Сякаш лостът не ти ляга добре на рамото, а го държиш почти само на ръце. Според мен разкрачът е твърде широк за преден клек, което ти дестабилизира коленете и затова ти тръгват навътре, че дори и едната пета ти се отмества. Аз не бих пробвал макс с подобна техника :)
Май качественият контрол на заWODa понакуцва :)
Мнението беше редактирано от Станимир на 29.02.12 19:50.
Дълбочината....това е полуклек
Пробваш се да е като риптоу клек с щангата на гърди..не става
29.02.12
20:05
Сякаш лостът не ти ляга добре на рамото, а го държиш почти само на ръце. Според мен разкрачът е твърде широк за преден клек, което ти дестабилизира коленете и затова ти тръгват навътре, че дори и едната пета ти се отмества. Аз не бих пробвал макс с подобна техника :)
Лостът ми лежи изцяло на рамената, просто съм дървен и няма как да го придържам с по-прибрани към тялото ръце. Разкрача ми става твърде широк като почнат да ми натежават твърде много килограмите, поне така си мисля де. Приемам конструктивната критика естествено.
Дълбочината....това е полуклек
http://www.youtube.com/watch?v=14Sb_A4mUtk&feature=player_embedded#t=01s Ако при положение, че тазът ми е минал под нивото на коленете, ок.
Едит: Сетих се една мисъл на Скота, която ми се стори подходяща - “Максимален опит ако е с хубава техника, значи не е максимален” :)
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 29.02.12 20:24.
Бе те на “Купа България” трибойците вдигаха на кръст и сгъваха коленете на максовете.
Верно,че я хваща широко и разкрача е по-голям, но това е и макс.
Но това се работи, Евала за куража да си пусне клипа та дори и да знае,че ще го критикуват.
Всъщност всеки който качва снимките и клиповете си трябва да се подкрепя от нас.
Дълбочината на клека е достатъчна, тук Валери не си е разтрил очите.
Оставаш изправен и не даваш да те сгъне тежестта...тук наистина те поздравявам, защото тази тежест ти е около макса.
Оставаш на цяло стъпало, приемливо стабилен си долу с краката, като се има впредвид с какви гуменетки си тръгнал да ставаш около максови тежести.
Така, другите неща:) :
Ако си държиш така китките, ще трябва да си търсиш нови след 50-ина такива опита.
Тръгваш като...нямам думи, все едно щангата ти пада от тавана и ти я ловиш в движение, не пропадай така бе момче, тръгни леко и контролирано и напъвай нагоре. Така ще те смачка някой път тежестта, че ще забравиш за преден клек и за всичко.
За разкрача...тука вече още повече нямам думи...как ставате така, не знам....енигма е това за мен.
Прибери си малко разкрача, отвори си гърдите, прибери малко навътре лоста, шръгни го с предното рамо...и...чакаме нов клип.
02.03.12
18:35
Днес жалки опити за максове. Тежестите, с които преди 3-4 дни правех макс на раменна преса и тяга днес бяха като залепени за пода. Кофти, но и утре е ден. Ще се натъпча, ще наваксам със съня и ще видим.
Поне се измерих след завършването на програмата. Основните неща които запомних са, че талията ми е паднала с 1 сантиметър, рамената са се качили с десетина, качил съм 1кг мускулна маса и малко мазнини.
Тествах и 1 рунд от опълченеца, колкото да видя с какво ще се разправям утре.
Утре лег, комплексът ”опълченеца” - честване на 3 март и нещо друго ако се сетя.
03.03.12
17:18
Гаврата при максовете продължава. Лег със 100кг, което ми беше предишният ЛР, ми е лесен, но 105 мога да ги избутам само до половината :D
След няколкото нуспешни опита, пробвах Опълченеца с 32,5кг щанга при 78кг лично тегло - 15,35 минути.
Отново страшно добър комплекс от Юли/@Oranje и Vic. Катерачите ми изморяваха трапеца, което не оказваше особено благоприятно влияние върху ground to overhead-a след него.
Както и да е, няколко дни почивка, след които ми остават лег, тяга, набирания, набирания с тежест, лицеви и Cindy.
Гаврата при максовете продължава. Лег със 100кг, което ми беше предишният ЛР, ми е лесен, но 105 мога да ги избутам само до половината :D
Добре дошъл в моето пространство. Същата работа :D :D :D И на лега, и на тягата съм същата, само че с разлика от 2,5кг :D Дет вика Кольо, 2,5кг са в рамките на статистическата грешка :D Глава, какво да правиш :) Ще стане ;)
04.03.12
08:21
Добре дошъл в моето пространство. Същата работа :D :D :D И на лега, и на тягата съм същата, само че с разлика от 2,5кг :D Дет вика Кольо, 2,5кг са в рамките на статистическата грешка :D Глава, какво да правиш :) Ще стане ;)
Мерси. Ще стане няма друга опция. Освен нещата в главата и много преумора ми се събра. И не ми беше ден....
Малко почивка и отново :)
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 04.03.12 08:36.
Талия -1см, рамене +5 см, максовете тегави - ако изключим евентуални грешки при замерванията, то тази контрола си е обещаваща.
Супергеройска :)
04.03.12
15:36
Талия -1см, рамене +5 см, максовете тегави - ако изключим евентуални грешки при замерванията, то тази контрола си е обещаваща.
Супергеройска :)
Талията и каквото съм си мерил аз е мерено по същият начин и вторият път, за раменете не гарантирам, въпреки че и според мен има разлика. Това обаче си е крайно субективно.
Максовете или буквално са скочили или са тегави. Редно е и да обясня какво е според моите разбирания тегав макс - тежест с която измъчено съм правил макс преди програмата сега правя лесно, почти не се усещат килограмите, но и не мога да сложа повече, което вече е дразнещо.
Единствено набиранията има шанс да са деградирали леко, което е и обяснимо, все пак не фигурират в програмата и не съм имал кой знае колко време да им обърна внимание през тези 6 седмици.
Друг е въпроса, че преди програмата имахме 1-2 седмици почивка и солидно зареждане покрай коледа и нова година, а миналата седмица в началото нямах време да легна да спа, както и да е то ще се види :)
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 04.03.12 15:44.
06.03.12
20:38
Такаа, няколко дни на физическа почивка, хапване и нормално спане. В резултат излязох от дупката. Но пък тръгнах да се разболявам нещо.
Започнах с тягата, но там няма подобрение. Най-тежко ми е да отлепя щангата от земята, веднъж тръгне ли.... Така или иначе никога не съм обичал нормалната тяга като упражнение.
Преди програмата
- военна преса 65кг - ЛР
след 67,5кг малко, но поне помръдна, което е рядко за военната ми преса. А и се наложи да я правя два пъти заради технически проблеми и ината ми. Видео по-късно.
По съвет на Юли да пробвам и HSPU-тата, въпреки личното ми убеждение, че няма да стане след военната преса, то взе че стана.
Преди програмата
HSPU 8 - ЛР
след - HSPU - 9 ЛР
повторен опит и - HSPU - 10 ЛР
Наградих се с огромна порция пържени картофи, пържена риба и уникални палачинки с течен шоколад :D
Утре още тестове.
06.03.12
21:53
Ето и видеото от вторият опит на военната преса
06.03.12
21:55
Хапвай хапвай, защото на следващото състезание няма да ти се дам :D
06.03.12
21:57
Ще е интересно :)
ЕДИТ: Аз съм по-добър със собствено тегло ти с щанги. И двете неща обаче подлежат на промяна
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 06.03.12 22:02.
06.03.12
22:02
Ще е интересно :)
И мръсно и изцапано от близките срещи с Пюки :D
06.03.12
22:03
За сега само се разминавам с Пюки, страшно близко, но се разминавам :D
08.03.12
17:42
Два поредни не можах да тренирам поради независещи от мен обстоятелства, основно правя някакви опити да се разболея.
Днес поне в нас реших да тествам лицевите, за да ми останат само набирането с тежест и Синди за утре.
Преди:
максимален брой лицеви - 36 - ЛР, преди няколко седмици бяха 32
След: 42
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 08.03.12 17:42.
09.03.12
18:37
Такаа, последен ден и от тестовете, просто събота и неделя няма да имам време.
Към 12 - кръводаряване. Олекнах с половин кило :D И понеже изрично ме предупредиха да нямам никаква физическа активност днес и на фона на припадащите и пребледнелите ми връстници отидох няколко часа след това в заWODa :)
От към 3 и половина:
Лег - 100кг този път леко по-тежки.
Набиране с тежест - 30кг. Лека деградация
Cindy - 17 пълни рунда и 5 набирания при 17 рунда преди програмата. Исках поне 20, ама кръводаряването ми обърка плановете. По едно време Пюки искаше да се видим.
Нещо като делоуд:
Малко корем 1-2 серии с 10кг, в t-nation мисля че го водеха land mine
Малко корем - въртене на ляво и надясно с пудовка 8кг, 16кг
2 серии по 3 повторения с 40кг от hang clean, без клек, и пуш преса
4 серии по 3 повторения с 40кг от clean от земята, отново без клека, и пуш преса
Малко разтягания и наместване.
По-късно ще напиша неангажиращото си мнение за програмата и резултатите.
10.03.12
16:33
Искам да благодаря на Юли/@Oranje че реши да пробваме тази програма в заWODa, определено беше интересно преживяване.
Не спазвах програмата абсолютно точно, но ефект има - и в мерките, и в контролите.
Скромно мнение:
Програмата определено дава. Повишава максовете на всичко. Някои максове ми останаха същите, но това е и от стечение на обстоятелствата.
Изисква промяна в хранителните навици :D Просто иска повече храна, за да може да се прави.
Изисква обаче и доста време - 4 пъти седмично.
Ако не я правих в толкова гаден момент от краткият ми живот (готвене на дипломна работа и олимпиада, която защитавах днес) щях да имам време и за гърба, който също беше предвиден да се прави.
С радост я препоръчвам за всеки, който няма да я прави с изцяло любителска нагласа, защото ти позволява след нея да сложиш още килограми на щангата и да се чувстваш и изглеждаш по-добре, качва и издържливостта, но също така е и доста натоварваща. Всеки един от комплексите, освен може би лега, си мачка - тяга със скъсена амплитуда и особено клека със скъсена амплитуда.
Отдолу са измерванията и максовете преди и след. Снимки малко по-късно.
Преди - След
Мъртва тяга:130кг—- 130кг
Преден клек:85кг—- 95кг
Военна преса:65кг—- 67,5кг
Набиране с тежест:35кг—- 30кг
Лег:100кг—- 100кг
Преси от стойка на ръце:8—- 10
Стриктни набирания:10—- 8
Лицеви опори:32—- 42
GI Jane:16.9—- 14.47 минути
Синди:17 рунда—- 17 рунда + 5 набирания (без 0,5л кръв)
Тегло:77кг—- 78кг
% BF:14.6—- 15 / Може и 16 да е не съм съвсем сигурен
LBM:65—- 66
Врат:36.2—- 37,2
Рамене:109.5—- 116,2
Гръден кош:92—- 97,5
Гръб:99—- 104,7
Талия:85—- 84
Ханш:89—- 88
Бедро:53—- 54
Коляно:44—-43
Прасец:40.5—- 40,5
Глезен:25—-
Предмишница:30—-
Китка:16.5—-
Мнението беше редактирано от Кристиян Иванов на 10.03.12 17:41.
11.03.12
00:07
Ей, тези рамене са станали като на Хълк :D Явно програмата се отразява добре на масата на горната част на тялото.