20.01.12
19:05
Добър вечер на всички.Пиша ви,защото една моя близка иска да отслабне.Въпросната близка е момиче на 18 години и иска да се стегне за бала.Висока е 165-166см и тежи 58кг.Интересното е,че на този ръст и килограми тя не е дебела,с нормално телосложение,просто иска да свали няколко килограма.Целта е да стане 50кг и ме помоли да и намеря фитнес програма и режим за хранене.Проблема е там,че аз съм момче и не правя програми за отслабване,ако беше поискала обратното няма проблем.Разрових се тук и намерих една прилична спорет мен програма за нея,която мисля,че ще е добре.Тя е начинаеща във фитнеса- http://www.bb-team.org/workout/2786_otslabni-s-1-2-3-4 това е програмката.А сега идва и трудната,но и най-важна част,храненето.С моя малък мозъчен капацитет измислих само тава: 1-во хранене 7:00 Кисело мляко с овес и мед може и една ябълка.2-то ядене към 11:00-12:00 тук проблем е,че сме на даскало,а там освен хамбургери,пици и сладки глупости няма.Предложих и да си носи ориз с зеленчуци,или някъкви плодове.Добре ще е да има кам оризеца с зеленчуци малко месо пиле например :).3-то хранене 14:30-15:00 преди тренировката която,ще е към 17:00 месо-пиле,риба,скоро четох статия за омлет с кашкавал овес и спанак в саита дали ще е полезна тази рецепта за отлсабващи дами :).Значи 3-то хранене или пиле,риба и салата марули или домати и краставици,или омлет с кашлавал и спанак.4-то хранене след тренировка два банана и мед или кофичка кисело мляко.5-то към 20:30-21:00 тука вече незнам какво,ако може някакви предложения.Знам,че не е нещо особено,но пак по-добре от нищо.Ако може някакви предложения,мнения,критики всичко приемам.Мисля,че темата е в правилния раздел,ако съм объркал съжалявам.
Е не ми се струват много,а и тя няма да ги свали за седмица,а поетапно.Може и да греша за това ви моля за помощ. :)
горе-долу добре си се ориентирал, но започни първо от калорииния баланс, после вече наместваш менюто по него. вместо да мъкне кутии, може да си вземе протеинови блокчета за междинно хранене ;)