Протеините - странични ефекти и заместители.

03.01.12
20:51

Последно време наблюдавам, че получавам доста обриви по горната и средната(нямам на краката) част на тялото и се чудя може ли да е страничен ефект от протеина (Scitec 100% Whey Protein Professional) или декстрозата? Обривите са разпокъсани в смисъл тук там и не сърбят.
И много взеха да ми говорят роднини и познати за това как протеините, които взимам са може ли да ми увредят бъбреците и/или черния дроб. Не намирам такива данни в интернет... Единствено се твърди, че диетите с много протеини могат да бъдат опасни, но аз дори не взимам оптимално количество ами към 80-120 грама като тежа 74 кг.
Чудя се дали е добре да се спрат временно понеже вече взимам към 3 месеца. (декстрозата може би от месец и половина) Освен това очаквах по-голям ефект от протеините като цяло. Квадрицепса много добре порастна от 85 кила на лег преса стигнах 200 и правя 12 повторения 2 серии като преди това няколко тежки и още няколко на клек :D. Ако се разтваря с вода протеина пречи ли да се приеме 10 часа след като е направен ако е херметизиран в шейкъра?

И с какво може да се замества бързоусвояемия протеин след тренировка и преди нея? Има ли бързо усвояеми протеинови ядки? Мислех си за вафли, но изглеждат доста скъпи по 3-4 лева и не ми са по джоба... :(
Сега преди лягане взимам 100 грама бадеми понеже имат почти двойно по-голямо протеиново съдържание спрямо лешниците и са към 1.60 лв и бавно разградими демек действат като казейн :D.
Дали е схема да ям 100 грама и сутрин или след тренировка ако не взимам протеин на прах разтворен имайки в предвид, че обяда и след обяда преди тренировка ям 3-4 сандвича с масло, бекон и кашкавал? Чудно ми е за колко време се усвоява протеина от ядките.

Сухото мляко според мен е най-евтиния и най-високо протеиносъдържащ от по-естесвени източници продукт (34% протеиново съдържание). Определено лесно се разтваря във вода. 250 грама мисля, че бяха към 1.80лв. някъде, а това са 2 дози и половина като е много енергиен и много мазнини има.

Темата беше редактирана от Momchil Andonov на 03.01.12 21:11.

03.01.12
21:12

В тези ядки е към 14-15 на 100 нали? Демек - 30 грама приемаш от ядките. Ако ядеш само тях, би трябвало за 3-4-5 часа да се усвоят( не забравяй, че в тях има и мазнини) :)

03.01.12
21:29

Обриви от качествени протеини не се получават. Имаше навремето едни български “протеини”, дето качваха много силата, ама избиваше и акне от тях.
После се оказа, че вътре имало и едни други “добавки” - така, за отскок :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1