Продължаваща болка в лакътя

10.01.12
12:09

Болката в лакътя се появи преди около 9 месеца. Тогава ходех на фитнес и тренирах в отбор по танци. Тренировките включват резки и бързи движения, както и поддръжки, при които се налага примерно да вдигнеш жената на нивото на рамото си или над главата.

След като се появи болката в десния ми лакът спрях фитнеса, а понеже имахме състезание след месец продължих с танците, но гледах да си пазя лакътя, като пропусках на тренировките по-тежките усилия. Мина състезанието и спрях да натоварвам ставата, въпреки това вече ме болеше дори като си лежа в леглото и не мърдам.

Отидох при личния си лекар, той ми поопипа, поусука ръката и каза - нямаш дегенеративно заболяване само почиваш и ще се оправи. Лятото почивах и болката постепенно отшумя. Към края се наложи да мъкна едни по-тежки неща от квартирата си и ме заболя. Отмина за ден-два. Имах ходене при лекаря и пак го питах, защото до тогава вече се беше проточило 5-6 месеца. Каза ми същото и ако искам след месец може да ме прати на нагревки за по-бързо възстановяване. Месец-два почивах напълно и нямах проблеми, после на една тренировка, отново ме заболя. За някалко дни отшумя, после още 2 месеца нямам проблем и при две по-силови движения, пак ме заболя.

Какво мислите, дали да ходя по някакви лекари, дали само да го пазя... дали ще мине изобщо някога се чудя вече.

Добре е да отидеш на лекар при това положение , почивката е неизбежна , но след нея натоварванията върху лакътя трябва да се увеличават постепенно , започваш от по-леки и с течение на времето преминаваш към по-тежки . Успешно възстановяване !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1