25.01.12
13:45
След дълги опити с упражнения на лостове успоредки и шведски стени успях да изолирам трицепса и си го тренирам отделно. Но на човек никога не му е достатачно това което има ,и се замислих възможно ли е да намеря упражнение с което да изолирам бицепса .
Ако някои има идеи или прилага подобен тип тренировка за ръцете си нека сподели.
Става въпрос за упражнение без тежести :)
Може в известна степен - виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=p-8izkNkcBw
Все пак помисли има ли смисъл да го правиш. Погледни тази статия: http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast
В нея Oranje, освен всичко останало, коментира дари е приложим метода на изолацията във Street фитнеса. В зависимост на какво ниво си е възможно да извлечеш много повече ползи от увеличаване на броката на набирания и работа за задна везна с ръцете в подхват.
Как да тренира на лостове всеки си решава сам. Някои хора правят 4-5 еднакви тренировки седмично,аз предпочитам да си тренирам всеки мускул отделно. Лично за мен е по добре един път на седмица да разкатая едни мускули отколкото всеки ден да ги натоварвам по малко. При този тип тренировки поне според мен има по голяма ефективност това е личното ми мнение. Относно упражнението на халките не ми беше дошло на ума много благодаря :)
25.01.12
21:55
Изглежда доста интересно това упражнение.. жалко, че нямам халки.
казано от Кристиян Дончев на 25.01.12, 21:55:
Изглежда доста интересно това упражнение.. жалко, че нямам халки.
Те не са ти и необходими. Правиш хоризонтално гребане на лостовете, но вместо към гърдите дърпаш към челото.
25.01.12
23:01
казано от sakit0 на 25.01.12, 16:37:
Как да тренира на лостове всеки си решава сам. Някои хора правят 4-5 еднакви тренировки седмично,аз предпочитам да си тренирам всеки мускул отделно. Лично за мен е по добре един път на седмица да разкатая едни мускули отколкото всеки ден да ги натоварвам по малко. При този тип тренировки поне според мен има по голяма ефективност това е личното ми мнение. Относно упражнението на халките не ми беше дошло на ума много благодаря :)
Само забравяш , че по този начин ... без тежести няма как да тренираш всеки мускул отделно и да ги изолираш
Изолирал съм гърбът (доколкото го изолират и повечето упражнения в фитнеса), рамената, гърдите не изцяло( кофите винаги влизат и по малко в трицепса въпреки ,че успоредката ми е 1м+ широка) ,трапеца ,трицепса за пресата е ясно :) крака най- често не отделям отделно внимание на бедра и прасец, а ги тренирам на едно. Стриит фитнеса позволява да пуснеш фантазията си на воля ,това е една от причините да го обичам.
26.01.12
01:36
Най-силовото упражнение за което се сещам при тренировка само със собственото тегло за бицепс е набиране с една ръка, ама това си е доста трудно.
Може да пробваш негативни повторения за бицепс - набираш се двете ръце в подхват и се спускаш бавно само на едната и така редуваш ръцете... гарантирам, че на следващия ден ще усетиш що е мускулна треска в бицепса :)
Мнението беше редактирано от megabolic x на 26.01.12 12:06.