11.08.15
22:53
Един въпрос, може да си обяснил някъде ама не ми се търси. Защо ползваш фитили?
Здрасти, не, не съм :)
Принципно докъдето мога - ползвам двоен надхват. След това слагам фитилите - искам да намаля кръстосването на хвата до минимум, защото в ретроспекция това ми е донесло доста дисбаланс - поне около 2-2,5 години дърпах почти изключително с кръстосан хват и това опитвам да оправя.
А можеш ли да обясниш в какво точно се изразява този дисбаланс, за който говориш?
12.08.15
11:14
Различна сила на лява и дясна ръка, дисбаланс в раменния пояс (визуален и функционален)
19.08.15
10:53
Cut season Day 109 #ГБС
Клек : 5х 70, 120 ; 2х4х170
Разгъване : 3х5х70
Сгъване : 3х5х50
Размисли и страсти :
Дълга почивка сравнително...може би щеше да е и по-дълга, ако буквално не се насилих да отида днес.
Клека още на 70кг ме убиваше, а 170 си тежаха много. Може би още една 4ка щеше да е възможна, но нямах нито желание, нито нищо, а и нямаше кой да ме пази за всеки случай.
Разгъване и сгъване - колкото да напомпам.
Нулева мотивация, много драми и проблеми последната седмица, нямам желание за нищо......
Толкоз.
20.08.15
19:53
Cut season Day 110 #ГБС
Лежанка : 5х 70, 100, 110, 120 ; 4х125, 4х130, 3х132,5*
Раменна преса : 10х60
Тясна лежанка : 8х70
Размисли и страсти :
Бих казал доста добра тренировка :) Лежанката напоследък върви, макар че на загряващите серии усещам как тежи, но като стигна до работните, натоварването е почти същото. Реших да натисна, почти сигурно щях да направя 4х132,5, но миг заблейване, щангата тръгна леко извън траектория. Почна една борба, при която много бавно вървеше нагоре и Юлето ми помогна да довърша. Първите 2 повторения на 132,5 бяха много солидни и без особени проблеми. Нямам болки никъде, което също говори добре....раменете са ми ултра-натегнати обаче, но е обикновено натягане, пренапрегнати и ненамачкани от доста време, за което е добре да се погрижа. Правя по около 12 лицеви в серия (12 е г/д отказ с читава техника и малко по-дълъг обхват, защото ползвам ръкохватки за лицевите :) ), а преди няколко месеца 3-4 ми бяха мамата си е*ало и мъка. Нещата вървят.
Иначе не съм мигнал и за минута тази вечер, та цял ден ми беше убито, но имах много ползотворен ден все пак :)
На раменната и тясната лежанка само по 1 серия, че бързах адски много и реших да натисна. Раменната може би още 2 бих могъл да доизстискам, но и кръста не е в перфектно състояние, та затова стабилна 10ка.
Некст тайм мор.
20.08.15
22:34
На мен кофичките когато правя по редовно в други дни, доста ми помагат за лежанката.
23.08.15
12:35
Cut season Day 113 #ГБС
Тяга : 5х 70, 120, 170, 210
Скрипец подхват : 2х5х100
Размисли и страсти :
Стана тя каквато стана...тия дни не ми е до тренировки, лягам много късно (3:00 и по-късно), не се наспивам добре. Днес реших все пак да преборя мързела, но може би ще се окаже, че е било лоша идея...
До 170 протоколно, макар и натежаващо повече отколкото ми се иска. Мислех да направя 5х210 и 3х4х230, да не се изсилвам след известна почивка.
Е направих 5х210, но на 4тото повторение - секунда невнимание и отпускане и нещо прищрака/придърпа отзад. Довърших си серията, но само дотам. Направих 2 серии скрипец и си тръгнах. Има лека болка и дискомфорт в момента и явно ще трябва да изчакам поне ден да видим как ще съм тогава. Определено обаче не е нещо, което се е случвало и съм усещал, та има една стабилна доза притеснение. Още един случай, който потвърждава, че сакатлъци обикновено стават не на единиците с максимална тежест, а напротив - на сравнително леко.
Толкоз от мен, сега бачкане...
Неприятностите най-често стават от изхвърляне или от загуба на концентрация. Дано е дреболия!
24.08.15
12:53
В случая от липса на концентрация на смешна тежест.
Малък ъпдейт - вчера беше много зле, особено че ми се наложи да седя на твърд стол доста време и към края на деня едвам ходех. Вечерта като си легнах, в един момент просто се отпуснах на леглото по гръб, с опънати крака и щях да умра от болка. Малко раздвижих както бях легнал, отпуснах се и беше ОК. Днес сутринта е доста по-добре положението, но все още има значителен дискомфорт, особено ако опитам дори лека хиперекстензия на гърба. Също така седейки ако реша да се изпъча, а таза да дръпна назад - същото. Полежах малко на апликатора сутринта и ме отпусна достатъчно, че да успея леко да изпукам мястото (явно да наместя малко нещата там). Мисля да почина 1-2 дни поне, ще правя суингове в нас и ще лежа на апликатора. Може евентуално да метна някоя тренировка горна част в залата, но ако правя раменна ще е седнал. Има вероятност да съм се разминал с малкия дявол - някакъв спазъм, защото вчера усещането беше нещо средно между щракване и издърпване, не мога да го определя точно. Днес за съжаление, а и в следващите 2 дни ме чакат по 10+ часа седене, което не е перфектно....
В случая от липса на концентрация на смешна тежест.
Абе смешна, смешна, колко да е смешна? Над 200 кила са си това - предостатъчно, за да се контузиш сериозно, ако не внимаваш. И изобщо не е въпросът дали можеш да вдигнеш още 100 отгоре, а как вдигаш тези.
Бързо оздравяване!
24.08.15
18:14
Ще ми мине като на куче... :) Няма къде да ходи :) Въпрос на време и желание ;)
През това време може да натисна малко горна част, тъкмо сега лежанката върви и има шанс на Джонито да взема да бутна някакви малко по-мъжки кила за разнообразие :D
25.08.15
00:21
Защото облекчават болките и помагат при проблеми с кръста. Помагат с натегнатите хипфлексори (които са натегнати основно от заседяване, не само при мен). Колкото по-натегнати са - толкова по-вероятно е да има болки в кръста, заради налягането, което се създава.
Дали това важи и при травми?-питам,щот аз съм доста куц в кръста,ама не от седене ,а от простотии..Мен ме е дошубявало от суига,защото си мисля,че ако изпусна за момент правилната форма на гърба при изпълнението ще се върна в изходна позиция.Ще пробвам с по-леки тежести...
Мнението беше редактирано от nervak на 25.08.15 09:04.
25.08.15
14:04
При правилно изпълнение на суинга и при липса на изхвърляне над възможностите (основно с тежест), много трудно бих могъл да видя как ще навреди. Кръста ще се “напомпи”, но това не само няма да е вредно, а според мен дори ще е полезно в случая - притока на кръв в областта от напомпването може да помогне в определени случаи. Самото усещане е субективно, не е най-комфортното, но не значи, че има проблем :)
25.08.15
14:16
Кръста ще се “напомпи”, но това не само няма да е вредно, а според мен дори ще е полезно в случая - притока на кръв в областта от напомпването може да помогне в определени случаи. Самото усещане е субективно, не е най-комфортното, но не значи, че има проблем :)
Подобно нещо бяха ми споменали за лакътя с помоща на ластичен бинт и напомпване за да се засили кръвопотока явно има резон в това :). Само не знам травмите колко се застъпват но идеята е подобна.
27.08.15
18:56
Cut season Day 117 #ГБС
СС1 :
Лежанка : 10, 8, 6, 4, 2х 70, 100, 110, 125, 140
Гребане с щанга : 10, 8, 6, 4, 2х 70, 110, 120, 130, 135
СС2 :
Горен лег с дъмбели : 10, 8, 6, 4, 2х 20, 25, 30, 35, 40
Долен скрипец (W-ръкохватка) : 10, 8, 6, 4, 2х 70, 90, 110, 120, 130
СС3 :
Пулоувър : 2х15х25кг
Пек дек : 2х15х7 плочки ....мисля че са 35кг
Размисли и страсти :
Трябваше ми малко разнообразие, кръста е по-добре, но още го усещам, а днес си го усетих и от гребането с щанга. Постоянно из различните страници на Т-Нейшън, М&С, МъсълФарм ми се появяват разни статии за суперсериите гърди & гръб на Арнолд, викам ако не сега, няма кога да пробвам, малко полу-плажно. Успах се обаче брутално, та от бързане забравих да видя какви упражнения бяха разписани, та импровизирах. При всички случаи се размазах. На влизане в залата, като един виден плажен - доза бОстер - Асаулт. Значи, това само дето не повърнах - добавка с толкова отвратителен и отблъскващ химичен вкус скоро не бях пил. А вкус “малинова лимоонада” докарва само през крива спагета......
Как да е - явно подейства (поне ефект имаше...). Жестоко се напомпих, още след 1вата СС, след 2рата беше много зле положението, а след 3тата направо бях на робот. Имах намерение да направя 3х20, ама явно се изсилих :D Накрая на пек-дека гърдите бяха толкова потресаващо изгърмели, колкото никога не съм ги чувствал. Пулоувърът пък буквално ми смаза перките.
Все пак съм доволен - прилични тежести вдигнах, на лежанката сравнително стабилно, 140 малко клатене, ама от напомпването ми беше трудно да стабилизирам, иначе нямаше драми да си ги бутна. На гребането - 135 вече си натежаваха, досега май 120 съм слагал най-много. Малко кръста не издържаше, но успях да задържа прилична форма и минимум чийтинг/импулс да вкарвам.
На горния лег с дъмбели - 40ките ми натежаха, но 35ците ми бяха безумно лекички. Интересно ми е скоро да пробвам нормален лег с дъмбели - дали ще мога да си играя с 50ките, най-много с 45ци съм пробвал, но бях направил една много изкривена двойка с мъка и помощ от пазача.....сега би трябвало да няма такива проблеми.
В момента съм с крампи навсякъде - гърди, перки, задно рамо, предно рамо също горе долу. Непривично натоварване, а накрая изглеждах толкова напомпан, че щях да си скоча... :D Бойко ме щракна 1-2 пъти, ама не може да се види хубаво, както казах предният път - и позинга ми е кОр, а и явно трябва по-отблизо да се снима :)
Поздрави.
27.08.15
19:40
А как ми се искаше да видя снимкиии. :))
Много обичам такива суперсерии (гърди и гръб). После наистина усещането е, че още малко и ще си посегнеш.
Според мен без проблем ще се справиш с 50-ките.
27.08.15
21:04
А как ми се искаше да видя снимкиии. :))
Много обичам такива суперсерии (гърди и гръб). После наистина усещането е, че още малко и ще си посегнеш.
Според мен без проблем ще се справиш с 50-ките.
Рони, то не е проблем да пусна, ама не ми харесва как излизат... :) Ще пусна една, изрязал съм идиотската си физиономия само :D Но просто не личат нещата както ми се иска и както личат като примерно се погледна в огледалото в залата :)
В момента в мен се борят разни желания, защото определено днес ми хареса тренировката - имаше ужасно неприятни усещания, беше ми много тежко...но психически бях като нов :) Освен това, въпреки че сравнително се подмотвах - за около 45 минути са направени въпросните 24 серии, което в един момент ме остави и без въздух леко, а пулсът беше доста висок. Знам, че мога и още по-стегнато - 10 минути мога да сваля, но тогава нещата ще изгрубеят :)
27.08.15
21:18
Имаш огромна промяна от последния път, в който съм те виждала на живо (на Джони). ОГРОМНА! :) И то съдейки само по част от тялото ти.
Представям си разликата като цяло. Продължавай все така! :)
За тренировките няма да се мешам - подозирам какви желания се борят в теб. Важното е да пребори това, което ще ти носи повече позитиви. Или пък да не се борят, а да се обединят....някак си? :D
27.08.15
21:34
Или пък да не се борят, а да се обединят....някак си? :D
Почва да ми мирише на много бутилки ... :D
27.08.15
21:55
И аз имам ракия в Ботевград. Или ако не е останала от старата, скоро ще правят нова. Ще ударя едно рамо... да осигуря бутилките. ;)
27.08.15
22:03
Нали знаеш, че не са за мен... :D :D :D
27.08.15
22:10
Знам! :D
28.08.15
09:30
Ако нещо не е счупено не се поправя ! :)
13.09.15
14:26
Ха, мараба :) От дълго време не съм писал, прашаса дневника, изгубих се :)
Последната седмица бях малко по морето, а преди това имах разни проблеми, та не ми беше грам до трениране :) Сега нещата се понормализират, така че от утре си почвам нещата :)
Режимът в последно време е скандален *Рони, не чети* *дьомнери, палачинки*, но като се върнах от морето е по-добре :D
Имам да направя още една врътка с 3х4 на последна тежест и след това увеличавам на 4х4 и ще карам така доста дълго време :) Единственото, което ще променя - ще опитам да вкарам упражнения със собствено тегло всекидневно - лицеви, кофи, набирания, харесва ми как съм се оформил нагоре, даже след махането на “пуловера” за морето, нагоре нещата се очертаха още по-хубаво :) Иначе макар и скандален режим на морето, не мръднах на тегло - тичане из морето, по пясъка и т.н., морски въздух и слънце си казват своето ;) Имах бая активност, нищо че се излежавах :) Даже няколко пъти получавах крампи на ходила, прасци, задни бедра и гъз :)
Като цяло ми се върна желанието за сериозни тренировки, на морето починах страхотно, особено психически, само да видим колко от нивото съм свалил :) Имам още някакви минимални неразположения в кръста, но не мисля че е нещо сериозно :) Имах и пукане в едното коляно, точно главата на пищяла, където е. При разгъване щракаше като ходя :) Вчера обаче сякаш се “намести” при една по-рязка крачка и сега не усещам нищо :)
Поздрави на всички :)
14.09.15
08:57
Ееей, Ники, толкова усмихнат пост!
Все така да ти е! :)
Даже онзи ред се губи на фона на позитивните неща. :р
ЙЕЕЕЕЕЕ
14.09.15
11:39
Off-season Day 1
Суперсерии 5 пъти :
Лежанка : 5х110
Гребане с щанга : 5х100
някакви опити за раменна седнал, ама нъцки...
Размисли и страсти :
Днес трябваше да клякам, но снощи мач, който свърши към 11 и нещо, кръст, крака, адуктори в мноооооого лошо състояние. Затова направих малко суперсерии лежанка и гребане. Лежанката стабилно, ваденето ме тормози леко, 1вите 2 серии сам вадех, щангата описваше някакви безумни траектории на повторенията...отделно и единият лакът леко ме боли от снощи, та изоставаше. Трета и четвърта серия Юлето ми вадеше щангата, много стабилно, много лекичко, май не съм изгубил много сила :) Гребането ме изтормози - последните 2 серии хватът фалираше мощно....почвам да го тормозя много, пък ще дръпне, **ал съм го :)
Напомпах се мноооого и накрая опитите за раменна седнал приключиха с изщракване леко на кръста при обръщане + блокаж в дясното рамо :) Опитвам да се самоубия, засега неуспешно :)
Иначе стягам режима от днес много, на футбола съм много подвижен и бърз (дори колкото далеч по-леки вратари в лигата ни), но след мач кръста и краката са потресаващо смачкани, което е нормално....Тази седмица ще карам малко с храна хем от нас, хем отвън (до нас има стол, откъдето ще взимам шишчета+салата), другата седмица минавам изцяло на кутии от нас, за да не се изкушавам с джънкове и т.н. Добавки не пия от около 15-20 дни, само БЦАА и бостерче (имам няколко различни тук, та ще ги използвам да освободя място и кутии), вероятно още около 10 дни ще е така, след това почвам креатин, бета-аланин + тест бууст стак.
Днес отново ми хареса супер много как се оформя горната част на гърба, трапец, рамене. Ще станат нещата.... :)
Съботата мисля да мина да ме разглобят и сглобят наново, отлагам го от известно време.
Също така се чудя дали за ташак да не се пусна на Универсалния атлет другата седмица, но не знам дали ще мога като време (имам мач в същия ден), а и има 2 бягания (от което 3000м ме притеснява повече... :Д ) + коремни възлизания, които са абсурдни за мен :Д Но ще помисля още :)
Рони, трябва си от време на време...
16.09.15
11:17
Off-season Day 3
Клек : 5х70, 120 ; 2х4х150, 4х160
Разгъване : 3х5х70
Сгъване : 5х50; 2х5х45
Размисли и страсти :
Първа тренировка клек след около 3 седмици :Д Не беше толкова зле, ама мобилността е под нулата, а и си тежи бе, мамицата му :D 150 не бяха абсолютен макс, но ми позволяваха да клекна достатъчно дълбоко без дискомфорт. Следващата тренировка клек ще е 4х4 накрая, та ще гледам 160-170 да са там :) Нещо кръста имам дискомфорт, ама от другата страна на мястото, където се сецнах на тягата...иди разбери :D :D :D На разгъването - пак целият магазин, трудно беше, ама не толкова, че да се мъча. На сгъването машината пак ме измъчи, но и с толкова успях да си смажа краката. Нещо и без това задните бедра са ми натегнати напоследък...
Утре няма да имам време да тренирам, понеже съм от рано на работа, петък лежанка.
18.09.15
11:46
Off-season Day 5
Лежанка : 5х 70, 100, 110, 120 ; 3х4х125*
Раменна преса : 5х 50, 60 ; 3х65
Тясна лежанка : 3х5х70 (постепенно стесняване на хвата всяка серия)
Размисли и страсти :
Много доволно днес. Успях и да се наспя сравнително - снощи имах тренировка футбол, след нея имах (даже още по време...) много силно главоболие и легнах “сравнително” рано - 23:30 (за мен е доста рано....). Това ми осигури 7.5 часа сън, което си е рекорд за мен :D Сутринта станах, кафенце (гледам да го спирам, ама малко по навик го направих) и зала. В залата бостерче...и успях доста добре да се справя. 3х4х125 лежанка значи, че съм запазил на 90-95% силата въпреки спирането на тренировките :) Поне на лежанката де :) Мисля че на последното повторение от последната серия имаше малко помощ от пазача, та затова звездичката..до 2рото повторение включително на последната серия обаче всичко вървеше много гладко и леко.
После на раменната нямах сила - раменете много изморени, а дясното особено доста натегнато. На тясната лежанка пак раменете ме попредадоха, просто стабилизирането от тях беше почти нула...накрая едвам си съблякох потника след тренировката, толкова не можех да си вдигна ръцете :)
Сега на работа.... :(
18.09.15
12:24
Здравей, ще може ли да пуснеш линк към програмата на този универсален атлет, понеже ми е интересно какво включва.
19.09.15
15:15
Здравей, ще може ли да пуснеш линк към програмата на този универсален атлет, понеже ми е интересно какво включва.
Universal Athlete 2015-дисциплини мъже. Окончателен вариант.
1. Мъртва тяга с фиксирана тежест 180кг 10 повторения за време, допустими са по дълги почивки между отделните повторения.
Техника на изпълнение: пълно изправяне и пускане на лоста до земята.
2. Лег с фиксирана тежест 100кг 10 повторения за време, допустими са по-дълги почивки между отделните повторения.
Техника на изпълнения: при спускане на тежеста в долно положение лоста трябва да докосва гърдите, в горно положение лоста трябва да се закача за всяко повторение на ограничителните куки и отново да се започва следващото.
3. Коремни превъртания на лост, като за всяко ново превъртане се започва от земята. 10 повторения за време.
4. Троен скок от място с 2 крака
5. Бягане с гума теглена от въже завързано за кръста на състезателя 30 метра.
6. 400 метра гладко бягане-класиране по време.
7. Хвърляне пудувка назад- измерва се хоризонталното разстояние.
8. Упражнение за концентрация- хвърляне на топки с различен цвят по различен начин. Отчита се за 20 хвърляния и брой грешки.
9. Теглене на въже за което е завързана гума с ръце от стоеж от дистанция 30 метра.
10. 3000 метра гладко бягане. Класиране по място.
Като ако някой има 3 последни места в дисциплините, отпада от класирането. Например, може да съм 1ви във всичко, но на коремните + 2те бягания, ако съм последен - отпадам от класирането :) Честно казано, само тези 3 дисциплини ме притесняват по какъвто и да е начин, на останалите (дори 30 метровите спринтове) смятам, че имам доста добри шансове :) Честно казано не съм го мислил, понеже много работа имах през седмицата и даже за дишане не намирах време буквално... :D Днес и утре ще го размисля :) Засега има 7 записани мъже, доколкото виждам, включително победителя при мъжете от последната Сифониада на Ефтим :) Лазар Михайлов от форума тук също се е записал, доколкото видях :)
19.09.15
15:29
Off-season Day 6
Тяга : 5х 70, 120, 170 ; 3х1х220
Скрипец подхват : 3х5х90
Силово гребане : 2х5х40 на ръка
Размисли и страсти :
Категорично недоволен днес. Първо се успах, второ ме мързеше жестоко и на 99% бях решил да не ходя, но накрая се насилих да се стегна и отидох.
На тягата нещата вървяха прилично....докато не стигнах до 220. Мъка, трябваше 3х4, аз направих 3 изнасилени единици, с някакъв потенциал да са двойки, но криви двойки. Жестока мъка, на клека и тягата съм назад поне след 1вите тренировки след паузата, надявам се да е само на тях...Скрипецът в интерес на истината не тежеше толкова, стриктни изпълнения, 100 с много малко чийт накрая щях да ги направя. На силовото гребане - като цяло не тежеше, но десният лакът ми играе (даже на тягата на едно от повторенията, на които размених хвата ме опъна като беше в подхват дясната ръка, а това ми е силният смесен...), та 40 бяха предела, на който правех без особен дискомфорт. Иначе можех и 50ка, 40ката беше лекичка. От вчера и лежанката съм вдървен - гърди, трицепси, рамене са с мускулна треска и то стабилна, особено трицепсите.
Снощи пък имахме събиране на отдела, та малко бира пийнах, но лошото е, че се прибрах и легнах към 2. Трябва да се наспя днес и утре, защото идната седмица имам 2 12-часови, 2 10-часови и 1 8-часова смяна (понеделник до петък), като почвам с 2те 12-часови :D
Единствените положителни неща са - 12-часовата във вторник се плаща двойно, а пък днес вече имам и на 99% завършен стак добавки, с любезното съдействие на триБойко и Десо. По-късно днес ще стане на 100% като си взема витамин Ц :) Утре сигурно ще имам пък сесия за разглабяне и сглабяне наново, което определено ми е нужно... От понеделник почвам много сериозно - и храната, и добавките на макс, така че и тренировките ще трябва да са на принципа “Започваме на макс, а после постепенно увеличаваме” ;)
А днес и утре ще почивам, ще почета (наскоро ми пратиха много интересни четива, които дори когато имам време по време на работа зачитам :) ) и ще спя много :)
20.09.15
23:58
Разглабяне, електрификация, посглабяне - криво ляво :D След всяка такава среща, трапецът ми има желание да се самоубие от болка, все едно съм шръгвал 3 дни и 3 нощи :D Иначе останалото е що годе прилично :) Наместиха се разни неща, сега малка почивка и почвам пак :) Утре само ще се поизпотя, вторник лека тренировка, сряда по програма :)
23.09.15
00:57
Off-season Day 9
Кръгова тренировка, 4 кръга, 10ки
Размисли и страсти :
Бърза и лека тренировка, колкото да се изпотя, имаше по едно упражнение за гръб, гърди, бицепс, рамо, предни и задни бедра :) Тествах и дали имам дискомфорт в някои движения, на определени места - хубавото е, че нямаше ;) Накрая, за 1ви път от мн време направих малко по-дълъг стречинг след тренировката...Ще опитам да не го пропускам :)
23.09.15
11:39
Off-season Day 10
Клек : 5х 70, 120, 150 ; 4х4х170
СС 5 пъти :
Разгъване за бедро : 5х60
Сгъване за бедро : 5х40
Размисли и страсти :
Много добра тренировка, много бърза и стегната...защото се успах :Д Станах си в 7, пуснах някакво кафе, легнах за “3 минути” и ...се събудих в 8:25 :D Кафенце, добавки, обличане и в залата.
На клека - има аванс на 170, така че слагам 180 следващият път. Опъва ме десният адуктор малко, но не е нещо сериозно. Ще поразмачкам наоколо, но ще е довечера. Мисля че клековете ми са дълбоки, макар още да съм вдървен доста...Юлето ме пази на последните 2 серии и не е казала нищо, а тя ми казва като клякам плитко :Д На последната серия исках още 2-3 да направя, можех, но задното рамо ми се схвана и трябваше да оставя щангата :) Не е драма...
После от бързане - разгъването и сгъването в СС, без почивка между СС - направих 10те серии една след друга, само след 3тата СС имах 30 секунди да пия малко БЦАА.
Сега на работа...утре по план - лежанка.
27.09.15
19:48
Off-season Day 14
Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 3х4х120+1х3х120
Раменна преса : 5х 50, 60 ; 3х65
Тясна лежанка : 3х5х70
Размисли и страсти :
Ей ме на ....с малко закъснение :D Плановете за трениране тия дни се проваляха поради късно лягане, недоспиване и УСПИВАНЕ. Обикновено достатъчно сериозно успиване, че да не мога да свърша нищо дори из нас....
Днеска пак се успах, но бидейки, че нямах задачи, преодолях зверският мързел и отидох до залата :) Бих казал прилична тренировка, макар и с една идея намалени тежести. На 120 не направих последната 4ка - гледах много стегнато да правя сериите като почивки и просто фалирах, можех да направя и 4то накрая, имах пазач, но щеше да е поне на 60-70% от него повторението, което беше безсмислено. На раменната - фалирах на 4тото повторение на 65кг, просто докарах до очите...мъчих 3-4 секунди и се отказах. Този път - без дискомфорт в дясното рамо ;) Тясната лежанка - прилично, след визитацията и разглабянето, усещам движението повече там, където му е мястото, вместо в рамене и гърди например, но пък баланса леко ми е зле - явно преди много компенсации е имало...
Кръста леко играе, но е по-скоро натягане - вчера мач, от който бях доста изморен, а краката ми отекли (глезените най-вече, но след като постояха в ледена вода известно време нещата станаха много по-добре ;) ), но това, което е хубаво е, че имам нужната бързина за мачовете, успявам да реагирам на ситуациите...сега само остава да махна 20-25кг и НикитУ Перуков и разни други направо да се пенсионират :D :D :D
След края на тренировката, с оглед на факта, че бързо приключих (35-40 минути за горното с разни лафове с пазача на лежанката, доста приказлив тип...), а и че 3 дни се подмотквах, та като наказание - кардио. Учудващо - направих 50 минути, по-голямата част, от които на скорост, на която преди след 10 направо бях пред припадък, а дори вкарах и няколко минути тичане, стил “свински тръс” - въздух добре, прасец + 2те “капки” на бедрата обаче ми крампираха :D След като слязох бях в някакъв “транс”, малко тунелно зрение.. :D
От няколко дни ми се въртеше из главата и да взема някакви нови обуща за залата, та изкифлях по мола и си намерих в Интерспорт що годе читави нови :) Разходих ги малко и съм доволен за момента, но времето ще покаже :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 27.09.15 19:49.
29.09.15
11:41
Off-season Day 16
Тяга : 5х 70, 120, 170, 200 ; 2х4х220
Силово гребане : 2х5х50
Скрипец подхват : 5х 100, 90
Размисли и страсти :
Прилична тренировка, макар и да не успях 4х4 да направя. На 2рата 4ка, последните 2 повторения бяха измъчени и вече леко криви (ама леко :) ) и останах без силица. Продължавам да правя докато мога с надхват, ако съм до средата на серията и фалира хвата - довършвам с кръстосан. След това слагам фитили. Всяка тренировка добавям по 1-2 повторения преди фалит, малко по малко ще се натрупа...
Тъй като скрипеца беше зает от жена и трябваше и седалка и всичко да се размества - преместих гребането преди скрипеца. 50 ми тежат на хвата, не на гърба. И тук ще се натиска.
Накрая вече хватът фалира и толкова можах на скрипеца без да се клатя много.
След това - тест на новите обуща на пътеката...изключително доволен от теста, много удобни :) Направих 30 и малко минути, интервали (5 минути леко загряване с увеличаване на скорост ; 4мин х 6км/ч / 1мин х 9км/ч ; 3х (4мин х 6км/ч / 1мин 10км/ч) ; 5мин х 6км/ч ; 3мин х10км/ч ; плавно намаляване на скоростта).
Общо взето - въздух има, но задните бедра и прасците почват да сдават багажа. Зарибяващо е - преди 10км/ч - 20 секунди и ще съм аут... :) А има и някакъв ефект на килата ;) Само трябва да мажа постоянно прасците с магнезиев гел (същото като олио), че иначе мъка :)
01.10.15
12:03
Off-season Day 18
Клек : 5х 70, 120, 150; 4х4х170
СС 5 пъти :
Разгъване : 5х60
Сгъване : 5х40
кардио заяц
Размисли и страсти :
Бих казал прилична тренировка. Клекът ми тежеше повече от предния път, макар че 2 и 3 серия на 170 бяха прилично стабилни. Юлето ме пазеше на сериите, нямаше нужда от намеса. Само малко ме опъва десен адуктор, но нищо притеснително. Кляках с новите маратонки - е, не са щангети, но нямам неудобство, само трябва да им свикна.
После разгъването и сгъването отново беше в СС - сгъването беше леко сякаш, мога и 45 да сложа - следващият път ще го направя.
След това направих пак пътечка....става ми някакъв навик и ще взема да стана cardio bunny :D :D :D Но пък напредвам, което ми харесва - днес направих 50 минути, от които 35 бяха на интервали 3/2 минути, 6/10км/ч. Останалото беше загрявка и постепенно намаляване на скоростта след последния интервал. Честно казано - исках още (влязох в някаква “зона”), но задните бедра ми теглиха една дебела майна и ме отказаха :D :D :D Въздух има, дори прасците след 1вия интервал не ми пречеха. Засега ми е трудно да поддържам точното темпо при тичане - понякога забавям леко и тръгвам назад по пътечката, друг път ускорявам и подритвам леко ограничителните пластмаси отпред. След пътечката направих и стречинг малко, наблягайки на задните бедра. Интересното е колко свеж се чувствам... :) Утре ако всичко е наред ще правя лежанка.
Let me put it another way, if you think second place ain’t such a bad deal why don’t you ask Napoleon how he felt about coming in second at Waterloo? Not so good, not so good. And you can spare me “its not whether you win or lose its how you play the game” bullshit, I guarantee you who ever said that lost the game. Moral of the story come in first. Still wanna hear a joke? Fine, here’s one for you. Knock knock, who’s there? The guy that finished second. The guy that finished second who? Exactly…
02.10.15
11:46
Off-season Day 19
Лежанка : 5х 70, 100, 110 ; 4,4,4,3х120
Раменна преса : 5х50, 60; 2х65
Тясна лежанка : 6, 5, 4 х 70
Размисли и страсти :
Прилична тренировка, но много бърза, накрая успях да вкарам някакви 15 минути на пътеката и трябваше да изхвърчам...На лежанката последното повторение си беше мое, просто липса на концентрация, щангата отиде към корема и оттам нямаше добутване... Раменната - почивки колкото да сложа тежест, на тясната лежанка - също, почти нулева почивка. От малкото мост, което правя обаче на лежанката нещо се сецнах, но май не е нищо сериозно.
Сега на работа..
Off-season Day 18
кардио заяц[/color]
С Ники ще ставаме бегачи :) (wasntme)