25.11.12
18:03
Здравей, Kath! Много се радвам, че си разгледала дневника ми и споделяш мнението си! Следя дневникът ти редовно и взаимствам различни идеи! :)
Протеинът ми може би наистина е бил малко. Ще опиша подробно какво става покрай мен поради питания на други защо напоследък не пиша в дневника си. :)
Не съм вписвала храненето си от много време, но го направих с цел да избия всички мании и страхове от главата си. Честно казано вмомента ми е много по-добре и се чувствам идеално. Не влагам толкова мисъл към менюто си и следвам интуицията си. Хапвам от всичко, но се научих да контролирам порциите си, за разлика отпреди. Изпробвам различни рецепти и комбинации, за да ми е вкусно и интересно всеки път, когато ям. Хапвам си протеини и въглехидрати. Редовно хапвам извара, яйца и сирене понякога. Месо също ям, най-често пилешко бутче, но не отказвам и на друго месо на скарата. Много вкусна и бърза вечеря са яйцата по панагюрски - забулени във вода с извара, кис.мляко и червен пипер, без маслото. Страшно много заобичах сушито и се възползвам да ям всеки път, когато имам финансова възможност :D Обмислям скоро да изпробвам рецепта и вкъщи. По въпроса с въглехидратите... тях изобщо не ги избягвам. Хапвам си ги често, но предимно за обяд- ориз, картофи, като гледам да не ги смесвам с мазнини. Просто следя количеството и приготвянето.
Сладко рядко хапвам, само при нужда или повод. Научих се да пия кафето без захар, най-често с малко мляко. Най-интересното е, че почти нямам вечер без чаша домашно вино на вечеря. За мен е задължително и ми действа много добре :D Включих и много чай в менюто си и повече не бих го изключила. Пия всякакви видове, поне 3 чаши на ден.
Тренировките ми са разнообразни, но не много тежки. Тази година съм в общежитие, но имам късмета да си имаме зала с уреди - велоаргометър, кростренажор, гири и боксов чувал. Качвам се на кростренажора, когато мога и правя различни упражнения с гирите х 5 кг. В родния ми град и в София, където гостувам на приятеля ми имам велоаргометър, така че отново имам доста кардио и естествено правя други упражнения с тежести. Понякога ходя и на фитнес с приятеля ми, правя йога, тае бо вкъщи... каквото ми се прави...вече не тренирам почти всеки ден, а си правя почивка понякога, така че ми се струпват около 4 тренировки за седмица. Определено се чувствам по-добре, като си давам дни за възстановяване :)
Това е общо взето при мен... В крайна сметка се оттървах от маниите и фобиите и се наслаждавам на всичко. Не знам поради промяната в психическата нагласа или нещо в режима ми, но е факт, че оттогава се чувствам много по-добре и съм свалила близо 3 килограма от края на лятото. Надявам се да продължавам да се чувствам така добре и да не стигам до гладни пристъпи и чувство за вина после, както преди :) Не мисля скоро да описвам храненето си в дневника, така се чувствам по-добре. Хвърлям му око понякога, за да направя равносметка на режима си преди. :)
Kath, отново благодаря за отделеното внимание. Имаш страхотни резултати и се надявам винаги да се чувстваш и изглеждаш така добре. Ще продължавам да те следя с интерес! :)
Пожелавам успех и на всички останали в постигането на желаните цели! :)
Мнението беше редактирано от Лилия Георгиева на 25.11.12 18:27.