Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Тренировка 53

Тяга : 4х 70, 120 ; 2х170 ; 3х 220, 230

Раменна преса : 5х60, 3х70

Размисли и страсти :

Тренировката е от вчера. Уж се чувствах добре, ама нещо не беше както трябва. Нямах и много време, поради непредвидени обстоятелства при тръгване за тренировката.

Раменната я направих и аз не знам защо - раменете бяха уморени след лежанката, беше безмислено, ама айде....

За пореден път се убеждавам, че фразата “I am my own worst enemy” е много вярна 🙂

Тренировка 54

Клек : 2х70, 5х120, 2х170

Размисли и страсти :

Това даже и тренировка не би трябвало да се брои, ама нейсе.

Много нерви и прочие в последните дни. Нищо не се получава като хората, дори днес щях да се претрепя със смешни кила. 170 бяха безобразно леки. Първо повторение перфектно....и на 2рото просто си клекнах машинално без да се концентрирам и тръгвайки нагоре се насочих право напред с лице в огледалото....как успях да балансирам на пръсти и да се изправя без да се пречукам още е неясно. Разтоварих и към нас.

Главата ми не е въобще в залата, ама като цяло и аз не знам къде е. Нито ми се тренира, нито ми се работи, лежи ми се по цял ден с някакъв празен поглед в тавана.

13.09.17
13:00

казано от Херцог Трън на 13.09.17, 12:49:

Главата ми не е въобще в залата, ама като цяло и аз не знам къде е. Нито ми се тренира, нито ми се работи, лежи ми се по цял ден с някакъв празен поглед в тавана.

Да не си влюбен 🙂

Не помня влюбването да е свързано с желание за убийства периодично 🙂 Та май не съм 🙂

Деян

13.09.17
13:10

:-)
Херцоже, за това 2х, 5х и 2х, в си началото викам серии било, ама като видях добре числото 170, както и по-надолу обяснението за второто изправяне на 170, ми стана ясно, че за повторения говориш.
И какво, отишъл си до залата, клекнал си общо 9 пъти, барабар с разгрявката и марш обратно към вас :-)

Общо взето да, 9 клека и си тръгнах. Алтернативата беше вероятно да се претрепя от тъпота и невнимание...

Тренировка 55

Лежанка : 4х70, 100, 120 ; 4х4х130

Набирания (с единичен ластик) : 2х4 подхват, 1х3 успореден (3тото не беше пълно, ама колкото толкова)

Лег тесен хват : 2х8х70

Ротатори : 1 гигантска серия от 3 упражнения, всяко по 10 повторения.

Размисли и страсти :

Време беше да потренирам. Последните 4-5 дни бях полуинвалид - 1во схващане на врата двустранно, до степен да не мога да си накланям главата настрани от болка (вероятно от климатици), а понеделник имах доброто желание да тренирам......и се събудих с такива болки в кръста (може би спане накриво + климатик...), че ставах със засилка и добутване от ръце. Доста апликатор и разтягане и днес съм тип-топ - натягания и схващания са били, ама се получиха кофти едно след друго.

Добра тренировка, можеше и още на лега, ама нарочно не натиснах, да има за следващия път. Почвам да се набирам - колкото мога без ластик, след това довършване с ластик, търся обем.

Накрая тесният хват пробвах 100, ама щеше да ме строши, та върнах на 70.

Гигантската серия за ротаторите ме досмачка, раменете изгърмяха яко.

Утре без трен, че съм на работа от рано, петък ще се тренира преди работа.

Още съм силно изнервен на много неща, ама понякога е хубаво да има някой да те срита (я в гъза, я някъде другаде).

Деян

20.09.17
13:56

казано от Херцог Трън на 20.09.17, 13:32:

понякога е хубаво да има някой да те срита (я в гъза, я някъде другаде).

То даже и филм са направили за това действие....даже два :-)
https://bg.wikipedia.org/wiki/Шут_в_г*за!
http://www.kickass-themovie.com/

Мнението беше редактирано от Деян на 20.09.17 13:57.

Тренировка 56

Тяга : 4х70, 2х120, 170, 220 ; 2х7х250

Раменна преса : до 8х75

Ротатори - 3 упражнения х10 повторения, една врътка.

Размисли и страсти :

Една от най-добрите ми тренировки от Джонито насам! Може би защото видях Вероника “Киборга” Колман на отиване към залата 😄

Бях решил днес да правя повторения на 250 и определено се получи добре. Единственото, което ме е яд - спестих се на 1вата серия....имах ги 9, може би 10 ...Но и аз не знам защо спрях. Затова направих и 2ра серия, където мислех че ще ги докарам до 5, но успях 7, 8то щеше да е твърде измъчено, за да е смислено.

После малко раменна, мисля леко да я потренирвам от време на време, любимо упражнение ми е. Очаквах повече на 75, но колкото толкова. Накрая се довърших с трисет за ротаторите, раменете и трапеца ми изгърмяха, едвам се преоблякох.

И малко видИоматриял :

Ами щом стоят така нещата, трябва да го измислим по-често да се виждаме, току виж бройки на 300 да последват 😄 😄 😄

23.09.17
19:23

Две седмици на 250! Много впечатляващо! 🙂

Тренировка 57

Клек : 3х 70, 120, 170 ; 3х5х200

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, нищо особено бих казал. Кръста е леееко натегнат още от тягата, но нищо сериозно. 200 са много леки, не сложих повече единствено, защото лявото коляно нещо ме притеснява, между сериите усещам дискомфорт точно под капачката и не искам да стане някоя беля. Иначе докато правя клека абсолютно нищо не усещам.

Ето и видео на последната серия клек :

Ако може да се абстрахирате от музикалния фон, за съжаление малко преди това пуснаха това радио... 😄

казано от Boby_ на 23.09.17, 19:23:

Две седмици на 250! Много впечатляващо!

Не е нещо особено, Боби 🙂 Ако малко се активизирам и стана по-сериозен, това ще е абсолютно нищо 🙂 При условие, че сън, храна и възстановяване (а и нервите) не са оптимални - прилично най-общо казано 🙂

Ники, тъмън на място си е музикалният съпровод - напрау ги убиваш, пръскаш тия 200 кила 🙂

Тренировка 58

Тяга : 3х70, 120 ; 2х170, 220, 250, 270 ; 1х300; 3х270

Раменна преса : 3х62,5 ; 3х72,5 ; 7х82,5

Размисли и страсти :

Бе.....можеше и по-зле. Идеята ми беше друга днес, но не се получиха нещата. Вероятно беше нормално - понеделник срещу вторник не знам дали се натрових нещо, дали вирус стомашен.....от вторник в 7:30 сутринта през всякакви отверстия съм като фонтан - каквото бях изял и изпил понеделник вечер, вторник сутринта в голямата му част го изповръщах, останалото .....да, ясно е, че и то излезе, ама по друг път. Едвам имах сили вторник да стана от леглото, не знам как въобще ходих на работа - все едно ме бяха прегазили с камион. Сряда - същото, макар че поне бях живнал. Четвъртък - нещата се поуталожиха, но корема ми продължаваше да е в ужасно състояние, газове за поне едно малко село да се грее през зимата, макар че почти нищо не бях ял 2-3 дни. Чак четвъртък следобед леко ми дойде апетит, пробвах разни неща да хапна - дразнеха ме. Малко на ташак реших да пробвам домашна пица и бира - то пък се оказа, че никакви проблеми не ми създадоха, дори помогнаха. Вчера пак почти нищо, ама от липса на време. Резултатът от вторник до четвъртък - минус 5кг...най-лесният начин да загубиш тегло явно е това. Лошото е, че не е приятен.

Та, в този смисъл - фактът, че направих 300 си е успех. Лошото е, че имах желание за повече от 1ца и мисля че имам и силите (стига да не съм имал такава седмица).

Иначе до 270 вървяха доста лекичко. На 300 - много мъчни. Не очаквах да тежат толкова много спрямо 270, но има и такива дни. Върнах на 270 са 3ка, получи се, но както ще се види - направо румънска беше. Направих и малко раменна и трябваше да бягам.

Надолу видеоматриял в реда, в който са направени сериите.....

Тия дни пак не съм тренирал (3ти ден е вече) - от неделя вечерта съм с болки в кръста, даже нямам идея от какво - нещо съм се сецнал ли, изстинал ли. Само знам, че причинителят е пак квадратен поясен - тоя филм съм го гледал (и то в по-зъл вариант), знам как, къде и при какви движения боли. Бая лежане на апликатора засега не дават особен резултат, ще добавя малко разтяжки и топка на по-трудно достъпните места. Днес мислех да тренирам въпреки болките (не са убийствени, бих казал средно силни), но сутринта ми отиде в занимавки в СРС, та просто няма за кога. Утре ще се тренира, освен ако не съм умрял. Като цяло тия дни имам доста желание за трениране, поне в това отношение съм доволен, че не ми е някакъв апатичен период.

Тренировка 59

Клек : 4х70, 120, 150

Размисли и страсти :

Колкото толкова. На 150 вече почнах да усещам дискомфорт, макар че положението е доста по-добре от сутринта. Повече сън, разтягане вчера и малко мачкане пооправиха нещата, но не напълно.

Петък ще бутам лег, пък ще видим.

Тренировка 60

Лежанка : 4х 70, 100, 120, 130, 140 ; 3х150* ; 2х170**

Набирания подхват 2***
Набирания успореден 2***

СС 3 пъти :

Лежанка : 2х120
Набиране подхват 2***

СС 3 пъти :
Лежанка т.х : 5, 5, 8х70
Сгъване с дъмбел едностранно : 5, 5, 8х17,5 на ръка

* - с помощ на 3тото
** - с помощ на 2рото
*** - с ластик

Размисли и страсти :

Прилична тренировка, макар че не бях бутал отдавна. Има какво да се желае, но като почна редовно чак.

Направих и малко допълнителен обем, за да отчета активност.

Кръста е г/д добре, има болка още в определени движения и още е леко натегнат квадратния поясен, но в сравнение с понеделник-вторник съм направо цвете.

Утре вероятно тяга, ако сколасам да намеря време сутринта, че бая задачи имам.

Тренировка 61

Клек : до 2х3х170
Лежанка : до 2х3х120
Тяга : до 3х200 конвенционална + 3х200 сумо
Раменна : 3х60, 3х67,5

Размисли и страсти :

Има дни, в които нещата не тръгват като хората......ама хич. Събуждане рано, аха да стана до тоалетната - рязко ХРЯС....не, не се контузих. Строши се едната греда на леглото и седнах на пода...

Легнах си на 2рото легло, но няма заспиване, въртях се яко, но така и не заспах. В залата дървено, дървено. Всичко ми тежеше много, освен май 200кг конвенционална. 200кг сумо направо щяха да заземят, толкова съм отвикнал да дърпам сумо - май от 5-6 години не съм го правил, просто за проба реших. На раменната - смешка страшна, страшна смешка. Трагично леки кила ме убиха. Толкова......

Тренировка 62

Клек : до 3х150, 3х170, 3х190

Лежанка : до 4, 6, 6х100

малко бицепс

Размисли и страсти :

Леко раздвижване и нищо повече. Единият лакът ме натегна повече, та затова не бутах по-тежко, а мислех да дръпна и малко тяга, но ще остане за утре.

Тренировка 63

Тяга : 2х1х170*, 1х190*, 1х220, 1х240, 1х270, 5х250**

* надхват
** фитили

Размисли и страсти :

Малко разходка и раздвижване до Пловдив при Сашо 🙂 Нямах дори конкретни намерения да тренирам, но в движение стана 🙂

Десният лакът ме убива от болка от вчера - не знам какво съм му направил, но външното сухожилие откъм трицепса направо ме разплакваше снощи при всяко разгъване на ръката. Диклак гел, масаж и сутринта не се усещаше. В залата обаче леко ме опъваше (някакъв....помен от дискомфорт), та лежанката, клека и раменната отпаднаха като варианти.

Сашо тръгна да прави румънска, та му ползвах заредената щанга - 2 леки единички на 170, после на 190 също леко и надхват (учудващо леко даже...). На 220, 240 и 270 - смесен. На 270 много грозен опит, дясната ръка (подхват) ми изпусна дори (след заключване). На 250 върнах и сложих фитили - лека 5ца с аванс за 1-2 още. При все обстоятелства тези дни може да се каже, че е доволно. Разлафихме после и получих указания, та ако реша да тренирам малко повече от дамите във форума (защото в момента има доста, които тренират доста повече и по-качествено от моите смешни опити за тренировки), нещата може да станат много прилично.

Сега почивка и хапване.

Тренировка 64

Клек : 3х70, 3х120 ; 6х3х160 (през 20 секунди...почти), 5х200

Лежанка : 5х70, 6х3х110 (през 20 секунди....до 3тата серия, после с повече почивка)

Разгъване : 2х8х40
Сгъване : 2х8х25
Тесен лег : 2х8х70

Размисли и страсти :

Мислено си исках аз интервали (без да го споделям), щото си викам - то лесно бе, кво толкоз се мъчат тия кекавите......и сега на принципа “Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне” - на ми интервали (без дори да съм ги искал на глас). Накратко и надълго - Е*А ми се маменцето.

Това съм аз сега. Едвам ходя след тези смешни килограми.

На лежанката последната тройка беше почти отказ, нямаше и кой да ме пази, та затова не правих последната серия за бройки както е по протокол.

Усещам, че ще ме боли много всичко утре....а имам да правя тяга 😄

20.10.17
15:39

Ще се адаптираш... Но няма да е много скоро.

Боби, приемам предизвикателството😁😁😁

20.10.17
19:14

казано от Херцог Трън на 20.10.17, 18:56:

Боби, приемам предизвикателството

Не е предизвикателство, а констатация. Дори не се опитвам да те иронизирам - с интервалите шега не си правя, защото ще ми се върне тъпкано някой ден. 🙂

Доколкото те познавам обаче, ти предизвикателствата сам си ги поставяш и не ти трябва някой друг да те предизвиква, затова вероятно наистина далеч по-бързо от мен ще се адаптираш.

Тренировка 65

Тяга : 3х70, 120, 170 ; 6х3х220 ; 4х250

Раменна преса : 5х50, 5х60

Размисли и страсти :

А даже не съм пил...

Краката са пълен леш от вчера, макар че доброто хапване снощи (голям омлет със сирене, кашкавал и масло), както и 3те дози допълнително БЦАА през деня сякаш помогнаха донякъде.

Но дойде и тягата и ми се до*ба мамата. Ще се адаптирам...but not today 😄

До 3тата серия спазвах 20те секунди.....после имаше умиране и почивките бяха колкото толкова. На 250 сложих фитили, защото мазолите ме заболяха яко. Само 4ка, 5цата щеше да е прекалено измъчена, за да има смисъл - и без това не си спазих интервалите, та нямаше какво да я напъвам.

Раменната леко, но десният лакът още ме опъва, а и кръста/гърба бяха пълен нокаут, та дори тези смешни кила ме смачкаха.

Днес и утре - почивка. Понеделник пак на хорото. Аз ли ще им на интервалите мамата или те на мен? Туй е въпросът 😄

21.10.17
14:56

A какво целиш с правенето на тея интервали ?

21.10.17
15:13

казано от Херцог Трън на 21.10.17, 14:33:

До 3тата серия спазвах 20те секунди.....после имаше умиране и почивките бяха колкото толкова.

Така бях и аз в началото. После стана до 5-6-та серия, после и второто упражнение, а после и на 10-15 секунди взех да слизам. И така, докато Сашо не ми смени схемата и тежестите и хайде - отначало. 🙂 Сега пак наближавам точката, в която ще си спазвам стриктно протокола без проблем и дори не съм сигурен, че искам да знам какво следва.

казано от Madboy на 21.10.17, 14:56:

A какво целиш с правенето на тея интервали ?

Да съм як и нацепен, естествено 😄

казано от Boby_ на 21.10.17, 15:13:

дори не съм сигурен, че искам да знам какво следва.

В детайли не мога да ти отговоря, но синтезирано е “Ей са пак си е*а мамата” 😄

Тренировка 66

Клек : 6х3х160 през 20* секунди ; 5х200

Лежанка : 3х70, 2х3х110

Размисли и страсти :

Въпреки почивката, нещо не се получи днес. Интервалите - с една идея по-бавни от предния път, минимална разлика, но я отбелязвам. 5цата на 200 този път по-трудна от предния път....не знам защо.

На лежанката - лакътя протестираше и 110 направо ме убиваха, та спрях. Нямаше грам кой да ме пази в залата, така че по-добре без рискове.

Тези дни явно ще ходя на разглабяне, за да мога да тренирам като хората после. Едва ли е нещо сериозно с лакътя, но по-добре от рано да го пресека.

Тренировка 67

Тяга : 5х70-120 ; 2х170 ; 2х3х220+2х3х220*

Раменна преса : 2х5х60

малко бицепс

Размисли и страсти :

След няколко дни почивка заради лакът и други задачи, тренировката беше МЕКА. Щото съм МЕКА МАРА. На тягата е страшно сложно с тия интервали - 1вото, което умира са ръцете, направо ми смазва мазолите лоста. След това имаше и блокаж на задната верига - 3та и 4та серия бяха с фитили. Мъка на мека степен. След тягата раменната е мн зле, гърба беше зле и тежеше. Завърших с 2-3 леки серии за бицепс набързо.

При мен има една променлива, която диктува нещата - честота на тренирането. Когато тренирам по-често, нещата са по-добре, въпреки че се натрупва умора. Почна ли да почивам и нещата се сговнясват грандиозно.

Утре вероятно най-после ще мина за разглабяне, но още не е сигурно.

31.10.17
13:28

казано от Херцог Трън на 31.10.17, 13:14:

При мен има една променлива, която диктува нещата - честота на тренирането. Когато тренирам по-често, нещата са по-добре, въпреки че се натрупва умора. Почна ли да почивам и нещата се сговнясват грандиозно.

При интервалите това ще го усетиш още по-ясно. Поне при мен е така.

казано от Boby_ на 31.10.17, 13:28:

казано от Херцог Трън на 31.10.17, 13:14:

При интервалите това ще го усетиш още по-ясно. Поне при мен е така.

Боби, надявам се да не го. Трябва да си седна на четирибуквието (образно казано) и да съм по-сериозен. Ще опитам да тренирам възможно най-често, дори тук таме да трябва да е малко по-леко от предвиденото, за да държа ритъм. Иначе се разлагам от мързел на моменти и си такова.... роднините. 🙂

Тъй, днес минах да ме разглобят, свършихме работа 🙂 Както обикновено - имам мускулна треска след процедурата къде ли не, но както винаги - в горната част на гърба и трапеца е най-силна, след това са прасците... Утре пълна почивка с апликатор, а вдругиден - на влакчето на интервалите отново 😄

Тренировка 68

Клек : 3х70, 120, 160, 160, 180
Лежанка : 3х70, 90, 110, 110

Тренировка 69

СС :
Клек : 3х50 3х70
Преден клек : 3х50 3х70

Клек : 3х120, 6х3х160

Лежанка : 3х70, 90 ; 6х3х110 ; 5х130

малко бицепс

Размисли и страсти :

Прилично.

Вчера пробвах интервали, но още бях много мека мара след процедурата и буквално бях в течно състояние, тия 3ки не бяха никак леки - особено на клека, на лежанката беше ОК.

Днес - вече по-добре. На клека почти спазих интервала...но сложих 200 и още с ваденето бях “not today” - направо щях да се счупя като солета под тях.

На лежанката обаче беше добре - само два интервала не спазих, заради разни хора, не беше и фрапантно. След това 130 бяха добре, 5тото беше позитивен отказ.

Утре ще правя тяга, да видим кво що. Вечерта пък съм на интересна рехаб процедура, за която може да пусна после оценка 🙂

Тренировка 70

Тяга : 5х70, 3х120, 170 ; 4х3х220

Раменна преса : 5х 50, 60, 70

Размисли и страсти:

Още положението е никакво. Никаква сила, 220 ми тежаха яко. Сериите са без колан, но с фитили - дори така мазолите ме боляха...

На раменната - 70 ме сгънаха вече.

Преди малко пък бях на комбинирана процедура - криосауна и масаж след нея. Като за 1ви път не ми пуснаха много студено, само -115 за 2 минути, честно казано беше.....хладно 😄 Нищо повече. Но усетих ефект, докато чаках да почне масажа - при излизането от камерата, цялото тяло беше силно охладено, а преди да почне масажа вече беше затоплено от само себе си.

Масажа......бая ме намачка масажиста, добре се концентрира върху гърба - еректорите и кръста доста. Краката също - задните бедра, прасците много и външната част на предните. Чувствам се пак доста мек, утре няма да тренирам - един път направих грешката след масаж да тренирам и втори път няма да се случи...

05.11.17
21:08

Брей, с тебе кво става , не знам дали съм изпуснал нещо, но да не сваляш килограми нещо? Смисъл на мен ли ми се струва или тежестите ти отиват лека полека надолу спрямо преди известно време.

Тренировка 71

Клек : 3х70, 120 ; 6х3х160 ; 2х200

Лежанка : 3х70, 100 ; 6х3х115; 6*х130

2 серии бицепс

Размисли и страсти :

Прилична тренировка. Клекът не беше от най-добрите, но основно на 200. 160 бяха леки и летяха, ама то иначе би било смешно. На 200 първото беше супер, на 2рото ....не знам въобще какво стана, разконцентрирах ли се или какво, но тръгнах рязко напред, щангата тръгна да ме захлупва. Успях да я спра и да се изправя без да си разбия чутурата в огледалото отпред.

На лежанката много добре - всичко беше сравнително леко. На 130 първите 5 сам, на 6тото блокирах тъкмо да премина мъртвата точка...имаше помощ от спотъра лека, но я имаше.
Като цяло съм мега-доволен.

казано от lordinario на 05.11.17, 21:08:

Брей, с тебе кво става , не знам дали съм изпуснал нещо, но да не сваляш килограми нещо? Смисъл на мен ли ми се струва или тежестите ти отиват лека полека надолу спрямо преди известно време.

Надолу са, но ще тръгнат нагоре 🙂 Крачка назад, но за засилка 🙂 Иначе да, свалям килограми, вече взимам мерки да върна изгубеното, защото не обичам да губя 😄

Тренировка 72

Тяга : 5х70, 120 ; 3х170, 2х5х200

Раменна преса : 5х 50, 60, 70

Размисли и страсти :

След кратко прекъсване, тренировка. За съжаление след предната тренировка нещо ме повали, няколко дни бях ни жив, ни умрял, страшно главоболие като основен симптом, може би ме беше надухал вятъра, защото тръгваше от трапеца към врата, но на моменти нито хапове помагаха, нито нищо и едвам гледах от болка. Днес както се бях засилил да тренирам успяха да ме вбесят ужасно, бях на крачка да отеба, но реших да се раздвижа все пак. Само за толкова имах концентрация, не беше нищо особено, мачка ми мазолите основно, иначе даже не слагам колана, доста леко идват.  Раменната преса беше лека и за раздвижване.

Утре пак, ако не съм убил някого междувременно, защото вероятността не е малка......

15.11.17
15:22

Е, еми и да убиеш някого, пак си тренирай, кво те бърка едното и другото нямат общо, само да не те хванат .

Тренировка 73

Клек : 3х70, 120, 150 ; 6х3х170

Разгъване : 10х90, 10х110

Размисли и страсти :

Нямах никакво време, та за колкото имах - раздвижих. Интервалите - гледах общото време, по него се ориентирам.....мислех че съм ги направил добре, но истината беше болезнено далеч. Не съм доволен. Не тежат на краката, а на гърба тия кила.

Утре ще довърша с лежанката.

казано от lordinario на 15.11.17, 15:22:

Е, еми и да убиеш някого, пак си тренирай, кво те бърка едното и другото нямат общо, само да не те хванат .

Вярвай ми, с вчерашните нерви, нямаше как да не ме хванат, защото щеше да има много свидетели и много остатъци ....

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1