Тайният дневник на Ел или за фитнеса и други демони

Темата е заключена.
Прескочи до:

02.02.12
09:37

казано от el на 01.02.12, 14:38:

казано от Марин Маринов на 01.02.12, 09:55:

Рулетка ??? Ще мериш Славко... С метър няма ли да ти е по лесно...

Не,няма да ми е по-лесно...Високичък е...рулетката се разпъва повече. ;)

Сряда

7 :00 ч. кафе  /оставиха ме спя с 30 мин . повече/
7:30 ч. чай
8:00 ч. кафе
10:00ч.  Fit Curves 40 минути...не е за мен. Ако трябва да го оценявам по  шестобалната  - добър .
да - интересно е първото кръгче
да - интензивно е и през  30-те минути
да - редуваш кардио тренировка около 20 сек. с упражнения за мускули на хидравлични машини, като последното е с много резерви. /след железата в залата ми се струват ,като уреди за рехабилитация в старчески дом/
да - финално разтягане и дишане
не - определено не е за мен

В бърз тръс обиколих двата мола. Брои се за тренировка:кардио + нерви. Подаръци съм купила остана да ги опаковам. Взех си пратките от ибей. Посетих FITNESS LIFE хареса ми, като цяло... май ТЯ ще е! Важното е, че няма хора в часовете, които са ми удобни на мен. Останалите недостатъци ще преглътна. То пък не може всичко да е супер...
До тук добре, остана на изближа къщата, че като се върнат дзверчетата да имат поле за действие, най-обичат да чисто да цапотят.

Аз чудя от къде имате толкова енергия?!
Може ли вече да минем на “ти”, че нещо ми е терсене на “вие”?

Мнението беше редактирано от Петков на 02.02.12 09:37.

02.02.12
12:31

Честит празник на празнуващите . Като мъжка майка черпя с гевреци :)

казано от г-н Петков на 02.02.12, 09:37:

А, имам енергия бол... от как смених доставчика съм така :D Дюрасел ряпа да яде.
Добре Петков минаваме на “ти” . Как сТИии днес? :D Спирам да се лигавя. ОК сближихме се.(handshake)

Нищо интересно до края на вечерта. Все още не ми тежи зеленчукояденето. Не залитам от глад. Спад в обиколките с 1 см. на места и повече, дребния ми отнесе сантиметъра и сега незная къде е . След обяд хрупах моркови и изядох 1 грейпфрут вода, чай, какао ми се допи  и така...

Вечеря 21ч.
салата от  1/2 червено зеле с 1с.л. майонеза, малко картофено пюре. Зелето много засища. Все едно съм яла камъни първите  20 -30 минути, после отшумя .

Проблем ми се появява с коленцата нещо...Нямам синки от търкане в пода  :D
Дали е от маратонките или от рязката смяна на режима?! Или дъртозата се обажда...
Така или иначе ще им дам почивка. Образовам се на тема обувки за тичане спряла съм се на :
Asics GENUINE GT-2110 GEL, New Balance TONE-UP ,Reebok Easytone, Nike Air Max Gel Heel.
Дотук Asics и NB най ми допадат  като характеристика , но пък са грозновати...

02.02.12
12:43

Лелеееееее Ел, тези гевреци са върховни! Ще проверя в блога ти, белким открия рецепта :)

02.02.12
12:49

казано от el на 02.02.12, 12:31:

Образовам се на тема обувки за тичане спряла съм се на :
Asics GENUINE GT-2110 GEL, New Balance TONE-UP ,Reebok Easytone, Nike Air Max Gel Heel.

Точно и мен тази тема ме интересува.  Мислех даже да пусна във форума, ама си викам, да видя в гугъл просто.  Мисля обаче би било полезно да сподели някой бягащ, защото в Българско има изгодни далавери за хубави маратонки. Мисля да си накупя доста тая пролет.
Моите не са лоши, но може би, ако инвестирам в по-добри, няма да има толкова болки в глезените. Нещо си въртя краката като тичам, насочили са ме, че ми е проблем в техниката :) Може би лош навик от това, че в началото тичах на Самба (blush)

02.02.12
12:52

Здравейте,

Извинявам се предварително, ако е станало въпрос вече (четох, четох.... но не открих), но каква е целта на този.... хм.... “режим”, в смисъл освен сваляне на мускулна маса спадане на жизнени показатели?
Доброволно се и отдавам на иронични нападки, четейки предишни коментари. :D

02.02.12
13:14

Честит празник на празнуващите . Като мъжка майка черпя с гевреци :)

казано от г-н Петков на 02.02.12, 09:37:

А, имам енергия бол... от как смених доставчика съм така :D Дюрасел ряпа да яде.
Добре Петков минаваме на “ти” . Как сТИии днес? :D Спирам да се лигавя. ОК сближихме се.(handshake)

Не, ясно показвате, че не желате да се обръщате към мен, съответно аз към вас с това обръщение, явно с другите сте по-близки, така че няма да настоявам! ;)  “Тайният дневник на Ел или за ИНТЕРНЕТА и ФОТОСИНТЕЗАТА” поправих ви заглавието...  ;)

Мнението беше редактирано от Петков на 02.02.12 13:21.

казано от Витан на 02.02.12, 12:52:

Здравейте,

Извинявам се предварително, ако е станало въпрос вече (четох, четох.... но не открих), но каква е целта на този.... хм.... “режим”, в смисъл освен сваляне на мускулна маса спадане на жизнени показатели?

Защо си мислиш, че режима ще свали мускулната маса и жинените показатели.
Аз като чета дневника, Ел дори ми се вижда по-жизнена, енергична и в по-добро настроение от хората на “правилен режим” ;)

02.02.12
13:18

Здравейте,

Да ни кара да се смеем ха ха ха

02.02.12
13:33

Г-н Петков, мнението ти съвпада с мението на разумните хора.  А Ел също не е толкова глупава, тя яде така за определен интервал от време, а не винаги.  Сега, че не се казва “фаст” не значи, че за нея няма смисъл. Ама както и да е, коментарите са доста забавни, посмях се с това за фотосинтезата хихи

Проблем ми се появява с коленцата нещо... Нямам синки от търкане в пода  :D
Дали е от маратонките или от рязката смяна на режима?! Или дъртозата се обажда...

Синките по коленцата... ясно е, че няма да си кажеш! ;)
Иначе да - може да е от неподходящи обувки.

Asics GENUINE GT-2110 GEL, New Balance TONE-UP, Reebok Easytone, Nike Air Max Gel Heel.

Въпросът е колко пари си готова да инвестираш в такива обувки, предвид на това, че нямат ток! :D
Asics имат наистина много добри модели, сериите Kayano, Kinsei и Nimbus са отличен избор. New Balance и Reebok ти предлагам да ги зарежеш, доста време не съм виждал читав техен модел. Nike имат добри модели, този също не е лош. Притеснявам се, обаче, от думата ‘грозновати’, която споменаваш... навежда ме на мисълта, че ги избираш по дизайн. Обувка за спорт се избира основно по други характеристики.

02.02.12
13:38

казано от инж. Марин Маринов на 02.02.12, 13:17:

Защо си мислиш, че режима ще свали мускулната маса и жинените показатели. Аз като чета дневника, Ел дори ми се вижда по-жизнена, енергична и в по-добро настроение от хората на “правилен режим” ;)

Аммм.... опитвам се да разбера какво точно имаш в предвид, но не успявам.... Според теб 1/2 зеле, 2 моркова, половин картоф и лъжица майонеза е супер??? По принцип съм широко скроен човек. Ще оставя да се опиташ да ме убедиш в противното на моето твърдение :)

02.02.12
13:42

Здравейте,

Обобщавам :
Хранене - циклично с наклоности към ПГ;
Цел  - класика в жанра - стягане и добър тонус;
Предизвикателство - тренировки с тежести 

на Г-н Петков се извинявам публично и моля да си каже колко близки иска да си станем. :P

02.02.12
13:51

Мицуно маратонките станаха много популярни по сантиментални причини, откакто Маруками каза, че бягал с тях.  Ама за съжаление, марката няма да е лайтмотив въобще при мен, а корелацията от останалите жизнено-важни фактори като, дали е с вързанки или без :).  Е, шегувам се, по възможност да е без, но надявам се да намеря някакви свестни и изгодни маратонки.  Като ги намеря ще споделя.  Определено от България мисля да си ги купя, така че ще е идните месеци.

02.02.12
13:51

Егаси ,кога сте написали толкова неща...
Към Витан -  В момента съм решила да се се лиша от малко храна заради един РД на който смятам да се изфръцкам - писах по напред чиста СУЕТА! Мога да си го позволя предвид храненето ми през последните 20 години.

казано от Кольо Пияндето на 02.02.12, 13:34:

Проблем ми се появява с коленцата нещо... Нямам синки от търкане в пода  :D

Синките по коленцата... ясно е, че няма да си кажеш! ;)
Иначе да - може да е от неподходящи обувки.

Asics GENUINE GT-2110 GEL, New Balance TONE-UP, Reebok Easytone, Nike Air Max Gel Heel.

Въпросът е колко пари си готова да инвестираш в такива обувки, предвид на това, че нямат ток! :D
Asics имат наистина много добри модели, сериите Kayano, Kinsei и Nimbus са отличен избор. New Balance и Reebok ти предлагам да ги зарежеш, доста време не съм виждал читав техен модел. Nike имат добри модели, този също не е лош. Притеснявам се, обаче, от думата ‘грозновати’, която споменаваш... навежда ме на мисълта, че ги избираш по дизайн. Обувка за спорт се избира основно по други характеристики.

Искам всичко -  удобни и красиви! Само  Nike се доближават до това за сега. Обаче, като човек бягал най-много с Asics почвам да се колебая...За парите ...няма да ги жаля пък били те за обувка без ток.

Мнението беше редактирано от el на 02.02.12 13:53.

Вито, нямам намерение да те убеждавам в противоопложното мнение, защото прекалено много време ще ми коства за да напиша изчерпателен и добре обоснован отговор. Говорил съм много по темата тук в форума, не мисля да го правя отново. Теб  те притеснява,че не виждаш всеки ден достатъчно като количество храна, което да покрива нуждите за деня, така ли? На пръв поглед изглежда така, но погледни картинката от малко по-високо и ще видиш, че нещата не са толкова зле ;) Ел си хапва и месо и мазнинки ... хранила се е така години наред, родила е 3 деца и в момента изглежда по-добре от повечето тийнеджърки. Това не е ли най-силното доказателство, че режима не прецаква жизнениете показатели?!? Пък и е обещала да компенсира в бъдеще прекално ниските калории през тези дни. Нали така Ел, няма да се отметнеш от обещанието? :)

02.02.12
14:14

казано от инж. Марин Маринов на 02.02.12, 14:07:

Вито, нямам намерение да те убеждавам в противоопложното мнение, защото прекалено много време ще ми коства за да напиша изчерпателен и добре обоснован отговор. Говорил съм много по темата тук в форума, не мисля да го правя отново. Теб  те притеснява,че не виждаш всеки ден достатъчно като количество храна, което да покрива нуждите за деня, така ли? На пръв поглед изглежда така, но погледни картинката от малко по-високо и ще видиш, че нещата не са толкова зле ;) Ел си хапва и месо и мазнинки ... хранила се е така години наред, родила е 3 деца и в момента изглежда по-добре от повечето тийнеджърки. Това не е ли най-силното доказателство, че режима не прецаква жизнениете показатели?!? Пък и е обещала да компенсира в бъдеще прекално ниските калории през тези дни. Нали така Ел, няма да се отметнеш от обещанието? :)

Не, не.... аз съм убеден, че цикличното действа, виждам, че действа и т.н... Просто “възроптах”, ако мога така да се изразя, понеже не видях качествени храни. Иначе според мен, циклично хранене в комбинация с предимно ВМ храни си е 6 точки.

02.02.12
15:50

Kiko извинявай , че не отговорих за обувките и  гевреците ;)
Те и моите не са лоши, ама нещо не им се получава с бягането, ще ги сменя за следващата тренировка с едни старички Аsics, пък ако искат да ме изгонят от залата.  Аз пък 100% ще купувам от ибей. Тук цените нещо не ме кефят. Не, че съм преслушвала на скоро магазините за маратонки.  Така или иначе, ще отида и ще пробвам избраният модел преди да го заръчам евентуално.

казано от инж. Марин Маринов на 02.02.12, 14:07:

Това не е ли най-силното доказателство, че режима не прецаква жизнениете показатели?!? Пък и е обещала да компенсира в бъдеще прекално ниските калории през тези дни. Нали така Ел, няма да се отметнеш от обещанието? :)

Режима си е идеален, действа. Ако някой го интересува и за протокола да кажа, че по този начин се хранех и като бременна и като кърмеща почти 2 г. последното зло . Родих нормални здрави деца с кърменето е малко по особена схемата, но там всичко е в главата...то за всичко е там де ;)
Абсолютно няма да се отметна. Толкова червено месо има в хладилника, че е грехота да стои не наръфано. И , да благодаря за комплиментите много си мил.

Аsics kinsei ми легнаха на сърцето нищо ,че са розАви. Как го мразя този цвят.

казано от el на 02.02.12, 15:50:

Аsics kinsei ми легнаха на сърцето нищо, че са розАви. Как го мразя този цвят.

Моделът е готин, защо пък го мразиш тоя цвят?
В момента играя с лилави лачено-лъщящи маратонки, не се глези с розЕвото ся... :)

Аз не правя много често комплименти, но ти си ги заслужи :)
За кърменето каза, че е била по-особена схемата. Може би кафето и чая са ти поддържали що годе висок допамин и това е подтискало пролактина, който е отговорен за наличието на кърма? Между другото цигарите също качват допамина.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 02.02.12 15:58.

02.02.12
16:05

Аз за розАвкото да кажа,  не мислех да си вземам в този цвят, ама моят бф каза, ама как можело, много ясно и естесвено било, че розови трябва да са  (muscle)

02.02.12
16:44

казано от инж. Марин Маринов на 02.02.12, 15:57:

Аз не правя много често комплименти, но ти си ги заслужи :)
За кърменето каза, че е била по-особена схемата. Може би кафето и чая са ти поддържали що годе висок допамин и това е подтискало пролактина, който е отговорен за наличието на кърма? Между другото цигарите също качват допамина.

Кафе по време на кърмене едно на ден, чай само билков и то определени, вода много.
Обаче, що овес и елда съм изяла не е истина...и то от паника. В крайна сметка за себе си
разбрах,че този процес е свързан основно с психическата  нагласата, а не е физиологично
обоснован. Та в тази връзка казвам че е “по-особена схемата”. С две думи няма “не мога” има “не искам”.

Ей, как ме подсети инж. Маринов....Ами че аз вече 1 месец не пафкам бре!
Бравос! С какво да се наградя? Чифт маратонки как е?! А?

За розаАвото ли...ами имам дъщеря...потънали сме в облаци от розови неща у дома.
Ама ще ги взема... не са съвсем избухнали.Няма да се глезя, дотук те най-ме грабнаха.
Харесвам ярки цветове носени от мъже.

02.02.12
21:18

Ще си позволя да направя малко уточнение относно маратонките за бягане. При избора им  е важно да се съобразиш с нивото на пронация на твоята походка. Простичко казано начина, по който стъпваш докато тичаш или ходиш. Пронацията най-общо бива неутрална, супинация и свръхпронация. От най-голямо значение за вида на пронацията има височината на свода. При хора с прекомерно висок свод се наблюдава супинация т.е.  тежестта на тялото се поема от външната част на ходилото, а при хора с нисък свод от вътрешната. Различните модели имат вградени системи  предназначени за определен тип пронация. Така, че за да ти бъде максимално комфортно и да се предпазиш от контузии е добре освен марката /”Асикс” наистина е добър избор/  и цвета на маратонката да избереш и модел, който да отговаря на твоята пронация. Особено ако при теб се наблюдава супинация или свръхпронация.
п.п.Извинявам се, ако написаното от мен ти е вече понятно и си го взела в предвид
ЕДИТ: Сега видях, че модела, който си избрала е “Асикс Кинсей”. Тези красавици са може би най-високия клас на  “Асикс” и са предназначени за всякакъв тип ходило /поне така твърдят от фирмата производител/. Така, че поръчвай смело:)

Мнението беше редактирано от Ilstrong на 02.02.12 21:35.

02.02.12
23:11

казано от el на 02.02.12, 13:42:

Здравейте,

Обобщавам :
Хранене - циклично с наклоности към ПГ;
Цел  - класика в жанра - стягане и добър тонус;
Предизвикателство - тренировки с тежести 

на Г-н Петков се извинявам публично и моля да си каже колко близки иска да си станем. :P

Не ти се сърдя Ел, но усетих леко надсмиване..иначе както решиш, така се обръщай ;) Ами колко, колко..  поне да изглежда, че съм част от редовнопишещите в дневника хи хи хи ;)

03.02.12
09:22

казано от г-н Петков на 02.02.12, 23:11:

Не ти се сърдя Ел, но усетих леко надсмиване..иначе както решиш, така се обръщай ;) Ами колко, колко..  поне да изглежда, че съм част от редовнопишещите в дневника хи хи хи ;)

...харесва ми “г-н Петков”  културно закачливо, като му сложа “ти” чара някак си се губи.
Ти си част от този дневник искаш не искаш ;) следите остават.

Ilstrong Благодаря за изчерпателната информация. Имам  висок свод, затова винаги внимавам при закупуването на маратонки за тичане. Доколкото се сещам Аsics във Варна мога да видя май само в Двете кули. Ще разгледам ,като иимам време.

четвъртък
ден без тренировка
Нищо интересно от към дейности и хранене.

от 6:30 ч. до обяд 13 ч.  кафе, чай и вода 
14:00 ч. 1 киви
чиа с малко вода
3-4 моркова между 16 ч.- 21 ч.
1 кафе,  2 чая и вода  насила  следобяд.
вечеря
22 :30 ч. салата спанак и зелена , крем супа праз и картофи;

Днес може и да отида да потренирам в зала, ако не ми се нарядят планетите в права линия .

Споделям SLK Aphelios

03.02.12
09:54

SLK-то е за мен ;)
Нали съм пристрастена към Мерцедеси... :)

03.02.12
10:43

Мизуно са избора в десетката, но във Варна не съм виждал...

03.02.12
16:51

казано от Nadiaslk на 03.02.12, 09:54:

SLK-то е за мен ;)
Нали съм пристрастена към Мерцедеси... :)

Вземай го SLK-то  тогава ...черпя. Надничам ти в дневника от известно време,
ама както е редно ще ти се пиша приятел, че да те следя из късо. ;)

казано от slavko на 03.02.12, 10:43:

но във Варна не съм виждал...

И аз така, да не говорим, че още съм на Вие с тази марка ...опознаваме се.

Получих комплимент от гейприятел . Доволна съм! Спорта и липсата на цигари
явно ме правят грееща + слаба . Интересно, само моето огледало у дома ли е криво.
Гореща, ароматна, лепкава и вкусна – като шоколад...ля, ля ля (sun)

04.02.12
06:59

петък

Вместо тренировка това
+ табата  3 серии по 4 минути

Храна

от 6:30 ч.  до 11 :30ч.  кафе, чай и вода 
13ч. ристрето + чай зелен
обяд 15 ч.крем супа
чиа с малко вода
16-20 ч моркови 3бр
вечеря 21ч.
манджа със зелен боб, конско каренце 1 ф. вита

04.02.12
08:25

Има, има Мизуно и във Варна ;)

05.02.12
10:00

казано от Absolut Illusion на 04.02.12, 08:25:

Има, има Мизуно и във Варна ;)

Ще споделиш ли къде?

05.02.12
10:43

Събота
храна ...разпиляна работа
от 6:30 ч. до обяд 13 ч.  кафе, чай и вода 
към 15 ч. 2 парчета домашна млечна баница + айрян

вечеря /РД на дивакинята/
зелена салата, 5 шишчета скариди, вода, торта /парче с размер на тухла единичка... улях се/
към 21ч. ядки пържен фъстък окол 50 гр. /кой ги купува тези неща?!/
Неделя
от 6:30 ч. - 10:30ч. 
2 бр.кафе,
1 бр. чай
и вода  много
BURN FAT FAST Tabata Workout   4 серии по 4 минути /най-малкият доста се постара да ми пречи/
Тези не са лоши, мацката дето подскачам с нея им направи ревю reebok run tone
Следват купища домакински задължения...а имах едни въпроси за тук, ама като се
опразни къщата утре май ще пиша за тях. Следва Пълна лудница - НЕДЕЛЯТА!

05.02.12
10:58

el, виж в спорт депо - на втория етаж

Вдигай тежести за да си запазиш мускулите.

06.02.12
09:27

казано от Absolut Illusion на 05.02.12, 10:58:

el, виж в спорт депо - на втория етаж

Благодаря ти, ще проверя към края на седмицата. Сега ги ровя в ибей. Но без проба няма да стане.

казано от инж. Марин Маринов на 05.02.12, 11:00:

Вдигай тежести за да си запазиш мускулите.

Опитвам се да се мотивирам днес да се довлека до залата.

Неделя продължение
2 зелени ябълки - кисели

Обяд
14ч. джиджи-папа по желание на фемили-то  2 бр.  със сладко от череши мое производство

След обяд  - кафе  и чай - зелен и билков, вода - много

Вечеря в майка ми
18:30 ч.
салата, зелеви сарми, мусака, филета, баница, кекс  от всичко пробвах

Направо тази Луна ще ме откачи...чувствам се напомпена . Нещо за дрениране ми трЕбе комай.
Направих това това. Ще го разкостя този корем...чесно!

Мнението беше редактирано от el на 06.02.12 09:27.

06.02.12
09:38

Не си губи времето с “това” за корем. Ако все пак си решила да го тренираш директно бих ти препоръчал ab wheel. Колкото и коремни да съм правил и вдигане на крака от вис - мускулна треска не съм видял. Но като си взех колелцето, след първите няколко тренировки получавах яка мускулна на корема ;)
И все пак корема се тренира най-добре с тежките многоставни упражнения.

06.02.12
10:25

казано от NeDD на 06.02.12, 09:38:

Не си губи времето с “това” за корем. Ако все пак си решила да го тренираш директно бих ти препоръчал ab wheel. Колкото и коремни да съм правил и вдигане на крака от вис - мускулна треска не съм видял. Но като си взех колелцето, след първите няколко тренировки получавах яка мускулна на корема ;)
И все пак корема се тренира най-добре с тежките многоставни упражнения.

Прав си до безобразие.  У дома нямам това търкало. В залата го има, но ме срам да му посегна.
Показаните упр. на клипа първоначално честно казано ми докараха мускулна треска. Предвид,
че до сега съм подържала коремни мускули с тютюнджийска кашлица... за начало са ми о.к.
Обаче откакто открих планк-овете и ренегадското се пристрастявам.
Те това са готски упражнения за корем и не само.

казано от el на 06.02.12, 10:25:

Предвид,
че до сега съм подържала коремни мускули с тютюнджийска кашлица... за начало са ми о.к.

:D :D :D

А това колелце е много мръснишки уред! Имам го вкъщи. Правих един път и после бях с  най-бруталната мускулна треска на корема, която съм преживявал. Сега ме е страх от него и гледам да не го приближавам :D .... кога ще се престраша пак да го ползвам , незнам ...

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 06.02.12 19:44.

06.02.12
20:08

От едно колелце ли имаш мускулна треска, адаш? А твърдиш, че имаш много здрава преса... :D

казано от Marina на 06.02.12, 20:08:

От едно колелце ли имаш мускулна треска, адаш? А твърдиш, че имаш много здрава преса... :D

Странно, нали? :)

казано от инж. Марин Маринов на 06.02.12, 21:22:

казано от Marina на 06.02.12, 20:08:

Странно, нали? :)

На мен нещо не ми действа повече разтягам от него от колкото се натоварвам. Разбира се го правя на колене че от прав стават инциденти. Най-вече да си блъсна брадата в земята. Но ще взема и така да пробвам може да вземе да се появи мускулна треска.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1