Профилактичен преглед при уролог

19.01.12
18:34

Здравейте, понеже имам някаква фобия от доктори (нищо лично към хората от сайта) и прегледи, а ни предстоят профилактични прегледи, някой може ли да сподели как точно протича урологичния преглед ? Досега никога не съм ходил на такъв преглед, а знам, че рано или късно ще ми се наложи, така, че май по-добре да е рано. Мерси !

21.01.12
19:21

Ами то зависи колко обширен ще бъде профилактичния преглед. Ако не изследват простатата,няма от какво да се притесняваш и дори няма се наложи да събуваш слипа. Възможно е да прегледа бъбреците с ехограф/видеозон. Ще те накара да легнеш на кушетката по гръб,да вдигнеш нагоре тениската и ще те нацапа с един бял гел. След това ще притисне специалния накрайник на ехографа върху корема и ще гледа на екранчето. А ти няма да усетиш нищо,само ще чуеш лекото свистене на уреда. А изследването е кратко, за 2-3 минути става и няма от какво да се притесняваш. Може да те накара да се обърнеш на лявата или дясната страна. Ще прегледа и лабораторните изследвания и толкоз. Виж ако ти изследва ръчно простатата тогава работата е по-дебела :) ама това става само ако имаш някакви оплаквания и подозрения за заболяване там. :)

HE

21.01.12
19:32

казано от Badfish на 19.01.12, 18:34:

Здравейте, понеже имам някаква фобия от доктори (нищо лично към хората от сайта) и прегледи, а ни предстоят профилактични прегледи, някой може ли да сподели как точно протича урологичния преглед ? Досега никога не съм ходил на такъв преглед, а знам, че рано или късно ще ми се наложи, така, че май по-добре да е рано. Мерси !

Ще ти разчете изследванията на урината и ако там няма нищо, ще приключиш с въпроси от рода на “Оплакваш ли се от нещо” и т.н. в същия дух. Няма да те гледат на нищо и, каквото и да било. Дишай спокойно - два пъти годишно минавам пълни медицински прегледи. Повече ме плашеше тая от психото последния път - според мен беше луда :D :D :D

23.01.12
01:52

Мерси :) винаги е по-хубаво да имам едно наум с какво ще се сблъскам предварително.

БО

25.01.12
16:44

В тази връзка - как се отразява приема на мултивитамини при изледвания на кръв и урина? Пия АДАМ витамините на NOW Foods - трябва ли да спра да ги пия преди профилактичните и ако трябва, съответно колко време преди прегледите да спра приема на мултивитамините?

25.01.12
17:23

казано от Боян на 25.01.12, 16:44:

В тази връзка - как се отразява приема на мултивитамини при изледвания на кръв и урина? Пия АДАМ витамините на NOW Foods - трябва ли да спра да ги пия преди профилактичните и ако трябва, съответно колко време преди прегледите да спра приема на мултивитамините?

Принципно контролираният прием на витамини не се отразява на кръвната картина и бихимията, вероятно ако имат глюкозо-фруктозен сироп или захар, може да има леки изменения на кр. захар на гладно, които обаче са незначителни и могат да се приемат като артефакти. Високите дози на някои витамини могат да доведат до леко покачване нивото на креатин и лактак, което също може да се разгледа като артефакт.

По правило при запазена чернодробна и бъбречна функции, няма как да има промени в най-важните параметри на биохим. анализ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1