11.01.12
14:51
Здравейте. На 21 години съм и тежа 107кг., висок съм 181см. От шест месеца ходя по-редовно на фитнес, три пъти седмично. Студент съм и университета, а и работата не ми позволяват, да спазвам разнообразна и здравословна диета. Накратко мерките ми са 122см. гръден кош, талия 101см. бицепс 42,5см. Успявам да правя серии от лег със 105кг., на скотово сгъване с 45кг., на вертикалния скрипец 80кг., кофички 5х12 повторения. Изчислявал съм си % на мазнините (27%), а и според натоварването ми в залата, мисля че 120г. протеин на ден са ми достатъчни? Чувствам се тонизиран, но не и естетически добре изглеждащ, особено на определени части от тялото. :D Не знам как е антонима на “ектоморф”, но аз съм нещо такова, не пълнения, но и не отслабвам, ако не си подбирам храната. :D Идеята ми е, да си направя някаква диета, която не изисква никакви кулинарни умения и дори искам да е еднообразна. Т.е. всеки ден в продължение на месец, не ми пречи да ям едно и също, а и така в един ден бих могъл да си приготвям храна за няколко дни напред, иначе съм принуден да консумирам закуски и прочие. :( Благодаря предварително за отзивите! :)
Антонима на ектоморф е ендоморф. Относно храната, щом еднообразието не те плаши и няма да ти втръсне едно и също - зареди се със свинско месо, яйца, млечни продукти, зеленчуци, сурови ядки и ти си човека. Месото го печеш, яйцата ги вариш или на тиган - останалото си го ядеш така и готово.
11.01.12
15:05
А бихте ли могли да конкретизирате, примерно колко грама месо на ден, с колко грама и какви въглехидрати и т.н. Пазаруването на храна не ми е силата, само консумацията й. :D