една чанта,пълна с диаманти и митрил :).По-важното е пред всеки да се отварят тези възможности,които са най-добри лично за него,да се сбъдват мечтите,които биха донесли щастие на този,на когото принадлежат,без да има значение какво мислят или какво му пожелават хората.

Пожеланието си не намирам за съвсем стилово издържано (едва гледам),но идеята е ясна и напоследък отправям подобни пожелания към всички около мен,защото в даден момент установих ,че не ми харесва да ми пожелават какви ли не неща ,от сорта на : да живееш в огромна къща,да се затрупаш с пари,догодина да си родиш близнаци,да станеш еди каква си “като пораснеш” и пр.
Изобщо не съм убедена,че това,което е добро за един,би накарало друг да се чувства щастлив и завършен.Та,вие си пожелавайте разни неща,а аз стискам палци да ви се сбъднат ! :)

Хехе,сигурно прозвуча много мрачно цялото това нещо :D ,но не ми беше това целта :)

Сега по фитнес-манджа темата :
Имам си чисто нов МЦ от сутринта,кисела съм,изтощена и в общи линии - доста неприятна :D
Нанасям някои корекции с червено по горния пост.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 01.03.12 19:07.

Т. Тодорова

01.03.12
21:11

Мдааа,понеже смятам да се облажа :) с малко шоколадец (редче-две...три (devil) ) , УТРЕ мисля да направя следното :

07:30 Цикория,лъжичка мед
08:30 Тренировка 1 :

силова :

х8 Sumo squat
х8 Single arm row
х8 Chest fly
х8 Bowler’s lunge
x8 Double bent over row
x8 Bench press
x8 Single leg sumo squat
x8 Double reverse grip row
x8 Long arm pullover

09:30 Протеинов шейк
12:00 2 кивита,малко кайсиеви ядки
13:30 3 равни супени лъжици амарант,сварен с много малко масло /за аромат/,а след това безпощадно изконсумиран със салата и 100-150гр пилешки гърди
16:00 150-200 гр броколи,задушено само колкото да поомекне ,поръсено с 20-30 гр настърган кашкавал
19:30 150 гр пилешки гърди § задушено броколи
22:00 Тренировка 2 :

Интервалите от днес
- кардио : леки тежести , 45 минути

Щеше ми се да направя интервалите сутринта,но няма да имам толкова време най-вероятно.Ако се окаже,че имам,ще им сменя местата.
Имам и още движение през деня - по груби сметки,около 4км щъкане ,но после ще ме приберат с кола,да не взема да се преуморя нещо (giggle),чистене ,в което напоследък влагам доста енергия и вкарвам разни пози и движения от упражненията.Един ден без да искам си видях отражението в екрана на телевизора - картинка за милиони :D

Добавки : рутаскорбин , мемоплюс , калций и магнезий ,с които ще се сдобия сутринта, вит.ц и лактофлор (баба ми не гълта толкова таблетки сигурно,хихи)

Т. Тодорова

02.03.12
20:15

Добър вечер :)
Не съм изобщо гладна,не бях и преди няколко часа,затова няма да си причинявам насилствено натъпкване и ще пропусна до утре сутринта :)
Тренировките ще ги правя и двете по нощите,защото сега имам много енергия и мисля,че ако имам желание да заспя някога,трябва да я изстискам максимално.

* За 03/03

Обяд : 12:00 Помело ; 13:00 Свинщина - 2 сърми,200-250 гр салата от патладжани,чушки,домати и лук (беше с повечко олио,ама бабини ми тертипи),1 печена пилешка кълка без кожата,няколко бодвания от една пушена пилешка кълка,1/2 с.л домашна лютеница,1 LZ ... :D (това го изгълтах от 13:00 до 15:00 ,не беше съвсем наведнъж,ама пак е...уау) ;
Вечеря : 19:30 3 бонбона Тофифи
20:30 Кафе с мед
След 21:00 1-2-3 чаши червено вино ,може да си боцна пак от пушена пилешка кълка,ама не съм много убедена,защото изобщо не съм гладна.

Не тренирах,няма и да тренирам.
Утре ще си дам повече зор,за да компенсирам.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.12 20:22.

Т. Тодорова

03.03.12
09:28

03/03 - продължение

Сега ставам (09:20),не съм гладна,а усещам благодатното действие на протеина,който пих снощи след тренировка (няма да споменавам до колко часа тренирах,че то е направо лудост).Толкова бях изтощена,че залитах на всички страни и едва си изсуших косата - сешоарът ми тежеше (giggle) .Затова,сега ще си изпия цикорията и меда + още един протеин.
Хубав ви ден :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.12 21:26.

Т. Тодорова

03.03.12
21:32

ЧЕСТИТ 3-ти МАРТ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !

04/03

Сутринта: Кафе с мед,банан
Обяд : Пилешки гърди,1/2 авокадо,домати,китайско зеле,зехтин,ленено олио
Вечеря : 1/2 пилешко бутче,пушено,салата,червено вино
Тренировка :
40 минути интервали - кардио:леки тежести
30 минути чисто кардио
20 минути йога
(whew)

Преди тренировка : чай с л-карнитин (около 500мг)
След тренировка : доза протеин

Не се очертава да имам време за повече храна,а и по-добре,имайки предвид днешното тъпкане с шоколад,бонбони и олио ... и вино.
(blush)

*В горните 2 поста съм записала измененията в днешната си програма.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 03.03.12 21:34.

Т. Тодорова

04.03.12
19:55

(whew) .
Към днешния ден прибавих 1 голямо парче домашна баница,което нямаше как да отхвърля,колкото и да мразя да ме принуждават да ям нещо,което не искам.Поне беше страшно вкусна.
Добавих и 20 минути активна Зумба,15 сумо бърпита,5 смотани лицеви опори на ръце,10 минути корем (giggle)
Чувствам се малко разчекната,но смятам,че ще го преживея все някак ,като мушна сега един протеин,а няколко часа по-късно - някоя чаша червено вино :)

05/03 :

За цял ден : 1 ябълка,2 чаши капучино,1 пакетче мед
Сега ще вечерям с праз§яйца + сирене
Тренировката ще е тази,която бях написала,но ще я направя в 22:00

35 минути силова (със загрявката преди и разтягането след)
х 8 Standart Biceps Curl
х 8 Standart Squat
х 8 Single Arm Triple Extension
х 8 V-press Biceps
х 8 Single Leg Squat
х 8 Overhead Triceps Extension
х 8 Hammer Biceps
х 8 Heel Squat
х 8 Push-Ups

10 минути корем

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.03.12 19:39.

Т. Тодорова

05.03.12
20:22

06/03

08:30
3 с.л овесени ядки,1/3 кисело мляко ,ленено семе и 20-30 гр сушени боровинки § стафиди
09:00 Кафе с мед,протеин
10:30 100-200 гр помело,10-15 гр кайсиеви ядки
12:00 Малък банан,още толкова ядки
13:30 Задушени зеленчуци (броколи,карфиол,морков),100 гр извара,зехтин,ленено олио,филия препечен пълнозърнест хляб
15:00 Домат,слайс ементал
16:30 Тренировка :
20 минути TurboFire® Core Workout
20 минути йога
17:30 Протеинов шейк
19:00 Салата от домати,китайско зеле,авокадо,зехтин лайт,ленено олио,50 гр (в сурово състояние),сварен само с малко хималайска сол,черен ориз

2л вода,чай и т.н. :)

П.П. Има корекции в предния пост

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 05.03.12 20:26.

Т. Тодорова

06.03.12
23:01

Днес реших съвсем спонтанно (за не повече от 30 секунди),че ще замина на бригада в САЩ с няколко дружки от курса,които вече са си подготвили всичко необходимо.Чувствам се странно,развълнувано ми е и много се кефя,в същото време ми е много тъпо и гадно,и дрън=дрън.Цял ден ми се гади и даже набутах 2 бири,за да се кротна /бирата много помага при гадене,но в малки количества/.Сега горчиво съжалявам,че така постъпих,ама какво да се прави.
Освен множество други въпроси,мъчи ме и този какви ще ги дъвча там (отивам с нагласата да ме е гнус от американската храна) и как ще тренирам,имайки предвид,че ще направя всичко възможно да работя поне по 10 часа..
От сега съм решила да си накупя разни джаджи от там,за да мога да се поддържам,разглеждах и фитнес-центровете в градчето,в което ще бъдем - оказа се адски скъпо - между 30 и 50 долара на тренировка (dull) .
Ще го мисля,но ако някой е бил там и е успял да се храни човешки,приемам всякакви съвети.

07/03

Цяла сутрин ще съм напред-назад,така че не вярвам да си взема нещо повече от кафе § вода.
На обяд ще тренирам и след това ще хапна салата с някакво чисто месо,следобед ще заложа на помелото и фрешовете,а за вечеря - отново салата и месо.

х8 Standard Overhead Press
х8 Single Leg Lunge
х8 Reverse Fly
х8 Arnold Press
х8 Single Leg Dead Lift
х8 Bent Over Lateral Raise
х8 Frontal Press
х8 Single Tap Lunges
х8 Lateral Deltoid Raise

20 минути йога

06.03.12
23:17

В кой град си? Ами нормално, страна като страна.  Няма да надебелееш :) Някои даже отслабват :)

Аз 2 години бях в САЩ. Едната година много напълнях, другата отслабнах. Зависи от теб, не от храната. Втората година си готвех основно пилешко месо. Плодовете и зеленчуците са скъпи, но си купувах и ядях салати.
“американската храна” е много относително понятие - там има всичко. Ресторантите за бързо хранене най-добре ги подминавай. В квартирите обикновено има добре оборудвани къхни, така че можеш да си готвиш.
За спорта - скъпи са фитнес центровете, да, но по принцип можеш да си намериш и нещо доста изгодно, ако си купиш карта за повече месеци. Аз тази година работих на 2 места, по 80+ часа на седмица и едвам намирах време да бягам 1 път в седмицата. Но и на двете работи целодневно (или цяла нощ) разнасях кашони, катерех се по рафтовете и бях на крак, така че беше голям фитнес. Ако ти покажа какви трицепси бях заформила... чак не можах да повярвам (сложих снимка даже) :D А и основният ти транспорт е колелото - по няколко км всеки ден. Не ти трябва много фитнес :D

Не съжалявай, че си го решила - страхотно преживяване е. На мен ми беше много трудно, защото отидох сама, но не съжалявам в никой случай. Само не забравяй да се забавляваш - пътувай някъде, излизай от време на време. Хората, които отиват само за да правят пари, не ги разбирам. Сега е времето да се забавляваме :)

Извинявай, че така се отплеснах, но нали знаеш след време как си спомняш само хубавите неща и като спомена почнах да си спомням пътуванията, приятелствата... Искам пак :D

Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 07.03.12 00:53.

Т. Тодорова

07.03.12
01:49

В Cape May ще сме.
Ами да,ресторантите за бързо хранене ги подминавам и сега.Доста неща съм започнала да подминавам,като се замисля.И не ми пречи.
80+ часа са си доста - ако работя толкова,едва ли ще имам нужда от допълнително натоварване,а подозирам,че няма и да ям много.
Иначе,не съм от хората,които отиват само за пари - не,че не ми трябват,просто ми е по-важно да видя свят,да се запозная с нови и различни хора,много готино ми се струва и съм сигурна,че ще е страхотно преживяване.Пари навсякъде могат да се изкарат :).
А ти,Силви,наистина си се сдобила със сериозна ръка-браво ! :)

07.03.12
07:10

Здрасти, и аз ще пътувам края на април през океана, но само за 2 месеца. Страхотно е това, че си решила да “видиш малко свят”. Смятам, че е безценен опит. Всичко останало: храна, фитнеси, не го мисли.

07.03.12
11:13

Аз първия път надебелях мнООго у щатите, но не от въздуха, а защото всички ми носеха храна на аванта :) И защото храната им е ужасна и защото понеже всички са дебели, ти се мени представата за това какво е дебел. Вторият път и аз отслабнах. Третият път смених дестинацията :)
Коменатарът ми страна като страна се отнася за това, ако отидеш в “нормален” град—Бостън, Ню Йорк, Чикаго—там вече се живее нормално.  Ама в разни спууки малки селища понякога даже и няма магазин, където да продават зеленчуци и трябва да вървиш с километри до съседното село, ако има—тогава пак може и да отслабнеш, ако не ядеш начос по пътя :Р
Силви, много хубава снимка!
*САЩ е голяма страна и има огромна разлика, къде точно попадаш.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 07.03.12 11:39.

Т. Тодорова

07.03.12
20:15

Мдааа,Анелия,нямам търпение вече да се замъкна там и “око да види,ръка да пипне” ,дето се вика :)
Тъй,де,все ще намеря какво да ям и да не е гнусно,ако ще само на марули и вода да живея (giggle).А и любимите ми BeachBody ще са на един клик разстояние,така че може да похапвам от техните шейкове-заместители на хранене (много добри били,казват..)
И от другата страна на океана смятам да се отчитам в дневника :P .

Към днешната тренировка добавям 20 минути кардио кикбокс,че нещо много енергична го раздавам след като се прибрах :)
+ 450мг л-карнитин

08/03

08:00 Цикория,мед § 1 голям банан
10:00 Капучино,ядки
12:00 Пакет солети,доза протеин (нося си вече на лекции и си го разбърквам или в шишето с вода,или в чашата,ако седнем на кафе - много странно ме гледат :D )
14:00 Помело,ядки

После - не знам в какви часове ще се храня,но мисля да се огранича до салати /имам домати,краставица,зеле и авокадо/,2-3 цели яйца,стотина грама сирене и пак помело.

Тренировката ще е интервали : кардио,швейцарска топка леки тежести (45 минути).

Пък една дружка вчера ми звънна на вратата (така,де,на телефона,за да сляза до долу) и ми подари карта за една зала,в която се провеждат тренировки по зумба,комбинирана гимнастика,йога,пилатес,народни танци,интервално кардио и всякакви такива хубави неща (sun).Много ме трогна и нямам търпение да поподскачам в група ! :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.03.12 23:04.

Т. Тодорова

07.03.12
23:12

Малко спам пак,ама...имам нужда от съвети.
Преди да си изкажа мъката,ще вметна ,че току-що приключих тренировка /завърших с 20 мин кардио кикбокс/ - ужасна бруталия!Такава вода не е текла от мен от месеци - може би е от карнитина ? Голям кеф !Другата седмица си поръчвам чудна опаковка на Now :). Видях,че в Пловдив са отворили най-накрая приличен магазин за добавки (той май отдавна си съществува,ама аз като не ползвам таквиз ми ти работи..),та може и от там да си го купя.
Та на въпроса - при упражненията за мускулите в задната част на рамото и за гръбните мускули изобщо не усещам концентрирано натоварване на предвиденото място.Тежи ми,изморявам се,но имам чувството ,че се натоварвам не където трябва.Пък онез жени от видеото пръхтят и се тръшкат,жилите им изскачат и камерата се навира точно в определения мускул,за да покаже как се тресе от напрежение...Резултати напипвам някакви,но по време на тренировка нищо не усещам...

P.S. Бърнър или Л-карнитин ? :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 07.03.12 23:16.

Мила

07.03.12
23:31

То в Пловдив си имаше магазини за хранителни добавки, като това лято отвориха още 2 от 2 доста популярни вериги.
Бърнер или Л-карнитин. За мен Л-карнитина като самостоятелна добавка е неефективна. За това бърнер, но сега идва един друг въпрос. Какъв? Липотропен или термогенен ще избереш?

Т. Тодорова

08.03.12
02:01

Мила,никога не съм търсила добавки из Пловдив-виждала съм случайно разни невзрачни местенца,които не са ми вдъхвали доверие.Пазарувала съм онлайн от едно място-протеин и л-карнитин,от който,между другото,съм била доволна-ако не друго,то поне много издръжлива ме правеше.За бърнър-не знам кое е по-подходящо.Сега ще прочета това-онова,за да открия ‘десетте разлики’ ,но все пак,бих искала да получа съвет от реален потребител на някой продукт. :-) Или просто от някой,който има наблюдения :)

Мила

08.03.12
07:13

Липотропни бърнери
Термогеници
Няма нужда да се ровиш в нета, това са 2 страхотни статии от Владимир Недков. Спреш ли се на вида, ще ти се препоръча и бърнер. Примерно термогенните бърнери са по-добри, но и тяхното дйствие е по-различни. Съдържат различни стимуланти, които при различни хора могат да причинят странични ефекти. Например ако от едно кафе ти става лошо и започчваш да трепериш, то може би в този случай няма да е удачно да използваш термогеници. Това имам предвид.

Извинявам се ако излишно разводнявам дневника, но се заинтересувах от фет бърнърите.
Прочетох двете статии и останах с впечатлението, че термогениците са по-ефективни в сравнение с липотропните бърнери. Така ли е наистина? Обмислям варианта и аз да си взема. В магазина на bb-team имаше едно предложение за термогеник и може би ще си поръчам него, защото в момента не съм в България и не мога да обикалям по магазини за добавки да питам (не говоря тукашния език, а и всичко е по-скъпо). В момента мисля, че свалям, но процесът така или иначе се забавя в един момент и е примамливо да ползвам някаква добавка, за да продължи.

Мнението беше редактирано от слънчево момиче на 08.03.12 15:09.

Т. Тодорова

08.03.12
13:56

Мисля да заложа на липотропните :)
По-добре по-бавно,но славно.А и дългият списък с възможни странични ефекти при термогенните бърнъри не ми е особено симпатичен :)

* Мила,мерси за статиите - аз всичко търся първо в бб-тийм,защото винаги информацията е синтезирана,изчерпателна и леснооткриваема :)

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 08.03.12 13:59.

Мила

08.03.12
14:45

Към @слънчево момиче - попринцип да, термогенните са по-ефикасни.
Т. Тодорова - щом предпочиташ липотропен бърнер по-добре си вземи Л-карнитин в такъв случай. Мога да ти предложа една комбинация - Л-карнитин в дози около 5 грама - 2 приема по 2-3 грама + екстракт от зелен чай на капсули. Сигурна съм, че от последното няма да имаш странични ефекти, разбира се от Л-карнитина също.

Т. Тодорова

08.03.12
16:08

Мерси,Мила :) Пробвала съм едни капсули преди време - л-карнитин и зелен чай,и бяха много приятни като усещане и ефект.

Изморена съм,сега влизам в вкъщи.Няма да тренирам,ще си комбинирам интервалите с утрешната силова тренировка.
Споменала съм някъде горе какво смятам да ям до края на деня,а вечерта ще се виждам с колежки и ще изпия чаша-две червено вино.

О,съвсем забравих !
(F) (F) (F) ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДАМИ ! (F) (F) (F)

Т. Тодорова

09.03.12
11:51

09/03

11:00 400гр кисело мляко
14:30 Задушени зеленчуци (броколи,карфиол,морков...) , 50гр сирене,150 гр пилешки гърди
16:00 Тренировка :

х8 Sumo squat
х8 Single arm row
х8 Chest fly
х8 Bowler’s lunge
x8 Double bent over row
x8 Bench press
x8 Single leg sumo squat
x8 Double reverse grip row
x8 Long arm pullover

30 минути интервално кардио (не се чувствам като за швейцарска топка и тежести)

17:30
Протеин
18:30 Плодове (мисля да заложа на кивитата)
20:30 Задушени зеленчуци (като тези на обяд),100-150гр месо,на които поставям въпросителна,защото нямам ни най-малко желание да се храня (giggle)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1