22.01.12
20:02
Здравейте. Момче съм на 18 години. От скоро тренирам (ходя на фитнес) .. г/д 3 месеца..
Висок съм 178 см. и тежа 80 кг. Цялото ми тяло е покрито с мазнини и не са ми оформени нито ръцете, нито корема нито нищо..
Ям яйца, месо - пиле и риба .. ориз, картофи (особено преди трен.) извара преди лягане, прясно мляко ...
общо взето това ми е менюто..
След тренировка пия протеинче.. почти винаги..
Та искам да попитам
КАКВО ДА ПРАВЯ С ТЕЗИ МАЗНИНИ... Тялото ми се оформя попринцип, виждам, че имам напредък, но мазнините си стоят и стоят..
Интересно ми е примерно ако тренировката ми започва от 8ч. сутринта, ако отида в 7 и бягам до 8 на пътеката.. да кажем и вече 8ч. да си направя силовата тренировка? Ще се отрази ли това на мускулната маса или след това като си направя тренировката ще се запази..
Искам супер много до 5 месеца да ги изчистя тези мазнини и да ми се подчертае тялото.. не искам кой знае какви мускули, знам, че става бавно..
Та ще може ли да ме посъветвате нещо? Ще съм ви много благодарен.. Всякакви въпроси са добре дошли!
22.01.12
20:11
1час бягане преди силова... трябва да си ебати безсмъртния, че да прогресираш така :) 10-15минути преди силова тренировка и 10-15минути след силова тренировка... това е максимума според мен :) разумния максимум ! щом виждаш промяна какъв е проблема... не тичай като теле пред майка си
22.01.12
20:50
15 мин. преди и 15 след... Какво друго мога да правя преди силовата за мазнините?
казано от Иван Петков на 22.01.12, 20:50:
15 мин. преди и 15 след... Какво друго мога да правя преди силовата за мазнините?
Преди тренировка може да се замислиш за диетата си.
22.01.12
21:32
Какво толкова трябва да им правиш още .... моли се ! ;) храни се както трябва тренирай както трябва и ще стане...
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.01.12 21:32.
22.01.12
21:49
Ясно. А аз попринцип ходя 5 дена в седмицата на трен. В почивните дни проблем ли е да ходя само да бягам или?
22.01.12
21:50
казано от Biad__ на 22.01.12, 21:27:
казано от Иван Петков на 22.01.12, 20:50:
Преди тренировка може да се замислиш за диетата си.
Какво имаш впредвид? Описах по-горе с какво се храня?
22.01.12
21:56
Какво си написал... изброил си хранителни продукти.. това хранителен режим ли е... или въобще някаква хранителна програма ли е... нито пише количество нито нищо... ти може месо да ядеш и 3пъти на ден ама ако е по 50грама на хранене... пак не става нали така :) опиши малко по-подробно храненето си... може там да е проблема
3-4 силови тренировки и 1-2кардио тренировки максимум... може кардиото да го правиш след тренировката вместо в отделен ден... абе 3дена задължителна почивка ти трябват на теб ! :)
Мнението беше редактирано от Кристиянчо на 22.01.12 21:57.
22.01.12
22:21
Окей.
Значи:
7:00 - яйца варени - 4 броя
8:00 - тренировка (протеин след трен.)
9:30 - пилешко бутче с ориз
11:00 - пилешко бутче (отново) (без кожа)
12:10 - риба (примерно) или яйца ...
(тук идва дск) - 15:00 - пилешко филе или сандвич с филе (хляба е без брашно, пълнозърнест)
17:30 - друго филе идва на помощ
19:40 - пак някакво месо примерно или боб,леща,ориз... може и яйца..
21:00 - 200г. извара
Това е.. горе-долу.. Импровизирах ...
Ще може ли да ми кажете какво не е в ред?
П.П Евентуално обмислям да отворя тук един дневник, но нз..
Нека да оправим храната първо за да не ставам за смях..
Мнението беше редактирано от Иван Петков на 22.01.12 22:22.
Аз бях с подобни пропорции на твойте, и за около 3-4 месеца корема се поизчисти доста добре а мускулите нарастнаха.
Аз трениран сутрин на гладно. Ставам, зелен чай и отивам на фитнес. Повреме на трен пия БЦАА.
Когато станеш сутрин в мусколите ти няма гликоген и тялото ти изполва повече мазнини за енергия. Затова и за сваляне на мазнините е най-удачно да правиш кардиото след силова тренировка, тогава гликогена е нисък и ще гориш повече мазнини.
Като цяло храната ти е беда на въглехидрати и фибри, боба го сложи максимум до следобяда и яж зеленчуци с месата. Вкарай към някое от яденетата и малко ядки. Изварата можеш директно преди лягане (съмнява ме да лягаш в 21:00).
Яйцата ги премести за след протеина.
Мнението беше редактирано от Илиян на 23.01.12 00:18.
Може да са ти много калориите. Човек, ти имаш ОСЕМ хранения. Наистина ли ядеш по цял ден през час? Сметни си порциите и виж дали не излизат много грамове протеин. То е хубаво да е добро количество, но ми се струва, че твоят е повече от 250 гр.
23.01.12
07:16
Значи трябва да ги направя 5 хранения така ли? Аз поприцип ям по малко... След като се върна от трен ще напиша нов режим, но този път и с грамовете :) ... Мерси много на всички! Приятен ден ви пожелавам.