Хранителен режим, добавки и упражнения - предложения :)

08.01.12
22:46

Здравейте :) Висока съм 176 и тежа 62 килограма и съм на 18 години. Предложете ми някакъв хранителен режим за отслабване, без НВД. Тренирам всеки ден, но имам нужда да сваля още малко килограми :) А и ако може да ми кажете някакви упражнения за отслабване в областта на корема и  оформяне на т.нар 6 pack abs , стягане на бедрата и намаляване обиколката на ханша. И още нещо :) ако може да ми предложите и хранителни добавки, които ще ми помогнат заедно с хранителния режим и тренировките за постигането на така искания от мен резултат:)

Здравей и на теб... имай предвид, че килограмите са много измамна величина особенно при жените... тоест не е нужно да си 50кг за да си добре оформена... аз бих казал така:

- насочи се към РБД диета ... най-либерална е според мен и дава най-голям избор и набор на храни и гозби. другите диети или залагат на повече мазнини ( ВМ-НВД ) което те лишава до една степен от въглехидратните храни или залагат повече на въглехидратите ( ВВД ) което налага да ограничиш малко мазнините. Ако не си спазвала до сега строг хранителен режим започни с изграждане на хранителни навици...
- хранителни добавки не ти трябват... иначе ако си твърдо решена да си вземеш нещо аз ще ти предложа Мултивитамини... ще ти дадът тонус и прочие :) Добър избор са като за начало :)
- за да имаш красива фигура не ти трябват упражнения само за дупето, корема и бедрата... трябват ти упражнения за гърдите, гърба, ръцете, раменете и прасците... абе от всичко трябва да има... аз мога да изброя упражнения но незнам къде тренираш ( в зала, на открито или вкъщи ) също така ще е хубаво да споменеш как си тренирала до сега за да не ти дадем упражнения ( или програма ) които са твърде тежки за теб или обратното ....

08.01.12
23:01

казано от kristiancho на 08.01.12, 22:54:

Здравей и на теб... имай предвид, че килограмите са много измамна величина особенно при жените... тоест не е нужно да си 50кг за да си добре оформена... аз бих казал така:

- насочи се към РБД диета ... най-либерална е според мен и дава най-голям избор и набор на храни и гозби. другите диети или залагат на повече мазнини ( ВМ-НВД ) което те лишава до една степен от въглехидратните храни или залагат повече на въглехидратите ( ВВД ) което налага да ограничиш малко мазнините. Ако не си спазвала до сега строг хранителен режим започни с изграждане на хранителни навици...
- хранителни добавки не ти трябват... иначе ако си твърдо решена да си вземеш нещо аз ще ти предложа Мултивитамини... ще ти дадът тонус и прочие :) Добър избор са като за начало :)
- за да имаш красива фигура не ти трябват упражнения само за дупето, корема и бедрата... трябват ти упражнения за гърдите, гърба, ръцете, раменете и прасците... абе от всичко трябва да има... аз мога да изброя упражнения но незнам къде тренираш ( в зала, на открито или вкъщи ) също така ще е хубаво да споменеш как си тренирала до сега за да не ти дадем упражнения ( или програма ) които са твърде тежки за теб или обратното ....

Знам, че не е нужно да съм 50 килограма, за да съм добре оформена:) За мен идеалните килограми са 59-60.. Все пак съм висока.. а другото, което е - не харесвам т.нар жени “скелети на батерии” :) Тренирам в къщи и на открито, но сега зимата предимно в къщи. В къщи имам фитнес.. До сега тренирах 5 пъти седмично, продължителността на тренировките беше между 50 - 60 минути, различно :) Започвах с разгряване - 5 минути , след това 30 минути кардио, още 10-15 минути силова тренировка, след това 10 минути кардио пак и накрая коремни преси  10 серии по 20 коремни.. и ако ми останат сили лицеви опори :) Това е в общи линии.

Мнението беше редактирано от Monique Georgiewa на 08.01.12 23:24.

Хм... този начин на трениране не е много правилен :) поне според мен... аз бих казал така

- 4тренировки седмично ( 2 тренировки за горната част на тялото и две тренировки за долната част )
- 2пъти седмично кардио ( 10-20мин след тренировките за горната част на тялото ) можеш да добавиш и един изцяло кардио ден въпреки, че в началото може да минеш и без него
- силовите тренировки да са с продължителност около 30-40минути и заедно с кардиото да се получи около 60минутна тренировка

11.01.12
10:15

казано от kristiancho на 09.01.12, 20:42:

Хм... този начин на трениране не е много правилен :) поне според мен... аз бих казал така

- 4тренировки седмично ( 2 тренировки за горната част на тялото и две тренировки за долната част )
- 2пъти седмично кардио ( 10-20мин след тренировките за горната част на тялото ) можеш да добавиш и един изцяло кардио ден въпреки, че в началото може да минеш и без него
- силовите тренировки да са с продължителност около 30-40минути и заедно с кардиото да се получи около 60минутна тренировка

Ще си позволя да кажа, че си описал на 90 процента нейната тренировка, която и препоръчваш да замени с твоя вариант, а единствената разлика в двете, ако не ме лъжат очите е че ти си дал 6 дена, вместо 5 дена , в които да се тренира.

За отслабване от личен опит казвам, че се ядат повече цитруси, най-вече грейпфрути, но и мандарини, лимони, портокали.
Ако до сега не си вземала никакви добавки, значи мултивитамини от рода на Дейли Формула са идеални за твоя случай,но ако толкова пък ти е трудно да ги свалиш тези 2-3 килограма, може да си вземеш Л-карнитин,но според мен недей още :) .
Режима може да го допълниш като включваш упражнения, натоварващи повече мускули на веднъж(така наречените многоставни) или да правиш упражнения за почти цялото тяло, така най-лесно се горят мазнини.Приемът на повече протеин от храната също помага в борбата с мазнините.Както го правиш кардиото по този начин е добре(на два пъти в една тренировка)и между него силова, това изгаря двойно повече мазнини, продължавай да поддържаш хранителен режим, който си избрала и скоро ще има резултат. :)

Къде са тези 6 дена които съм дал да се тренира ? И не двата варианта не се покриват на 90% ;) да съм написал някъде кардио след загрявката ?! и то 30минути... това е съществена разлика ;)

Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 13.01.12 12:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1