Хемороиди

15.01.12
16:39

Здравейте,имам проблем. Преди 3-4 месеца ми се появиха хемороиди без болка,сърбене или каквито и да било симптоми,започнах да се лекувам с мазила и спаднаха за около 2-3 седмици.Продължих да тренирам и на една тренировка отново се появаха.Хемороидите ми са вследствие от голямото натоварване в залата,не са наследствени.Смених доста мазила и сега отново са спаднали,но при всяко дори и леко натоварване отново се появяват за 1-2 дни. Много искам да продължа да си тренирам нормално,а това ме спира и не знам какво да предприема.Ходих и при личната си лекарка,но тя е много безотговорна и ме разкара,като ми предписа мазило. Моля ви за някакви предложения,които биха ми помогнали да продължа да тренирам пълноценно.

прочете ли темата за хемороидите? http://www.bb-team.org/articles/3562_hemoroidi
погледни дали имаш някои от рисковите фактори и започни да работиш по тях.

15.01.12
20:33

Това според теб дали ми е помогнало? Опитвам със всякакви мазила както съм и писал? Исках да разбера за лекуване със някакви билки или нещо друго.Голяма помощ няма що!

15.01.12
21:58

Чувал съм за билката водно пипериче че помага при хемороиди.

16.01.12
07:06

http://www.medicine.bg/lekarstva/detralex
След като го изпиеш по схемата можеш да го пиеш 2х1таблетка докато е нужно.Екстракт от гроздови семки представлява и е най - ефективния препарат за дълготрайна употреба.Тренирай и стискай зъби и това е .Повечето хора след определена възраст имат хемороиди . За съжаление и оперативното лечение не е много надеждно въпреки рекламите.Люто,дразнещи подправки,червено вино и още някой храни трябва да се избягват но това не винаги помага.Мазилата ги мажи щом те влече :) но не очаквай много от тях.Те са допълнение към детралекса.
Впоследствие видях че си на 17 години но това не променя нещата.Сигурно имаш съученици с подобен проблем но по принцип повечето хора избягват да говорят от срам,не ходят на лекар по същата причина с което само задълбочават проблема.Не че лекар ще ти каже нещо по различно от написаното.

Мнението беше редактирано от Gladiator на 16.01.12 08:41.

16.01.12
09:50

Детралекса много помага...!!!...съгласен съм с Гладиатора.

16.01.12
15:09

Ще започна да приемам и тези хапчета и ще продължа да се мажа,а иначе тези които имате хемороиди излекували ли сте се напълно,смисъл такъв дали е възможно да се излекуваш напълно,да си тренираш без да се притесняваш дали пак ще се появят,че чух доста различни коментари,че не можело да се излекуваш напълно..

16.01.12
15:39

Крем Витасин + Детралекс.
Мен това ме спаси :)

казано от Stoqn Stoqnov на 15.01.12, 20:33:

Това според теб дали ми е помогнало? Опитвам със всякакви мазила както съм и писал? Исках да разбера за лекуване със някакви билки или нещо друго.Голяма помощ няма що!

да, написал си че си пробвал всякакви мазила, но не каза да си опитвал нищо друго. в поста си не си написал нито един въпрос(как, какво, защо, кое - все въпросителни думички; въпросите също така завършват с този знак - “?”). казал си и:

Моля ви за някакви предложения,които биха ми помогнали да продължа да тренирам пълноценно.

аз ти предложих.

успех.

16.01.12
19:49

Благодаря ви за мненията,ще направя всичко,което ми казахте.

16.01.12
21:15

On clinic ;) Аз там оставих грижите си преди над 2г. без болка, без кръв, за ок.5мин.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.01.12 21:16.

20.02.14
22:36

Я кажете им ли такива от вас, които си тренират редовно и стабилно със стабилни тежести включително клекове, мъртва тяга и коремни преси при положение, че имат външни хемороиди. Аз имам един външен, който се появи след една мъртва тяга и след преглед от ОН Клиник ми изписаха някакво кремче, от което би трябвало да спадне. Казаха, че специално външните се отстраняват само оперативно и то в краен случай. Един вид трябва да имаш болки, кървене или по-сериозно неудобство, за да се отстранят.
Та посъветваха ме 3 седмици да не вдигам повече от 5 килограма, което ми се струва малко пресилено и мисля след седмица да почвам фитнеса. Има ли такива от вас, които си тренират тежко и редовно с външни хемороиди? И такива с вътрешни могат да пишат, приемам всякакви мнения и съвети.

05.03.14
18:35

Много правилно са ти казали, не избързвай, защото ще излезе, че цяла седмица си се пазил на вятъра. Изчакай да спаднат и започни с по-леки килограми докато се приберат нацяло - говоря за външни хемороиди.

Познати са ми споделяли и при всички причинителят е бил запекът. Повече течности, по-малко млечни продукти ( сирена, кашкавал, кис мляко и т.н. при завишена консумация може да ти докарат запек)

26.04.14
11:19

Здравейте!
Мъж съм на 25 години и от скоро имам проблем с хемороиди. Става въпрос за външен такъв с големина на грахче, който се появи преди около месец. Вероятна причина е работата ми - 6 дена в седмицата по минимум 12 часа на крак. Също така ходя на фитнес, но го изключвам на 99,9% като виновник в случая. Тренирам по-скоро за здраве и тонус, които наистина усещам осезаемо по време на работния ден. Единственото опасно упражнение в случая, което правя е клека, но той е със смешните 50кг, не повече! Общо взето не се напъвам много. Плюс това, когато се получи проблема не бях тренирал от 2 седмици. И все пак ето, че не само заседналия начин на живот води до такива състояния..., но пък забравих да добавя, че съм генетично предразположен от майка ми, която също е с лека форма на хемороиди и разширени вени.
Какво направих по въпроса:
- първите дни се подмивах със смрадлика
- научих, че Детралекс(лекарство с екстракт от портокал или нещо такова) помага при такива ситуации и отидох да си го купя от аптеката. Понеже не беше налично ми предложиха друго лекарство(Дитракс) със абсолютно същият състав на тройно по-ниска цена. Видях, че е с немски произход и си го взех, тъй като бях на зор.
- увеличих значително приема на вода, който преди това никак не беше достатъчен, но от толкова работа не ми оставаше време, не се сещах, рядко имахме зареден автомат с вода на работното място и т.н.
- увеличих приема на фибри най-вече от плодове и зеленчуци понеже и без това си хапвах овес средно по 2 пъти на ден.
- взех си мокри кърпички с екстракт от смрадлика, които ползвах при нужда или поява на неприятни симптоми.
- след дефекация започнах да се мия с хладка вода.
- от скоро третирам и с ледено студена вода.
- натисках самото топченце под ледената вода за да се прибере(поне така четох, че е добре да се прави)
От взетите мерки почувствах значително облекчение още след първата седмица. Топчето май вече го няма, но от цялата работа остава страхът и лекият дискомфорт(сърбеж, напрежение и т.н.)
Въпросите ми са:
1. Мога ли да продължа с клековете? Това ми е любимо упражнение! Обичам да клякам и веднага след това да се метна на лоста да се набирам. Чувствам се жив! Искам да отбележа също, че по време на клек заключвам ануса както си му е реда.
2. Това със студената вода ок ли е? Контрастни бани топло/ледено не е ли по-добре?
3. Да напусна ли настоящата си работа? Не е кой знае какво, в смисъл такъв, че не си заслужава кой знае колко. Просто съм свикнал с нея и с колегите и парите са горе-долу ок, като за провинцията. Здравето обаче ми е най-важно и съм склонен да я сменя, ако ще и доходът ми да падне значително.
Ще съм ви благодарен, ако помогнете с всякакви съвети :)
Забравих да кажа, че спрях Дитракса и поръчах от iHerb - Life Time, Diosmin Complex, 60 Capsules както и пробиотици. Пак е за разширени вени и хемороиди, има доста положителни ревюта и е със същият състав като Дитракса, но с 2-3 билки в повече.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1