Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

13.12.14
14:37

Най вероятно си спукал капиляр......неприятно и болезнено но ще си отшуми от само себе си ,няма какво да направиш в случая.....;)

Ако е още прясно можеш да пробваш с игла да пробиеш за да изтече кръвта ....стига да не е много надълбоко !!!!

Мнението беше редактирано от overkill на 13.12.14 14:38.

14.12.14
12:18

казано от Херцог Трън на 13.12.14, 12:46:

Имам нещо като подутина/топче на лявата длан - случвало се е досега да ме боли след тяга и т.н., но нищо прекалено.

Конкретната контузия с посиняването вероятно наистина е спукан капиляр и кръвонасядане.
Можеш да го намажеш с някакъв хепарин (Лиотон, Хепароид), макар че са скъпи и по-скоро не си струва само заради това да си купуваш.

А по въпроса с топчетата, и при мен от известно време са се образували и на двете длани - идват в средата на метакарпалната кост, която свързва безименния пръст с китката. Предполагам, че е удебеляване на костта или от тяга, или от лег, но още не съм решил от кое е. Засега не ми е причинявало проблеми, освен че стърчи и при настиск започва да наболява в един момент. Предполагам, че при теб е нещо подобно.

При мен е на един пръст разстояние навътре в дланта, точно между безименния и малкият, повече към безименния. Все още е синьо, но не боли толкова в момента, ще видим как ще е утре на тренировката, че имам тежки скрипци.

14.12.14
13:34

При мен е ето това в кръгчето на снимката, макар че размерът не си личи много. Имам малко по-малко и на метакарпалната кост откъм малкия пръст, но това на безименния е с диаметър над сантиметър и височина поне 4-5 мм. Същото е и на другата ръка.

Едно към едно с кръгчето, Боби :) Там е при мен :)

14.12.14
15:06

казано от Херцог Трън на 14.12.14, 14:45:

Едно към едно с кръгчето, Боби :) Там е при мен :)

Ами значи трябва да измислим какво ще правим, като започне да пречи. :)

Режем :D

Тренировка [111]

Клек : няколко единици на 170

Скрипец подхват : 3х3х110

Раменна преса : 3х70 2х80 1х85

Скрипец долен : 3х3х130 ; 20х70, 15х70

Сталкер едностранен : 4х21,5 4х21,5

Размисли и страсти :

Много зле днес клека.......пак - има МНОГО сила, ама снощи имах мач, адуктори (особено десният) и хип флексори - на камък. Особено, че беше гъста мъгла, зверски студ и аз както обикновено ходя по къси гащи зимата замръзвах - значи е било кучешка история... На 120 почнаха адукторите да ме цепят, на 170 нямах проблеми да клякам, ама като стигна до паралел и натягане да си .... мамата. Извадих 200 и явно заради болките в адукторите просто мозъка ме спря - тръгнах надолу и наполовината на движението надолу замръзнах и усещам как мина ли и сантиметър надолу просто оставам там. Върнах ги на стойката, изчаках 2-3 минути, събрах се, стегнах се, извадих стабилно - пак същото, тръгнах надолу и почти веднага върнах. Никога не ми се е случвало такова нещо досега.

Всичко останало беше ОК, скрипците стабилно, на долния направих 2 напомпващи пак, гърба и задното рамо ми гръмнаха. На раменната - мислех да сложа по-малко, че ми беше криво заради клека, но щангата не тежеше много, та натиснах на макс. 85 бяха доста трудни, вероятно пак щях да бутна 87,5, но щеше да е грайнд.

Сталкера нямаше как да сложа повече - от 10 дни имам мускулна в долната част на корема, като добавим адукторите, дори 21,5 бяха предизвикателство днес.

Единственото, което мога да кажа е, че е хубаво, че това беше последният мач за годината, хубаво е и че завършихме с много убедителна победа над добър отбор и ще зимуваме на 1во място. Януари месец - зимна купа на закрито, където в последните 2 години имаме един спечелен и един загубен финал, така че се надявам да стигнем отново дотам :)

Поне 3 седмици обаче ще мога да се съсредоточа върху зала и почивка (между Коледа и Нова Година).

Също така почвам да правя shoulder shocker-a, че макар силата в раменете да ми се е покачила, стабилността и усещанията в раменния пояс не ме кефят. Толкоз, сега съм на работа и като се наложи да стана от стола е мъка и половина :(

15.12.14
21:57

Повлия ли ти силовото трениране на играта като вратар, как го усещаш? Предполагам, че няма нито един професионален футболист, който да се доближава до теб по сила сега. Дали има изявени предимства точно в този спорт?

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 15.12.14 21:57.

казано от Lachezar Tomov на 15.12.14, 21:57:

Повлия ли ти силовото трениране на играта като вратар, как го усещаш? Предполагам, че няма нито един професионален футболист, който да се доближава до теб по сила сега. Дали има изявени предимства точно в този спорт?

Повлия без съмнение. По-висок отскок, по-бърз къс спринт (което за вратар е общо взето много важно, защото наказателното поле при нас е 6-7м, макс 10 към ъглите), по-бързи реакции. Естествено и фактът, че ми е по-лесно при единоборства, едно е Х килограма преобладаваща мас, друго е Х килограма, но с доста повече мускул. Бил съм 140кг мас, никакъв мускул (като почнах да тренирам в зала, ЛТЛ преди 4 години), бил съм и 130кг, но с доста повече мускул(макар и пак доста мас) - разликата е от земята до небето.

Колкото до максималната сила - предполагам, че няма(макар да има един негър, който играе в 2ра/3та дивизия в Англия, централен нападател, той е към 120-130кг говедо, но не му знам силовите постижения).

За предимства - много е дълга темата. Има изявени предимства, разбира се, да си по-силен. Повечето хора, трениращи футбол, баскетбол, волейбол, особено треньорите (и особено в България) неглижират физическата подготовка до голяма степен. До един момент, качването на максимална (абсолютна) сила има достатъчно отражение на физическите качества, но в един момент (тук може би е добре някой с повече опит със състезатели като Сашо да се изкаже), предполагам около клек и тяга 2ЛТ почват да намаляват. Абсолютната сила обаче е фундамент за почти всички (или дори всички) физически качества. Както каза Сашо на предната страница - едно е да се сваля със 60 клек и 100 тяга, друго с 260 клек и 300 тяга. Същото важи и за други неща - да тренираш за издържливост и експлозивност с първите максове спрямо да тренираш с вторите е много различно. Затова си има ОФП и СФП. Това, което мога да кажа е, че в България има много малко спортисти (от колективни спортове като футбол, волейбол, баскетбол) с адекватна физическа подготовка - заради нехайство, незнаене. Виждал съм снимки на Оливер Кан, който прави обръщания и то май директно на тренировъчно игрище (тревно) - няма нужда да обяснявам кой беше той и за каква класа става дума. В Германия, Англия, Испания нещата са на много високо ниво в това отношение (особено в Германия).

И като последно - фактът, че аз, на моите килограми съм сред най-добрите вратари в Лигата, в която играя(а има не 1 и 2ма вратари в нея, които са били в юношески формации на български отбори), говори сам по себе си...

Ако действително се изгради някаква стратегия в спорта (ех, колко ми се иска, ама мечта, мечта) и във футболните ни отбори и юношеските им формации 2-3 години се работи много целенасочено с подготвени специалисти за физическа и кондиционна подготовка, и клубният футбол, и националният отбор ще тръгнат нагоре. Не един и два пъти са ни биели отбори, пълни с дървари (като например Армения), които просто ни надтичват, надборват, смачкват физически. Това важи и за другите спортове.

Та, така. Малко се отнесох :)

Днеска трябваше да тренирам...но вчера бях цял ден на работа и общо взето ми беше зле почти през цялото време - основно силно главоболие (което не се повлия от хапове парацетамакс, които имаше в офиса) и болки в гърлото. В края на смяната нещата станаха много зле - стомашно неразположение, главоболието стана ужасно, носа се запуши, повръщаше ми се много, мускулите ме боляха по цялото тяло. Едвам успях да се закарам в нас, от вратата почти моментално в банята...към час много горещ душ, продължаваше да ми се повръща, опитах да повърна насила, та поне да отмине малко усещането - ц, не можах. Легнах в ужасно състояние, имах аларма за сутринта, но имах сили колкото да я изключа (те даже са 4 една след друга) и да продължа да спя. Даже ме будиха, че “може би трябвало да ставам”, но нямах грам сили. Станах преди час, малко по-добре съм от снощи, но имам една гадна суха кашлица, гърлото ми все едно някой се е из**** в него, бая храчки след ставане...врата ме боли още, но  може би от спане накриво. Поне главата ми е по-добре и не ми се повръща. Днес го пиша почивен, ще хапвам, ще почивам, чайове, лимони и се надявам утре да съм в състояние за трениране.

17.12.14
12:16

Разбира се,че ще ви е зле....то не може само тяги и клекове и да искате да сте здрави!!!
Алкохола е занемарен тотално и резултата не закъснява.Големи хора...срамота.

Мда....има резон! Мисля да направя чая по ирландско-български...300мл ром+100мл чай :D

17.12.14
12:23

Всъщност няма никакъв резон.
Особено при системни тежки тренировки. До 50(предостатъчно)-100(преко сили) гр концентрат 1-2 пъти в седмицата вечер е приемливо, останалото са пълни глупости, а най-вече когато си болен !

17.12.14
12:26

Пошегувах се ,разбира се...Но пък като си болен и не тренираш- можеш да си позволиш някои и други волности с алкохола.Пак тренировка един вид...

Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.14 12:27.

Дам, и аз се шегувах :) Нямам намерение да пия, аз дори здрав не съм някакъв голям пияч, концентрат я пия веднъж в месеца, я не :)

17.12.14
12:32

Не виждам какво може да си тренираш с пиене като си болен, пък и здрав да си пак не виждам. Или какво полезно ще ти донесат волностите с алкохола.  Какво вредно ще ти донесат май не ти е ясно, та не пиши такива неща, че току виж някой се вързал.

17.12.14
13:17

Когато  нещо не ми е ясно-питам.За алкохола надали ще се случи да питам.
Темата е пределно ясна по ред професионални и други причини.
Чак пък такава сериозност за някаква шеговита забележка си мисля ,че е излишна.

17.12.14
14:27

Оо, от физик стана лекар ? ;)
Добре е да се внимава с шегите, защото тук четат доста “подрастващи”, които взимат такива неща за чиста монета.

17.12.14
22:29

казано от James Hinks на 17.12.14, 14:27:

Оо, от физик стана лекар ? ;)

Нееее ,просто съм информиран поради митовете радиоактивност и алкохол...;)

Мнението беше редактирано от nervak на 17.12.14 22:30.

Тренировка продължава да няма... вчера сутринта бях доста по-добре - без главоболие и повръщане, но не си чух алармата и за малко да закъснея даже за работа. През деня - 10 часа и около 5 и нещо, 6 пак ми стана ужасно зле - силно главоболие, а нямаше и хапчета в офиса (учудващо в аптечката нямаше дори 1 аспирин/парацетамакс, но имаше 4 опаковки АЛЕРГОЗАН - човек ще каже, че в офиса ни има ебахти алергичните хора....), а към 8 и нещо пак почна да ми се повръща, главата ми се въртеше и едвам се държах, дори седнал. Болки във врата и гърба - ужасни. Пак се прибрах криво-ляво, час и нещо горещ душ отново, отпусна ме и малко след това легнах...днес съм целият схванат. Поне врата не ме боли толкова, което е положително...пак горещи чайове с много лимон....

Тренировка [112]

Клек : 3х200 2х210 1х220 1х220

Скрипец подхват : 3х3х100

Раменна преса : 3х70 2х75 1х80

Скрипец долен : 3х3х130

Сталкер едностранен : 4*х21,5 2х21,5

Размисли и страсти :

Прилично днес. Трябваше да е ден за тяга, но ми се клякаше, а и май беше правилно решението - всичките работни серии днеска ме натискаха ужасно, 210 и 220 май едвам достигнах дълбочина, че надолу щях да се затисна :D Нямаше сериозни опъвания от адуктори/хипфлексори, просто гърба ми изпускаше и ме навеждаха, абе като цяло - тежаха. Тягата днеска не виждам как щях да отлепя 250те за повече от 1ца...

Останалото общо взето протоколно, едното рамо го чувствах слабо (ляво) и на раменната повече нямаше как да станат днес. Като цяло 1 седмица боледуване (леко) ми е поебало мамата, а и 3-4 дни никакви добавки, че повечето ми предизвикваха позиви да връщам поръчката. На сталкера - 1вата серия ляво беше 3+1. На втората серия - ляво пак, дори се наложи да помогна една идея с дясната ръка на второто повторение, че рамото буквално отказа. Може би ще тренирам на 24ти като за последно, ако не (понеже сутринта ще ми е с много малко време), ще е на 26ти.

Весела Коледа на всички ББ-тиймъри и близките им! Бъдете здрави, усмихнати, щастливи! И разбира се - зверски яки, още по-зверски нацепени и тия дни забравете за режимите :P Наздраве! :)

26.12.14
09:32

И на теб честито Рождество Христово! Жив и здрав! Наздраве! :)

Ха, деца, познайте, какво ще пиша на 31ви декември? Правилно - равносметка и новият New Year’s Resolution :D

Очаквания/Цели за 2014

Един от научените уроци - да не се изхвърлям с целите :) Та затова ще си поставя далеч по-скромни за 2014 :

-сваляне на тегло (без да уточнявам колко, колкото толкова)
-трансформация във физическо отношение - достатъчно го носих това коремче, достатъчно голямо е да се оправя само, без мен :D
-уголемяване на ръцете!
-да се опазя от контузии/болежки
-да съм по-сериозен (dull)

 

Равносметката - силово годината беше страхотна, визуално ...нека кажем, че оставам на същото ниво, има промяна, но основните неща си остават същите. Ръцете се уголемиха, до голяма степен успях и да се опазя от болежки, а контузии не съм имал (освен 1-2 леки, като изкълченият пръст от футбол, но нищо от трениране). Колкото до сериозността...бях несериозен. Бях и сериозен. Доказах на себе си, че 6 дни в седмицата мога да става в 7 сутринта, да тренирам тежко, да работя по 10 часа и да поддържам това за около 2 месеца. Беше ли лесно? Категорично не - психическата преумора накрая беше ужасна. Физически се приспособих, но накрая точно психическата умора от една страна ми казваше “Бе, каква зала, я се *** и се наспи”, а когато отивах казваше “Пич, стигаш 70% и си дотам”. Може би и недоспиването си каза думата, така че това е нещо, което ще направя всичко възможно да поправя. А и обичам да спя.... :D

Очаквания/цели за 2015

В цитата има нещо за изхвърлянията...та този път ще го спазя :)
Имам 2-3 цели за 2015, които ще резюмирам така :

1. Citius, altius, fortius!

2. Да кривя щанги :)

3. След 365 дни да съм better version of myself!

И разбира се - да се опазя здрав и без сериозни контузии. Няма да казвам без болежки...просто защото знам, че е химера. Когато искаш да вдигаш много, да си наистина як, не може без болежки. Това е неизбежно и трябва да се преодолее, но без да се прекрачва границата на неразумното :)

Имам и други, малко по-конкретни неща в главата, знаят ги само 1-2 човека, надявам се да станат и тогава да ги коментирам :)

Иначе схемата за трениране е готова за 2015 (или поне встъпителната...), почвам след 3 дни. Общо взето като я видях, си казах “Внимавай какво си пожелаваш, че току виж ти се сбъдне” :D :D :D

А накрая завършвам с малко мотивация... :)

I firmly believe that any man’s finest hour, the greatest fulfillment of all that he holds dear, is that moment when he has worked his heart out in a good cause and lies exhausted on the field of battle - victorious.

We are what we repeatedly do. Excellence then, is not an act, but a habit!

Aristotle

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 31.12.14 01:23.

Мила

31.12.14
09:46

Винаги съм твърдяла едно нещо за себе си и съм го казвала открито, пред хора, пред които обикновено подобни откровения могат да ти костват хляба.

“Най-добрата ли съм в своята работа? Не, на пазара има хора с по Х опит повече от мен.  Аз ли съм човека с най-много опит и знания? Не, можете да си вземете човек с повече опит и знания от мен, за по малко кинти, отколкото аз искам.  Но знаете ли какво, аз съм най-правилния човек за тази позиция, защото съм най-бързо адаптивния, който познавате и някога ще познавате.”

Та Ники, нито трябва да си най-силен, нито най-бърз. Постоянство, hard work, адаптивност. :* После на дьомнерите ще ти го пожелая пак;)

Мнението беше редактирано от Мила на 31.12.14 09:47.

31.12.14
13:24

Абе какви са тия равносметки? :) 1-ви януари е просто още един момент от вечната обиколка на планетата ни около Слънцето. Нито започва нещо, нито завършва. Гледайте малко по-източно на нещата - всичките ни усилия са едно пътуване в неизвестното, което е по-важно само по себе си, отолкото постигането на завършек или някаква крайна цел, била тя силова, визуална или друга. Понякога хващаме криви пътеки, друг път се забиваме в еднопосочни улици. Някои пък хващат платената магистрала (you know what I mean). Важно е да знаем какво правим и къде искаме да отидем. Това пътуване ни формира и то най-вече тогава, когато приемем, че то няма край.

31.12.14
15:08

Човек следва земята.
Земята следва небето.
Небето следва Дао.
Дао следва онова, което е естествено.

Лао Дзъ, “Дао Дзъ Дзин”

31.12.14
15:17

Ники, един съвет - направи количествено измерими целит. И трите цели, които си си поставил са прекалено общи и може да се броят за постигнати и без да си направил нищо през годината :)

Боби, аз затова съм вкарал смеещата се емотиконка - това е модата, а аз (се правя че) я следвам ;) А иначе, прав си, но хората сме избрали да имаме някакво количествено отмерване на времето, същото можех да направя и на месечна база, просто годишната е нито твърде малко, нито твърде много :) Не приемай всичко толкова буквално, понякога обичам просто да се шегувам и със себе си :)

Вито, 1 и 2 имат някакво количествено измерение, просто съм избрал да го запазя за себе си.

Относно 3 - там е комплексно. Да съм по-добре физически/естетически, помъдрял, да съм постигнал някакви цели (собствено жилище(не квартира) и т.н.), да имам по-малко стрес, да съм се издигнал в работата и т.н. :) Също така, през 2014г. занемарих нещо, което винаги съм правил много - а именно да чета. През 2015 искам да компенсирам, имам толкова много книги набелязани, надявам се поне наполовина да ги прочета - както художествена литература, така и научна :)

Та така :)

Иначе днес успях да се видя с приятели - Мила, както и един бивш потребител (още стряскащ сънищата на плажните билдъри :D ) - отдавна не съм имал време за мен си, макар и малко, днес компенсирах. Това разбира се доведе до инсулинови армагедони, но днес така или иначе ще е тежко :)

На всички ви пожелавам много, ама много здраве за новата година, бъдете усмихнати, бъдете по-спокойни, нека има по-малко нерви и повече поводи за събирания на бира и високоалкохолни напитки! :) Ясно е, че ще станем по-яки, по-нацепени и по-атлетични ;)

Наздраве от мен :)

Честита Нова Година на всички! Дано ви донесе всичко, което сте искали от 2014, но по 100! :)

Малък ъпдейт от мен :) Принципно днес трябваше да е 1вата тренировка за годината, но по-скоро ще разцъкам леко пудовки, колкото да се изпотя и нищо повече. Утре се очертава да е първата, реве ми се като гледам каква е, ама няма как :D :D :D

Иначе, от днес нещата са с много стегнат колан. Очевидно последните 2 седмици съм се отпуснал ужаснооооооо много, защото на Нова Година едвам влязох в една тениска, която принципно ми беше леко широка :D Реших да се измеря - теглото е само с 2кг нагоре, но явно съм подпухнал като балон. Последните 2 седмици то не беше джънк, не бяха инсулинови извращения, не бяха домашни баници, баклави, питки, бира, накратко - нямаше грам ограничения. Днес почвам с малко лешници, кафе, добавките, яйчица и месо малко по-късно.

Така да се каже - 2015 започва с ГБС! :D

Тренировка [1]

Тренировка А

Клек - до 1х200
Тяга - до 1х220

Клек : 2+3х180
Тяга : 5х200 (с малки почивки преди 4то и 5то, по 2-3 секунди, първите 3 са touch’n'go)

СЯВ 2х3х25 (10-10-5 ; 6-6-6 секунди на позиция в съответните повторения)
Коремна преса с тежест в изпънати ръце над главата : 2х3х10

Клек : 4х160
Тяга : 4х180

СЯВ : 1х5х25 (8-8-8-6-6) и фалит

Размисли и страсти :

Както казах - внимавай какво си пожелаваш, че може и да ти се сбъдне....

Първа тренировка по новата схема и направо ми се еба мамичката... :)

Онзи ден ходих да ритам с един съученик, който като юноша игра в ЦСКА, бяха се събрали с бивши негови съотборници, а по-късно разбрах и с хора играещи из Б и В група - не ме впечатлиха, бихме с много въпросните играещи в Б и В група. После видях играчи на Левски и ЦСКА (играха след нас), както и Благо Джизъса....ами - не съм впечатлен :D За 1/2 от техните пари ще изоравам и засявам наново тревата по стадионите... :) Иначе момчетата бяха шокирани как съм толкоз пъргав, пък на мен ми беше първо раздвижване след празниците, а положението е “ебаси мамата да...” :D

Както и да е - резултатът е, че имам зверска мускулна на корема от въпросния мач, както и десният адуктор натегнат.

Днеска раздвижих - килограмите не са впечатляващи, но с корема и адуктора - толкоз. Също така на повторенията - тотална липса на въздух, направо плашеща... :D На клека и тягата бях експедитивен, но корема ми разката фамилията - там се забавих доста. Накрая трябваше да има 2х5 СЯВ и 2х3 коремни с тежест над глава, но след 1вата 5ца, корема ми фалира много лошо и се схванах. Приятното беше, че после ходих на поледица и при всяко хлъзване стягах корема и умирах от болка...... :D Като се прибрах - 30 минути на апликатора, поотпусна гърбината, но корем + хипфлексори и адуктор се бунтуват....

Ще ми трябва седмица да вляза в час с тежестите, не ме притеснява, че почнах лекичко. Иначе днес тягата без колан, ползвах фитили на 2те серии с повторения - пак онази буцичка се появи на лявата длан и нямаше как...иначе хвата докато бях без фитили беше чук, никакви драми.

Тренировка [2]

Тренировка Б

А1 Горен скрипец 3х100 3х100 3х110
А2 Долен скрипец 3х130 3х130 3х130

Б1 Раменна преса 2х70 2х70 2х70
Б2 Лег с дъмбели 2х40 2х40 2х40 (2 дъмбела, всеки по 40кг)

В1 Едностранен сталкер 3х22,5 (на ръка)
В2 Изометрия на кофички - 7-8 секунди

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, не съм напъвал на макс (освен на скрипците и изометрията), нацелвах тежести общо взето.

Иначе, за едната бройка да се самоубия, на загрявката слагам 60кг на горния скрипец, нагласям се....дърпам и излетях назад, барабар с хватката - явно е закрепена с механизъм на винтов принцип и от многото използване, беше се отвил колкото просто да се държи и дърпайки го извадих. Добре, че паднах на гъз, там няма опасност, еърбегът е на линия :D :D :D

Иначе 100кг ми бяха сравнително леки на горния скрипец, та сложих 110, които вече натежаха. 130 на долния пък тежат повече от преди, но не се налага да вкарвам клатене въпреки това.

На раменната 70 са лекички, но не исках от 1ви път да отивам до край, а и нещо едното рамо лекинко ме тормози, синдрома на “държащият мишка” :D На лега с дъмбели - може би мога една идея отгоре, но ми трябва хем някой да подаде единият дъмбел, хем да пази много внимателно, че иначе може да си смеля брадясалата физиономия :D

На сталкера - учудващо, реших по-тежко да взема и се получи добре :) Изометрията - нямаше с какво/кого да засичам, но 7-8 секунди ударих :)

Толкоз, сега пак на работа :)

Тренировка [3]

Тренировка В

А1 Клек
А2 Бедрено разгъване 5х40 2х60 2х60 1+1х60 1х70
А3 Бедрено сгъване  5х40 2х50 2х50 1+1х50 1х55

Б1 Горен скрипец подхват 3х80 3х80 (задържане по 10 секунди долу на всяко повторение)

В1 Раменна преса 2х3х70

Г1 Долен скрипец 3х80 3х80 (задържане по 10 секунди на всяко повторение)

Размисли и страсти :

Не ми хареса днешната тренировка - клекът приключи на загрявката - десен адуктор + нагоре към коремните мускули от същата страна, опъването не беше никак красиво. Нито лоу бар, нито хай бар ставаше. На 150 приключих. Въпросното опъване нагоре към корема ме преследваше до края на тренировката, а и след нея - честно казано не знам какво е, но ме притеснява.

Разгъването и сгъването нямаше драми (освен разполагането на уреда за сгъване заради горния проблем), натоварих се.

Скрипците ме разкатаха - това задържане е убийствено....

Раменната - стабилна, но нямаше как да натоваря повече.

Толкоз за днес, ще видим утре как ще съм.

Тренировка [4]

Тренировка Г

А1 Тяга 3х200 2х220 1+1х230 1х240

Б1 Трап бар ниски дръжки 2х240 1х240

Размисли и страсти :

Направих само малка част от тренировката днес. Мъчи ме лека болка в десния адуктор, която продължава нагоре към корема и там е доста неприятна. При рязко изнасяне на десния крак назад се усеща доста силно, а и при изправяне от легнало положение също. Днеска още с излизането от нас щях да се пречукам и разтегнах точно там - имаше слана + дъжд през нощта+ ниска температура = павета, които изглеждат чисти, но за едната бройка да направя женски шпагат и да се размажа по лице. Още няколко пъти пак на “чисто” се хлъзнах докато стигна до залата. Тягата тежеше доста, но всичките серии са без колан и бяха бих казал доста прилични. На повторенията ползвах фитили отново, на единиците - не. Хвата не ми изпуска, но ръцете малко са ми се изгладили и повторенията ме тормозят в това отношение.

След тягата бях в много криво настроение заради болката, пропуснах лежанките, както и висока тяга + СЯВ. На трап бара имаше малко чуденки, кой е най-ниският вариант на дръжките. На 1вата серия ги обърках, а на 2рата сложих диск 50ка, за да стъпя на него и тоя път обърнах трап бара, та отидох на варианта “много ниски дръжки”. Ей това беше убиец тотално - дръжките идваха малко над глезена...

Силово нещата не са зле, но тия дребни неща ме тормозят и трябва да им обърна внимание. Предполагам иде реч за пренатегнат адуктор, който пък дърпа по веригата нагоре.

Също така получих коментар от един трибоец в залата - “Ако почнеш да използваш и краката на тягата ще отидеш на наистина големи килограми”. Другият коментар беше, че определено гръб+кръст са ми много яки, но могат да се оптимизират технически нещата. Ще се погледнат нещата в тая насока...

И сега вечерта - 1 час лежане на апликатора, 3-4 пъти глътнах плувката, та се наложи да ме будят, че похърквам... :D Ако можеше - още 1-2 часа бих полежал, дори бих дремнал на него. Сутринта задължително стабилно апликатор и ролера - него на гръб и предни бедра.

Толкоз, вторник сигурно пак съм в залата.

Тренировка [5]

Тренировка А

Клек до 1х160
Тяга до 1х170

СЯВ 2х3х40 2х5х30

Размисли и страсти :

И отново...сила много, ама заради адуктора дори 160 не успях да ги клекна до паралел, някъде малко над паралела тръгнах наобратно, за да не остана долу. Тягата - и при нея някакво минимално опъване на 170….

Направих СЯВ, изчаках Бойко да се видим и към нас.

Ташак. Мазах с диклак, пак ще мажа с диклак сега, ще мажа и сутринта с диклак, ще удавя тоя скапан адуктор в диклак....днеска усещах сила за поне 220 на клека, а накрая приключих на женски кила....

Тренировка [6]

Тренировка Б

А1 Горен скрипец 3х110 3х110 3х110
А2 Долен скрипец 3х120 3х120 3х120

Б1 Раменна преса 2х70 2х70 2х70
Б2 Лег с дъмбели 2х45 2х45 0х45 (2 дъмбела, всеки по 45кг)

В1 Едностранен сталкер 3х20 (на ръка)
В2 Изометрия на кофички - не

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, поубих се прилично. На скрипците - увеличих на горния скрипец, не беше твърде трудно. На долния пина не искаше да влезе в 130, та се наложи на 120. Стабилни 3ки, в СС с минимални почивки.

На втората суперсерия исках да ползвам пак 40ките, но някой тъпанар е счупил едната (била се оказала твърде тежка и я изпуснал от високо...), та се наложи с 45. На първите 2 серии имаше аванс, на 3тата още на 1вото повторение дясната ръка тръгна бързо надолу и спрях преди да изпусна нещо тежко на главата си. Раменната беше добре.

Накрая - сталкера лесен отляво, отдясно фалит на рамото и едвам направих 3те повторения. Затова нямаше и изометрия - просто нямаше нищо останало в това рамо като силица.

Накрая понеже свърших доста бързичко, реших да съм кардио зайче - 40 минути на пътеката, ходене бързо темпо под наклон. Въздух - много, никакви проблеми, ама малко ми крампираха краката :D И станах вир водица :D

Толкоз днес.

16.01.15
16:26

Болка в аддуктора трудно ще се оправи само с мазане с диклак, ако и си разтегнал (а играеш и футбол). С болка в корема може да се окаже и илиопсоас синдром. По-добре отиди на диагностика.

Напълно възможно е ...за момента мачкам и има някакви признаци на подобрение след мачкане.

Имам друг въпрос - на някого получавала ли му се е силна и продължителна болка след крампа? Вчера имах мач, всичко супер, само че на връщане в колата ми се схвана левият прасец много зверски (сухожилието отиващо зад коляното на пипане беше супер твърдо) и макар крампата да помина, в момента буквално куцам заради него. И ако се е получавала - какво да го правя - минах го вече с масаж, ползвах и един вибромасажор в комбинация с инфрачервена светлина и загряване, отпусна ме снощи, но сега пак е зле.

Аз съм щастливка, защото рядко получавам и не са така болезнени. Внимателно и целенасочено разтягане ми е достатъчно, или воден масаж.
Росен, обаче, имаше периоди с невероятни крампи (най-вече в задно бедро) и си спомням, че пиеше доста паматон - по 3-4 таблетки 3-4 пъти след крампата.

В една таблетка съдържанието е: Magnesium DL-aspartate tetrahydrate 175 mg, екв. на 11,8 mg Mg2+. Potassium DL-aspartate hemihydrate 166 mg, екв. на 36,2 mg K+. (по данни от интернет).

Прескочи до:
Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1