Къде греша?!

Прескочи до:

13.01.12
13:00

Затова ходя с кеф в Пловдив.

Този пост трябва да се сложи на главната страница:)

13.01.12
13:14

Много ми е просто на мен...индивида мрази и отрича нещата, които не може да прави...
Доста тук пишат теоретично, а в реалния живот не са опитвали нищо освен да си стоят в комфортната зона..Секти били, ВМ било, 5х5…еми да БЕ!!! Вик е казал, нещата се видоизменят, хората се нагаждат...следиш си прогреса, регреса, променяш, каквото е(и ако) нужно и действаш...
Ама пък от другата страна...за всеки влак си има пътници-стойте си барбарони, самоубивайте се бавно скини фет бичиз и си търсете оправдания.
Славко каза!

Мнението беше редактирано от slavko на 13.01.12 13:21.

Ох, как се развеселих!:)
Дано авторката да не се обърка и да успее да вземе максимума от предложените насоки.
Не са малко :)

Мила

13.01.12
13:32

Първо - постът ми не е срещу Павел Недков, аз много добре разбрах закачливото му послание, просто тай завърши с думата ‘’истина’’ и аз започнах с нея. @ Павел, извинявал ако си си помислиш, че поста е срещу теб, няма такова нещо;)

@Vik - прочел си, но не нищо не си разбрал, дори не знам за каква личностна основа може да се говори, въобще как го разбра, при положение, че не знаеш как се храня или тренирам. Нямам дневник повече.
Единствената мисъл ми беше, че в този форум няма уважение между личния избор относно начина на хранене и трениране. Това, не съм нито против ВМ-НВД, нито циклично нито кросфит абе, съвсем мисълта ми беше в друга насока...

@Slavko - критичееееен ;) get it, обаче много кофти съдиш хората, и то без да ги познаваш ;)

Напълно нормално всеки да пробва нещо, да го сменя и т.н.т, но няма никакъв толеранс между личностните избори.

Крайностите в изказванията ( отричане на нещо или безусловно заклеване в нещо ) водят винаги до стресови ситуации ( започват се уреждане на срещи за мерене на.. ) Във форума има доста такива хора за които определени думи ( предимно обидни ) са толкова често използвани, че не им прави впечетление а всъщност тези думи обиждат по някакъв начин някого.... въпреки, че за сега екипа на бб-тийм държи фронта трудно трудно ... Вие сте малко а ние сме много :D

Джеймс като цяло е прав в този роман който написа само, че май никой не се поставя на мястото на едно 14-15годиншно момиче което не разбира нищо от фитес... преди всичко е суетна ( то и на 30 жените пак са суетни ) и дори и най-малкото съмнение в загрозяване на фигурата й като поява на мускули, вени и фибри ( това са нейните разбирания за грозно ) я стряскат страшно много и тя започва да пита всякакви такива въпроси ( според мен е нормално )... Отностно спорта има два вида жени според мен - еднито обичат фитнеса... те тренират, защото искат а другите тренират с цел да използват фитнеса като средство за постигане на нещо ( добро тяло в случая ) Именно с втория тип момичета неможем да излезем на глава... те са тези които задават глупавите за нас въпроси и като цяло следват точките описани от Джеймс. Друг е въпроса, че търсенето определея предлагането.... при положение, че голяма част от момчетата търсят скини-фет момичета няма как този модел момиче да не е наложен в съзнанието на младите момичета... въпреки всичко те искат да се харесат на момчетата... Момчетата които търсят стегнати момичета са малко като цяло... затова и стегнатите момичета с оформени момичета са малко... и щом НИЕ сме малко ТЕ ще са много и ще ни заливат с несериозни въпроси и ще ни твърдят нелепи теории ( за много повторения, леките тежести и прочие )

13.01.12
13:59

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 13.01.12, 13:32:

...
@Vik - прочел си, но не нищо не си разбрал, дори не знам за каква личностна основа може да се говори, въобще как го разбра, при положение, че не знаеш как се храня или тренирам. Нямам дневник повече.
Единствената мисъл ми беше, че в този форум няма уважение между личния избор относно начина на хранене и трениране. Това, не съм нито против ВМ-НВД, нито циклично нито кросфит абе, съвсем мисълта ми беше в друга насока...
...
Напълно нормално всеки да пробва нещо, да го сменя и т.н.т, но няма никакъв толеранс между личностните избори.

Напротив, Сърчице, разбрах какво имаш да кажеш и изразих противоположно на твоето мнение, като се аргументирах. Всъщност, точно в този форум има голямо разнообразие на подходи и методи. Лесно за доказване - отваряш дневниците наред. Колкото до търпимостта към различното, това е нещо индивидуално и не е характерна черта на форум, а на отделния индивид. Примерно Боби е търпелив, аз също, а пък Славко - в пъти по-малко ;). За теб все още не мога да преценя.

Мнението ти ме заинтригува, точно за това потърсих някаква информация теб - за съжаление, такава липса в момента - достъпът до профила ти е ограничен, нито снимки, нито клипове, нито дневник. Разбира се, имаш пълното право да си анонимна, но пък така рискуваш мнението ти да не се вземе на сериозно, например (което явно се опроверга за конкретното мнение в тази тема).

Между другото, подписът ти е характерен и доста показателен :) .

13.01.12
14:00

James Hinks - адски изверг (bow)!!!

13.01.12
14:04

Не не, мадам...аз не съдя никой...по-скоро така си говоря, когато не искам да задълбавам.
Когато съм искал да помагам сериозно и отговорно на някой...е, който ме познава и е бил потърпевш знае как се отнасям:))

Иначе, знаеш ли кой съдя, тия дето съм се опитвал да им помагам и те се инатят като магаре на мост и се чудят как да ме баламосват, пък аз виждам , ги мързи на умиране. Така...и тия хора ли им казваме...браво, аз те разбирам, че те мързи, ама нищо, остани си така, щом това е твоя избор...

Това ме кара да се сещам, защо поспрях организирано да тренирам хора и се занимавам само с тези, които наистина имат желание да си отворят очите....

Оффф... и аз се разписах:)...и Още нещо-в поста си не говоря лично и не визирам никой, ако съм обидил някой съм готов да се извиня, но со благо, со кротце теорията куца на практика:)

Мнението беше редактирано от slavko на 13.01.12 14:57.

Мила

13.01.12
14:12

@Vik - това ми е последният пост в тази тема, та профила попринцип ми е отключен, но явно в моята система има бъг и явно нещо е станало, пак пробвай. Анонимна - въобще не съм анонимна до 1 година имах дневник, но вече нямам, избор. А подписа - той по-скоро е закачлив тва е. Ако искаш още някаква персонална информация, за да се увериш в нещо, ще те помоля да бъде на ЛС, просто не виждам какво толкова, като съм съм изразила мнение.

13.01.12
14:31

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 13.01.12, 14:12:

@Vik - това ми е последният пост в тази тема, та профила попринцип ми е отключен, но явно в моята система има бъг и явно нещо е станало, пак пробвай. Анонимна - въобще не съм анонимна до 1 година имах дневник, но вече нямам, избор. А подписа - той по-скоро е закачлив тва е. Ако искаш още някаква персонална информация, за да се увериш в нещо, ще те помоля да бъде на ЛС, просто не виждам какво толкова, като съм съм изразила мнение.

Сърчице,

Разбираш, че не се заяждам с теб, нито се опитвам да ти наложа нещо. Изразих лично мнение, тъй като се различава коренно от твоето. Ако бях съгласен с теб, просто щях да кликна на съответното бутонче.

По принцип избягвам да се меся в дневници и теми на дами, в които не се тренира здраво, но от време на време се включвам :). Аз също спирам да пиша тук, още повече, че едва ли ще бъда от полза на девойката, освен ако не търси конкретен съвет за нещата от които разбирам.

А за профила, не те заблуждавам - ето какво ми излиза на мен:

13.01.12
15:48

тъй, тъй...момичета, момчета, билдъри, кросфитъри, трибойци, атлети, тенисисти - всеки си има свои виждания. Въпроса е, че малко или много, тези виждания водят до едно и също - здраве и хубаво тяло. Малко хора се интересуват от атлетическите си качества и те спокойно могат да минат в отделна група “целеустремени” ;)
Но колкото и да се напъват и едните и другите, пътищата им до целта са ако не сходно, то поне с еднаква траектория и това няма как да е друго яче, след като става въпрос за човешкото тяло - то реагира на натоварването с едно и също нещо - адаптация, която пък от своя страна се изявява с промяна на качествата на работещите под натоварване системи на тялото, което пък в крайна сметка за мускулите, най-лаишки казано, означава едно - хипертрофия. Степента на изявяване на адаптационните промени на системите на тялото се определя от стреса, който то понася под натоварване, за това и едни стават силни в единичните повторения, други издръжливи във вискоте бройки, трети реагират с бърз мускулен растеж...Но зад всичко това стои една огромна структура от взаимноконтролирани физиологични процеси и дейности и е абсолютно глупаво да смятаме, че можем да гледаме едностранно на целите в тренировките - тялото винаги има компенсаторни механизми, които рано или късно стават спирачен механизъм - “стоп, прекалено силни мускули - ще увредят пасиванта структура”, “стоп, прекалено натоварена СС система - мозъка гладува”, “стоп, жлезите са в свръхпроизводтво/хипофункция - целия организъм е в опасност”, “стоп, всички хранителни вещества отиват за растеж на мускулатурата - останалите органи страдат”, “стоп, постъпващите хранителни вещества са малко - складирай мазнини, че идва тежкА зима”...Та такива ми ти работи...няма да правиш крака и рамене щото виждаш ли си жена и не искаш мускули, но ще въртиш мюсли с нискомаслен боклук и ще правиш адското кардио...няма да пуснеш един крос и 200 лицеви щото си трибоец и те интересуват само максовете...няма да работиш силово щото си билдър и хубавото тяло става с малко кила и напомпване...няма да тренираш прекалено силово със стандартни движения щото си кросфитър и те интересуват меткони и олимпийски...е, няма, ма ще има и друго “няма” ;)

SAPIENTI SAT !

Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.01.12 15:49.

13.01.12
16:04

Никога не е достатъчно, цял живот се учим.!

14.01.12
17:01

По правилното име за темата е: Къде НЕ греша?!
Вечерята ти не е вечеря, а по-скоро следобедна закуска преди тренировката. Дано поне спазваш правилото да има поне час-час и половина преди тренировката. До 8 часа след тренировка организмът е с по-забързан от нормалното си метаболизъм, което значи, че е добре, даже препоръчително да има поне 1-2 богати на протеин яденета, ако тренировката ти е вечер. Ако не чувстваш глад след тренировка това е признак, че не си приемала достатъчно течности за деня и най-вероятно си в лека дехидратация. Моят съвет е да вечеряш след тренировката, като 10 мин преди яденето изпиеш 1-2 водни чаши ВОДА, не сокове и бул шитс. Ще видиш как ще се отрази положително на апетита ти. Също така водата трябва да бъде разпределена равномерно през денят. И говорим за чиста вода, не с лимон и грейпфрут. ;)

Въглехидратите и плодовете ги измести в първата част на денят, а във втората наблегни на протеиновият прием.

Мит е, че животинските мазнини се лепят и се трупат. Обработката им от организма изисква много енергия. Също така зависи и от типа мазнини, с въглехидратите е същото. Общо взето зависи кога, какво и как(приготвена храната) ядеш, колко натоварващи са ти тренировките и дали оставяш достатъчно време за почивка на организма. Много зависи и как комбинираш храните, от някои комбинации може много да се подуеш и да ти стане тежко.

И не тренирай само за крака, тялото ти не е просто едни крака, за да изглеждаш хармонично, трябва и да тренираш така.

Успех и дано не приемаш негативно моето мнение, както и на останалите съфорумници.

24.01.12
18:43

Станимир, не знаеш конкретния човек през какво е минал и от къде е тръгнал, за да говориш така.
Да, аз съм с по-големи крака. Преди да почна да тренирам бях с бедро 67, сега е 56 ... да не говоря за другите мерки и визията at all.
За сведение - Цък

Рядко го пиша в дневника си, но 2-3 път седмично правя аеробни тренировки - степ аеробика, тае бо и др.
Отделно водя и анаеробни със собствено тегло. Но дневника го водя да си следя тежестите и прогреса.

DO

30.07.12
15:28

Тази тема съм я пропуснал.
Мненията на Станимир ме подсещат за идеята “Мис ББ теам”,там всеки ще си измери каквото има за мерене.
Представете си какъв гювеч ще стане форума след едно такова мероприятие.

Мнението беше редактирано от donsir на 30.07.12 16:04.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1