22.01.12
11:56
За всички фитнес маниаци с ограничени бюджети - от няколко месеца вече налазих стабилно охладените пилешки гърди с кост и кожа в магазин Европа и захранвам сериозно без това да ме удря в джоба. Цената е повече от перфектна - 4,70 лв за кг. От 1 кг, като махнеш кожата и голямата гръдна кост с хрущяла (5 минути занимавка), излизат към 800-850 грама чисто месо. Или 1 кг чисто бяло месо от гърди излиза към 5,50 лв горе долу.
22.01.12
18:12
Аз принципно избягвам да си взимам месо на промоция, особено ако цената е с 2-3 лв. по-ниска. В тези случаи магазинът най-вероятно иска бързо да се отърве от стоката, на която и остава съвсем малко преди да сдаде багажа...или вече го е сдала. :)
Къде е тоя магазин ? :) Аз живея в центъра и понякога ми излиза по евтино да копувам тележко отколкото пилешко (swear). То дори рибата е по-евтина от пилешкото в някой магазини тука.
23.01.12
13:59
Магазин има и на бул.Черни връх,кв. Хаджи Димитър,жк.Младост...Вчера виждайки тази тема,имах път през Хаджи Димитър и заредих към 5кг. за 22лв. И аз живея в центъра и наистина тука на доста места гърдите са бая скъпички..
Има Европа магазин и в моя квартал и в най-скоро време ще проверя.
Познат ме открехна, че в Бенковски(краен квартал на София) има цех за пилешко месо. Цената на пилешките гърди е 7 лева.
Страхотно на вкус и вид. Личеше си, че месото не е третирано по никакъв начих, така че да е в наш ущърб.
Баси пилешкото, няма да забравя по време на птичия грип, как купувах перфектна пържола от бут за 2.50 без месото да е кръщавано допълнинтелно.
Отивам аз преди няколко месеца в един склад...питам ‘’има ли охладени пилешки гърди’‘.. ‘’ми няма,имам само замразени’’ каза продавача...
‘’Е дай ми 7-8 кг замразени тогава’‘.. той се усмихна и ме попита - ‘’ама за кого са,за теб,за кръчма или за магазин...?’’ цената съответно беше 7.80,6.00 и 4,90 ;) с различни проценти вода... :) правете си вие сметката дали си струва да се взима евтино месо.
24.01.12
12:53
Години наред ядях пилешко, но просто се отврътих. Скъпо вносно и пълно с боклуци включително и глюкоза, сол, вода и цялата Менделеева таблица + непопълнените и квадратчета.
казано от Иван Шишманов на 24.01.12, 12:53:
Години наред ядях пилешко, но просто се отврътих. Скъпо вносно и пълно с боклуци включително и глюкоза, сол, вода и цялата Менделеева таблица + непопълнените и квадратчета.
Нали уж промениха това. Започнаха да проверяват фирмите, дали всичко е изрядно в производството. Изкараха много фирми след това, които никак не бяха наред.
Сега забелязах, че когато пека месото, се свива по-малко. Една пържола от 200 грама сурово месо, става 150 грама изпечена. Това, мисля, че е добре!
24.01.12
22:49
:)