12.01.12
11:01
От една седмица насам реших да добавя ябълки в менюто ми,ям по 6-7 ябълки всеки ден, забелязвам, че свалям по-бавно от очакваното, примерно вчера съм изгорил окло 1600кал с ходене, вело и пътека, а съм изял около 860кал без да смятам ябълките.Обаче свалям с много бавно темпо,а съм 88кг и при всички сметки е логично да свалям по около 300гр всеки ден. Общо взети ям това, която изгоря на пътеката и велото, примерно изгарям 1000кал днес,ям до 1000кал,предимно храни богати на протеин и това го правя вече 10 дни,възможно ли е да задържам вода от ябълките? И я някои сайтове дават дори пилешкото месо с отрицателни калории.Някой правил ли е диета с неограничено ядене на ябълки или други храни с отрицателни калории, споделете резултати.Вижте списъка с храни с отрицателни калории,дали е коректен тоя списък се чудя.
Зеленчуци:
зелен боб, цвекло, броколи, брюкселско зеле, зеле - всякакво, морков, карфиол, целина, домат, краставица, патладжан, чесън, праз, маруля, гъби, бамя, кромид, магданоз, ряпа, пащърнак, грах, чушки, тиква, репички, ревен, киселец, спанак.
Плодове:
ябълка, праскова, къпина, боровинка, френско грозде, смокиня, грейпфрут, диня, пъпеш, киви, лимон, портокал, папая, кайсия, нар, слива, дюля, ягода, мандарина.
Риба:
печена и варена, нетлъста. По-полезна е студеноводната океанска - сьомга, скумрия, туна.
Месо:
нетлъсто пилешко, пуешко или телешко. Не се препоръчва в големи количества.
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 12.01.12 11:41.
12.01.12
11:03
Опитай и с търсачката следващия път - Отрицателни калории - мит или реалност?
12.01.12
11:05
Бърз въпрос - според теб тялото ти изразходва ли енергия във времето извън тренировките?
Ако знаеш отговора, ще е ясно и защо сваляш бавно.
От дървени философи нямам нужда в темата! Ползвал съм търсачката попадал съм на тая тема, но в нея няма кой знае какво за четене!Отделно тема за всичко има тук ... това значи ли, че трябва да се заключи форума и да не се пускат никакви теми?
На другия философ ... да много ясно, че изразходва енергия, дали ще изненадаш някого с това инфо хаха А сега кажи като изразходва,защо свалям бавно.Щом съм писал за изчисления и калории сигурно знам колко изразходвам ... колко изразходва тялото ми за жизнените си процеси и т.н. Грубо сметката говори, че минимално нужните ми калории са около 2000-2100кал на ден ... които за да си ги набавиш трябва да изгориш около 300гр телесна мазнина. След като ям каквото изразходя ... следва да свалям спестените калории 2000-2100 ... или около 300гр на ден ... но тъй като аз не лежа през всичкото останало време извън тренировките ... логично е тези калории дори да са повече от 2000-2100.Да не говорим, че последните дни съм ял основно ябълки, грах, зеле, пилешко бяло месо ... демек все храни с отрицателни калории ... и излиза, че трябва да свалям доста повече от тия 300гр.Реално свалям обаче по около 200гр...
12.01.12
11:36
казано от MaXo на 12.01.12, 11:28:
От дървени философи нямам нужда в темата!
Ей душичко, я по-лекичко с епитетчетата! Къде си помисли, че се намираш - в тийнпроблем?
Хората, които наричаш дървени философи, са години пред познанията ти, с теми, които са означени “важни” точно по проблемите ти!
Колкото до това, какъв ти е проблема - ми слабо ме вълнува, то си ти е от пространството между ушите!
А бе превъзбудени глупаци дреме ми на оная работа кой каква тема има в тоя умрял форум ... тук всичко е починало!!! 100% съм прочел много повече от всичките ви взети заедно постери на важни теми ... преводачи без грам практика!Включително съм прочел няколко учебника медицински по хигиена на хранененто ... което душички не са учебници за миене на ръце. Явно тук няма от кой да науча нещо съществено и ще трябва да се ползват чужди форуми.
12.01.12
11:41
Колега, това не е чекмедже нито е точна наука.
С тези ябълки е нормално да забавяш (дори да нулираш) горенето на мазнини,
защото по груби сметки 8 ябълки по 150 грама са си 630 калории, от които 165 гр въглехидрати.
Като разпределиш тия ябълки през целия ден, значи постоянно поддържаш високи нива на инсулин в кръвтта,
от което следва, че не гориш грам мазнини.
Надявам се не ти е прозвучало много философски, а по-скоро като съвет.