За долната част на корема

15.04.05
00:53

Значи правя по 250 коремни преси на ден и вече виждам,че горната част на корема започна да се пооформя.Но  долната част сякаш хич не чува за коремните.И тя се пооправи,но много малко,а и има един участък,който ей така лекичко си виси. Като се стегна мускулите са твърди,а тази част ей така си остава.Трябва ли да правя и някакви други допълнителни упражнения за това?Някой ако знае,ще се радвам да ми отговори  :)

15.04.05
10:53

Кардио=30мин поне 3пъти седмично и диета

15.04.05
11:17

за долна част на корем от шведска стена или лягаш на лежанката хващаш се  някъде и започваш да вдигаш краката
това е за долна част на корем

15.04.05
11:20

[quote author=“tory_”]за долна част на корем от шведска стена или лягаш на лежанката хващаш се  някъде и започваш да вдигаш краката
това е за долна част на корем

Абсолютно, това е най- готиното за долна част на корем :) Ако можеш да си сложиш и тежести ще бъде най-добре! Гледай да не правиш много повторения - пробвай с по-малко, но да се натоварваш много. Все пак коремът е мускул като всички други, и ако искаш да имаш маса там трябва да го натовариш хубаво. Помисли си 250 пъти да вдигнеш за бицепс 2 килограма, и ефекта от 3 хубави серии с по 10тина повторения с точните килограми. Аз съм забелязал, че коремният мускул расте доста, когато се натоварва като останалите - няколко серии по малко повторения ( 10-20).

А ако има мазнини - прави кардио щото без него няма да стане ако ще да си спукаш задника от коремни :)

Поздрави!

27.06.05
22:55

При мене помогна вдигане на краката от лег. Много добре натоварва долната част на корема
Успех.

26.08.05
22:43

Аз имам същият проблем ,правя крънчес по 300 на ден (150 сутрин и 150 вечер) .Значи горната част на коремчето ми е 76см,а долната е 86см.Вече отгоре си имам плочки ,но долната част е малко отпусната не е стегната като горе. Аз ,че по принцип си имам леко широка талия- да ,обаче горе на коремчето ми е някакво плоско а после долу е отпуснато..Какво трябва да правя?Аз ходя да бягам през ден ,всяка сутрин и правя крънчес всеки ден. :roll: А също и си дигам краката по 60 пъти някъде на ден обаче не усещам никакво натоварване .
И имам въпрос ,примерно във форума като чета ,гледам пишете коремни преси ...какво искате да кажете с това тези нормалните ,които са ти изпънати краката и си повдигаш нагоре така че да застанеш на 90 градуса или говорите за тези крънчесите ,които аз правя?
И също защо тези крънчес са ми по-лесни от ,обикновенните коремни преси? :roll:  :?:

А да и бтв сега не ходя на фитнес така че в домашни условия.Не искам и никакви диети да почвам ,просто леко стягане..На 14 съм ...Не се тъпча като прасе много ясно ,така че споко не мми предлагайте НВД или диета ... само там някакви упражнения леко да стегна долната част на корема..

27.08.05
01:18

няма нужда от стотици повторения ... вземи някви допълнителни тежести и ги слагаш на корема като правиш по 20-30 повторения, да усещаш напрежението, и резултатите ще дойдат. а колкото за долната част на корема аз правя от вис и има ефект :)

EX

29.08.05
11:48

крънч-овете са много по-ефективни от пресите с пълна амплитуда (от собствен опит го казвам) и наистина са по-лесни,поради което могат да се правят повече повторения...но натоварват само горната част...
за долната част и аз нямам почти никакъв успех (при условие че нямам мазнини и за това време о/о 3 месеца, за горната резултата е видим вече)

09.10.05
10:50

[quote author=“valaraukarky”]няма нужда от стотици повторения ... вземи някви допълнителни тежести и ги слагаш на корема като правиш по 20-30 повторения, да усещаш напрежението, и резултатите ще дойдат. а колкото за долната част на корема аз правя от вис и има ефект :)

какво е това вис? :roll:

09.10.05
11:22

Хващаш се за нещо и висиш  :)

20.10.05
02:47

[quote author=“Fireball”]Хващаш се за нещо и висиш  :)

ааа вие съвсем ме объркахте  :shock: ..
това като се хванеш примерно в парка на тия катерушките за упражнения и да висиш ,това според мене как ще ти помогне да си уформиш долната част на корема...само по-дълъг съм чувала ,че можеш да станеш..  :roll:
обяснение,обяснение моля..

20.10.05
10:19

Не само висиш, ами от това положение си повдигаш краката нагоре.
И стига с тая долна - горна част! Правият коремен мускул е един и което и упражнение да се прави се съкращава целият мускул, а не само едната част, така че няма как да ти е развита само тя. Това, което искаш да “стегнеш” са мазнини, а да ги изчистиш с упражнения не става.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1