CrossFit жени

20.01.12
10:20

Здравейте момичета и момчета,

отдавна не бях посещавала сайта. Днес се обръщам към вас с една сравнително нова тема или по скоро тенденция. Става въпрос за кросфит тренировките. Не живея в България и записването в такъв фитнес тук струва 120 евро на месец, което надхвърля моя бюджет. Тъй като от скоро чета материали по темата, бих искала да се допитам до вас, като по-компетентни в областта.
1. Та въпроса ми е дали би било достатъчно ефективно да се правят само комплексите, за изпълнението на които е нужно само собствено тегло?
2. Освен това пишеше в една от статиите, че тренировките трябва да се композират / избират/ по определен начин. В случей, че се правят само комплекси със собствено тегло, какви принципи трябва да бъдат спазвани при избора на тренировъчен план?
3. Някой може ли да препоръча добра литература по темата /немска, английска/?

Поздрави на всички!

Мартина

Темата беше редактирана от MapTuHA на 20.01.12 14:46.

20.01.12
10:33

Здравей, в bb team изданието има цял раздел за кросфит, както и форумен раздел за кросфит. Успех!

20.01.12
11:10

казано от MapTuHA на 20.01.12, 10:20:

Здравейте момичета и момчета,

отдавна не бях посещавала сайта. Днес се обръщам към вас с една сравнително нова тема или по скоро тенденция. Става въпрос за кросфит тренировките. Не живея в България и записването в такъв фитнес тук струва 120 евро на месец, което надхвърля моя бюджет. Тъй като от скоро чета материали по темата, бих искала да се допитам до вас, като по-компетентни в областта.
1. Та въпроса ми е дали би било достатъчно ефективно да се правят само комплексите, за изпълнението на които е нужно само собствено тегло?
2. Освен това пишеше в една от статиите, че тренировките трябва да се композират / избират/ по определен начин. В случей, че се правят само комплекси със собствено тегло, какви принципи трябва да бъдат спазвани при избора на тренировъчен план?
3. Някой може ли да препоръча добра литература по темата /немска, английска/?

Поздрави на всички!

Мартина

Здравей, Мартина!

Първо ще отбележа, че кросфит за жени няма. Кросфит си е кросфит, както за мъже, така и за жени. Скалирането на тренировките се съобразява с възможностите на атлета, а не с неговия пол.

1. Ефективност на тренировките със СТ - достатъчно ефективни са, макар щангите, пудовките и дъмбелите да са важна част от тренировките.

2. Структуриране на тренировките - ако си начинаеща, структурирането ще е сериозно предизвикателство, особено с лимитиращото условие да се правят само комплекси със собствено тегло.

Можем да ти даваме тренировъчни комплекси, но нямам как де те следим дали изпълняваш всичко правилно и безопасно. Ако можеш да отделиш тези 120 евро поне за един месец за кросфит зала и треньор, ще ти е от голяма полза - ще те научат на техника на основните движение, ще се запознаеш с натоварването и т.н.

3. Литература - освен да четеш главния сайт crossfit.com и раздела в bb-team, друго засега не мога да ти предложа.

Можеш да пишеш на ЛС или в темите тук с въпроси за кросфит.

Поздрави!

20.01.12
15:20

Мартина,....ако живееш в Германия потърси McFit има го в почти всички градове и абонаментната такса е 16.90 на месец. Че тия 120 Евро ми се струват като за някакъв много тузарски фитнес :)

20.01.12
15:25

Ники, благодаря ти за информацията. Ходех в тоя фитнес 2 години. Сега съм в друг доста по-добър. А фитнеса където се плащат 120 евро не е тузарски и не е фитнес, а специално обурудвана зала и е специално за кросфит. Тренира се в групи по 8 души, с предварително записване на час. Предлагат доста качествена услуга, затова и такива пари.

20.01.12
16:51

Мда чух че има такива, но не съм ходил. Аз като цяло не съм голям фен на кросфита въпреки че съм го правил доста време.
Ако не ти се дават пари за специализирана зала, мисля че можеш да си спретнеш добри комплекси и с обурудването в McFit. В крайна сметка идеята е да е крос + фит :D тоест можеш да използваш наличните уреди за кардио и да комбинираш с уредите за фит. Въпреки че доста от залите на McFit са разделени по етажи и ще трябва да претичваш от единия етаж на другия :D

За мен кросфита е начин на живот, цяла философия, дали ще тренирам в зала за 120 евро или на открито с приятели без грам оборудане пак мога да съм кросфитър.
Вик ти го е казал най-добре, отдели един два месеца парите, за да се научиш на някои важни неща и от там сама в по нормална като цени зала.
Пак зависи и от целите ти, ако искаш да се явяваш на игрите, ще ти трябва квалифициран треньор, ако искаш да спортуваш просто за здраве не ти трябва много.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1