Клуб на чичкото 30+

Прескочи до:

Многоставни упражнения, 4-5 серии, тежест около 75 % от макса, 8-12 повторения, темпо 40Х0 и 30-45 секунди почивка между сериите като суперсетваш горна част с долна част, или класически сплит. GBC
Опитай се да правиш клек със 130-140 кила с бавна негативна част. :)

Бях на 99% сигурен, че ще е това(или друго на Поликин) :)

Но не ми отговори на 2рия въпрос? :)

Е не знам дали ще стане толкова зле. Но не мога да ти кажа какво ще стане.

23.05.13
09:58

10х10 трябва да се забрани със закон :)
Особено пък във вариант Поликин :)

23.05.13
10:00

Стига с тоя протокол бе, Тедо... На кой му трябва да кляка с бавна негативна част или да помпи с 12 повторения при 40X0… Все ми се струва, че има и по-свестни протоколи.

Не е 10х10, бре. Аз имах доста добри резултати относно чистене на ГБЦ-то + фастинг.

23.05.13
10:00

казано от James Hinks на 23.05.13, 09:58:

Не си изчел значи статията на Юли.

23.05.13
10:01

казано от Херцог Трън на 23.05.13, 09:24:

Плюс това, аз лесно ще сваля ударно (правил съм го, още преди да почна въобще да тренирам с тежести, като нямах грам акъл), а после кво ще правя със стриите и увисналата кожа? :D

Със стриите нищо не можеш да направиш - те вече са си там заради напълняването. При свалянето ще станат малко по-видими, но това е малка цена за останалите придобивки.
За увисналата кожа не бери грижа. Първо не си толкова дебел, че да е кой знае колко много и второ сама ще се прибере с времето.

А тренировките недей променя, даже напротив - тренирай си за сила, за да не свалиш много мускулна маста. Опитвай се да удържаш работните си тежести, като “отстъпваш” някое кило само когато наистина нямаш друг избор. Сваля се не в залата, а чрез режима на хранене.

казано от Витан на 23.05.13, 10:00:

Стига с тоя протокол бе, Тедо... На кой му трябва да кляка с бавна негативна част или да помпи с 12 повторения при 40X0… Все ми се струва, че има и по-свестни протоколи.

Всичко с целите. Аз поне се чувствам по-силен така, а и си чистя. Пробвай и ще усетиш. Програмата не е специфично за сила, но е факт, че моята върви нагоре.
Както и на кой му трябва да кляка с мега баунс?

23.05.13
10:02

Проблема с кожата си остава, не трябва ударно, а постепенно да се сваля при Херцога. Иначе после е кофти и само оперативна намеса спасява положението.

23.05.13
10:03

казано от slavko на 23.05.13, 10:00:

казано от James Hinks на 23.05.13, 09:58:

Не си изчел значи статията на Юли.

Напротив, изчел съм я още оня ден, ама пък съм я виждал и пробвал тая 10х10 още 1994 година :)
Дали според тебе трябва да чета някаква “статия” или... ? :)

23.05.13

;) бе

23.05.13

Баунсът е върна на техниката в клякането! Супер би било, ако всеки може да клекне до долу да овладее баунса.

Мнението беше редактирано от Витан на 23.05.13 10:05.

23.05.13
10:05

казано от Витан на 23.05.13, 10:00:

Тия дето са им лабави коленете:)

Има, разбира се...но тук Тедо е прав...зависи от целите и периода.

23.05.13
10:05

James , ти е написал тренировката :Д

http://www.bb-team.org/workout/4403_hipertrofiya-i-sila-s-tezhko-sredno-leko

казано от Витан на 23.05.13, 10:03:

Баунсът е върна на техниката в клякането! Супер би било, ако всеки може да клекне до долу да овладее баунса.

За щангистки неща - може би. За хипертрофия може би не е най-доброто. Просто ТъТ е по-малко.

23.05.13
10:13

1) Баунсът ти позволява да клекнеш до долу с повече кг;
2) Ако не беше добър, щангистите надали щяха да имат такива крака ;)

Абе научи се на хубав баунс и пак сподели впечатления. За съжаление, аз още не го мога на големите кг.

Мнението беше редактирано от Витан на 23.05.13 10:13.

За щангистите не знам дали е специално от баунса, или пък, че като цяло обемът за долна част им е огромен. Па виж на културистите краката тогава - на кои са по-големи? :D

23.05.13
10:16

Тедо, трябва ли постоянно да мисля вместо теб :))

Като се сетиш защо ми пиши в дневника, за да не разводняваме тука.

Мнението беше редактирано от Витан на 23.05.13 10:19.

Емотикона накрая трябва да ти служи за обяснение. ;)

Йей, форумна разпра :D

казано от Boby_ на 23.05.13, 10:01:

казано от Херцог Трън на 23.05.13, 09:24:

Плюс това, аз лесно ще сваля ударно (правил съм го, още преди да почна въобще да тренирам с тежести, като нямах грам акъл), а после кво ще правя със стриите и увисналата кожа? :D

Със стриите нищо не можеш да направиш - те вече са си там заради напълняването. При свалянето ще станат малко по-видими, но това е малка цена за останалите придобивки.
За увисналата кожа не бери грижа. Първо не си толкова дебел, че да е кой знае колко много и второ сама ще се прибере с времето.

А тренировките недей променя, даже напротив - тренирай си за сила, за да не свалиш много мускулна маста. Опитвай се да удържаш работните си тежести, като “отстъпваш” някое кило само когато наистина нямаш друг избор. Сваля се не в залата, а чрез режима на хранене.

При мен много от стриите са не от качване, а от сваляне :) Точно от ударни сваляния .. :) Иначе не съм чак “толкова”, но все пак коремчето ми е увиснало леко, та бързото сваляне определено ще причини увисване на кожата :) А за тренировките - аз съм казал вече, че ще си тренирам с цел повишаване на силата (Купа България), а килограмите ще падат като резултат от тренировки + променен(подобрен) хранителен режим + суплементацията, която ще започна. Най-важното е храната според мен и там ще положа най-много усилия(волеви).

Иначе да кажа за дискусията - на Поликин системите съм ги пробвал. 10х10 за клек = +11см бедро за месец = няма дънки за мен :D А и модифицирано ГБЦ съм правил (горна/долна част точно), докато тренирах още в ЛТЛ :) Не ми допадат като система :) При мен проблема не е в тренировките, а в храненето :) Мога дори и с кардио бъни стил на трениране да отслабна, мога и почти без такова да отслабна, само ако огранича яденето(и въглените конкретно). Освен това - не е ли тежко, просто ми омръзва много бързо - ей го, дори и сплита, едвам изкарах 3-4 тренировки и толкоз.

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.05.13 10:43.

23.05.13
10:52

Потвърждавам, че е храната- добре че съм аз да го ритам и да му дудна постоянно та да се стегне. Иначе не се пести в залата хич- ама пак му е слаб хвата :D

KA

23.05.13
10:53

казано от Витан на 23.05.13, 10:13:

1) Баунсът ти позволява да клекнеш до долу с повече кг;
2) Ако не беше добър, щангистите надали щяха да имат такива крака ;)

Абе научи се на хубав баунс и пак сподели впечатления. За съжаление, аз още не го мога на големите кг.

Баунсът просто ти помага да дигнеш повече килограми използвайки инерцията, естствено че го ползват щангистите, нали трябва да дигат на макс. Иначе си е хубаво да се правят контролирано движенията, поне така знам а пък и не виждам смисъл в другото.

23.05.13
11:08

Дай едно примерно меню.

От всичко по много, включително много въглени :) Най-вече хляб/сладко, което сега ограничавам.

23.05.13
11:15

Това German Body Composition за германците е като диетата Японско чудо за японците ;)

23.05.13
11:21

казано от kaloyan georgiev на 23.05.13, 10:53:

Баунсът просто ти помага да дигнеш повече килограми използвайки инерцията, естствено че го ползват щангистите, нали трябва да дигат на макс. Иначе си е хубаво да се правят контролирано движенията, поне така знам а пък и не виждам смисъл в другото.

Не знам защо си мислите, че баунсът е неконтролиран. А го правят най-вече щангистите, защото те го могат. В 70 % от залите, в който съм ходил, аз бях един от 5-тимата, който правеха тяга въобще. От къде да очаквам да видя и баунс.

И да, максимален обхват на движението с по-голяма тежест. Т.е. не мога да разбера какво дискутираме още.

казано от CarnalK на 23.05.13, 11:15:

Това German Body Composition за германците е като диетата Японско чудо за японците ;)

БИСЕРИТЕ! :D

Едит : те пък затворени ;(

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 23.05.13 11:23.

KA

23.05.13
11:42

казано от Витан на 23.05.13, 11:21:

казано от kaloyan georgiev на 23.05.13, 10:53:

Не знам защо си мислите, че баунсът е неконтролиран. А го правят най-вече щангистите, защото те го могат. В 70 % от залите, в който съм ходил, аз бях един от 5-тимата, който правеха тяга въобще. От къде да очаквам да видя и баунс.

И да, максимален обхват на движението с по-голяма тежест. Т.е. не мога да разбера какво дискутираме още.

Всичко което казвам, е че ползите от бавно и контролирано спускане са много големи, поне аз така го усещам така и съм го чел. Факта е че усилията да го направиш и натоварването е доста по голямо отколкото да направиш едно повторение с баунс.

Работят различни системи в тялото и се правят различни качества.

23.05.13
13:02

Калояне, идеята е, че искаш да клекнеш 100 кг. С баунс ги клякаш, без баунс не :)

KA

23.05.13
13:42

казано от Витан на 23.05.13, 13:02:

Калояне, идеята е, че искаш да клекнеш 100 кг. С баунс ги клякаш, без баунс не :)

Така е .. но човека преди твоя коментар, с няколко думи го е написал най-добре :)

казано от kaloyan georgiev на 23.05.13, 13:42:

казано от Витан на 23.05.13, 13:02:

Така е .. но човека преди твоя коментар, с няколко думи го е написал най-добре :)

Витан - humbled, pawned, buttraped… Teodor is GODLIKE!!! :D

23.05.13
15:54

Така е, ама хем не е така... ти си знаеш :)

Тедо, чест е за мен, че съм ти идол и всеячески се опитваш да ме минеш във всичко :))
И като се има предвид, че този кръст го отнех от плещите на Славко, още повече ми се вдигнаха акциите :))

Тренировка [69]

Лежанка : 5х80, 3х90, 2х100, 1х110, 1х115*, 0х115
Висока лежанка : 3х130

Размисли и страсти :

Малко раздвижване. Сутринта 2,5 часа пренасяне на мебели, кардиото беше добре, ама кръста ми се понатегна и леко позаболя. Отидох до залата за лежанка + клек, ама нито остана време, нито бях в кондиция заради кръста. Бях взел едно момче с мен, че искаше да тренираме, тренирал е таекуондо известно време и сега прави 5х5. Днеска трябваше да кляка и зверски ме депресира - стъпил широко като за трибойски клек направи без замисляне АТГ :D ;( Вика - 5х5 на 60 клек ми натежават вече...малко шамари и клекна 1х100, 3х90, 2х3х80 АТГ без проблем :D След това както 50 му тежали на лежанката - направи 2х3х65. Общо взето през повечето време го гледах и пазех, че нямах идея досега как е тренирал, та мойта тренировка беше докато почиваше той :) До 115 - всичко супер стабилно. На 115 не съм сигурен дали не пипна щангата, та затова е със звезда, вторият опит беше до мъртва точка и нямаше сила. След това извадих 130 - пускам контролирано до 2-3 пръста от гърдите, той издърпва и така 3 пъти. Малко да ги усетя тия кила, скоро ще ги избутам :)

Като цяло прилична тренировка, зарибихме още един човек да размята тежко, много му хареса :)

Това беше айляка, следващите тренировки тествам максове и почвам :)

Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 24.05.13 15:35.

24.05.13
19:02

Обърни си внимание на техниката, на лежанката, защото с тези 0ли и негативни, с тази техника скоро най-добрият ти приятел ще е г-н кортикостероид.

Мнението беше редактирано от Madboy на 24.05.13 19:02.

24.05.13
19:49

Четох вече, че с гледане в нета не става, но все пак, в каква посока да се гледа ? Някакъв по-конкретен коментар ? Въпроса вероятно е важен за повечко хора...

Carbohydrate

24.05.13
20:10

Повечето трениращи трите движения обръщат внимание на упражнението, което върви. Във тройката е много трудно да ги дърпаш и трите движения едновременно. Обикновено лега изостава. Тогава хората не му обръщат внимание и наблягат на другите които вървят и “изтъняват” още повече лега. Това е психически дифект на аматьорите )) визирам и себе си. Мисля, че той просто не го е правил лега и за това е така трагично. Пак ще повторя това, което ми е водещо в тренировките сега. Прави сега макс, примерно 120кг и от тези кг трябва да се строят тренировките според възстановяването. Отива на тренировка, която трябва да е тежка, но не върви, няма сила, тогава не трябва да се напъва на всяка цена. Свалят се кг и се прави с по малки кг, лека или средна тренировка. На следващата запланувана пак се пробва, например 100- леки, 105- леки, 110- средно, тогава може да се напъне и да се раздаде на лега, но ако още 100 тежат, то по-хубаво е да се спре и да се направи лека тренировка. Водещото винаги трябва да е чувството за лекота за кг-те. Всички сме изпитвали такива моменти, отиваме и няма сила или има много, ето тогава се прави тежка, нищо, че не е по план. Успех!

казано от Vasil Stoianov на 24.05.13, 20:10:

Повечето трениращи трите движения обръщат внимание на упражнението, което върви. Във тройката е много трудно да ги дърпаш и трите движения едновременно. Обикновено лега изостава. Тогава хората не му обръщат внимание и наблягат на другите които вървят и “изтъняват” още повече лега. Това е психически дифект на аматьорите )) визирам и себе си. Мисля, че той просто не го е правил лега и за това е така трагично. Пак ще повторя това, което ми е водещо в тренировките сега. Прави сега макс, примерно 120кг и от тези кг трябва да се строят тренировките според възстановяването. Отива на тренировка, която трябва да е тежка, но не върви, няма сила, тогава не трябва да се напъва на всяка цена. Свалят се кг и се прави с по малки кг, лека или средна тренировка. На следващата запланувана пак се пробва, например 100- леки, 105- леки, 110- средно, тогава може да се напъне и да се раздаде на лега, но ако още 100 тежат, то по-хубаво е да се спре и да се направи лека тренировка. Водещото винаги трябва да е чувството за лекота за кг-те. Всички сме изпитвали такива моменти, отиваме и няма сила или има много, ето тогава се прави тежка, нищо, че не е по план. Успех!

На мен пък ми прогресират и трите движения, дори и да не ми е цел. И не мога да го разбера това, като ти тежи и да не се напъваш, това за мен е тъпо. Отиваш и се раздаваш на макс, колко е просто нали ;)

25.05.13
01:27

Това, че една тежест ти тежи не означава, че не можеш да я вдигнеш.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1