03.01.12
19:11
Здравейте,
на 25 декември ме ухапа улично куче за глезена. Общо взето ме продупчи доста сериозно с два зъба от двете страни на глезена. Проблема идва от там, че едната от дупките не зараства. Тъканта в самата дупка е мъртва, безчувствена и сълзи. Наясно съм, че не е шега работа поради ред причини, но искам съвет. Ако някой от форума е бил ухапван от куче или е имал инфектирана рана, колко време му е трябвало да се възстанови. Вчера си купих йодна тинктура и периодично ще почиствам раничката.
Не съм потърсил лекарска помощ, поради простата причина, че нищо не ме боли, няма голям отток, а и все не оставаше време.
Коментари от рода на иди на лекар са излишни.
Благодаря предварително.
пс. Как да третирам раната? Йода знам, че я обгаря лекичко и е антисептично средство. Продължителната му употреба да не направи нещата по кофти ? Ако има лекар сред нас мога да кача снимка.
Темата беше редактирана от Strelok91 на 03.01.12 19:13.
ами допусни, че може и да се е инфектирала и сам си назначиш антибиотици и съответната дозировка .... можеш и ваксина против бяс и тетанус сам да си сложиш, след като не ти се ходи на лекар .... ;)
04.01.12
11:52
Отиди на лекар, при ухапване от куче има риск от СМЕСЕНА остра бактериална инфекция.
04.01.12
12:06
Как да третирам раната?
Дермазин, 4-5 пъти на ден.
05.01.12
10:47
Просто съм потресен от тоталното безхаберие и незаинтересованост за собственото здраве, които царят напоследък!