25.01.12
22:03
Преди няколко седмици започнах отново да ходя по-редовно на фитнес. Правя така наречената кръгова тренировка за горене на мазнини 3 пъти седмично. За този период видимо доста се стегнах , обаче коремчето не е мръднало и реших да направя някакъв хранителен режим за по-добри резултати. Установих , че НВД е най-добрият метод , обаче не ям месо и риба и ми е малко трудно да си съставя такъв. Затова и се обърнах към вас за помощ. Тук искам да отбележа , че не ям месо от 2 години по собствена воля и моля да си спестите коментарите относно моето решение. Пробвах няколко дена с бобово белтъчна диета , обаче много ме запече и я спрях. За жалост соята никак не ми допада на вкус и сега съм се спряла на изварата и киселото мляко като главни източници на белтъчини. Тези продукти , които са ми под ръка в Германия , където живея, са много популярната тук обезмаслена извара 0.3% и подобие на кисело мляко 1.5%.
Извара 100г е 68ккал. 12г протеини , 4г въглехидрати и 0.3г мазнини. Една опаковка от 500 г ми доставя 60г протеини , 20г въглехидрати и 1.5г мазнини или 340 ккал и даже е и вкусна.
Псевдо кисело мляко 100г е 59 ккал. Една опаковка от 500г доставя 26 г белтъчини , 31г въглехидрати и 7.5г мазнини и общо 295 ккал.
Изчислила съм за моите 157 см и 47 кг , че ми трябват 117г белтъчини , 67.5 г въглехидрати и 57г мазнини или общо около 1250 ккал дневно.
Ако ям по една опаковна извара и една опаковна кисело мляко и ги съчетая с пресни зеленчуци , сурови ядки и кашкавал, сирене и яйца, дали ще постигна желания резултат ?
25.01.12
22:43
Аз съм скептичен към това “кисело мляко”, доста е вкусно, но на мен повече ми прилича на нещо като млечен десерт богат на въглехидрати и то предимно от захар. Изобщо не ми е ясно, защо го наричат yogurt като очевидно не е.
П.П. Иначе тази снимка е трепач, тези сирена с маслото и пресен хляб... (tmi)
Мнението беше редактирано от megabolic x на 25.01.12 22:45.
25.01.12
22:51
Не подритвай така яйцата встрани. От тях по-добър източник на протеин (белтъчини) здраве му кажи. В сиренето и кашкавала също има пълноценен протеин.
При твоите 47кг. протеинът ти е най-малкият проблем. Като нищо можеш да си набавиш 100-тина грама.
Съветвам те обаче да вдигнеш калориите. 1250 са доста малко, като се има в предвид, че калорийният ти баланс е 1900 калории. Започни от 1700-1800 и напасвай според резултатите. Ако кантара, метъра и огледалото показват резултати, не ги пипай. Ако теглото или обиколките не мърдат - намаляш със стотина калории. Следи резултатите през седмица.
Другото, което ми прави впечатление е ниското ти тегло. Близо до прага на поднорменото тегло си. Може би не е много добра идея да се мъчиш да отслабваш. Предлагам ти да се храниш в калориен баланс или да правиш калорийна ротация - в тренировъчните дни да се храниш в +10% калориен излишък, а в нетренировъчни дни в -10% калориен дефицит.
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 25.01.12 22:52.
25.01.12
23:02
Аз не съм казвала , че съм дебела и искам да смъквам килограми .. просто малко коремчето , бричовете .. типичните женски проблемни зони . И четох , че само с диета се махали , иначе със спорта нямам проблеми .
Може да съм 47 килограма и да ти се струват много малко , но и височината ми не е голяма .. с моите 157 см ако кача 2 килограма и веднага се виждат , да не говорим , че съм се занимавала с плуване активно и не съм от най- слаботелесните. Имам си мускули още от дете и въпреки , че вече не тренивам активно и не ям месо , не са намалели.
П.С. Снимката беше само екстра , за малко украса 8-)
Мнението беше редактирано от Liq Stamatova на 25.01.12 23:12.
26.01.12
00:00
И според моя калкулатор се получава средно дневен прием на 1950ккал за ръст 157см и тегло 47кг.
1250ккал са необходимите калории за поддържане на нормални жизнени функции, след което прибавям 195ккал, които се предполага, че ще бъдат изразходвани за смилане на храната и накрая прибавих 505ккал които биха били необходими при слаба физическа активност през деня.
Иначе правилно си се насочила към храните.
Мнението беше редактирано от megabolic x на 26.01.12 12:02.
26.01.12
09:08
Една снимка на проблемните зони ще внесе малко яснота по въпроса.
Иначе все още държа на съветите си. Ако се храниш правилно (така както си описала в първия си пост) и спортуваш, рано или късно резултати ще има и въпросните проблемни зони ще изчезнат.
И отново - изварата не е единственият ти източник на протеин, не го забравяй. ;)
Мисля,че човекът който може да ти бъде полезен е Маргаритка.Хвърли поглед върху дневника й.Аз също не консумирам месо,но ям яйца и пълномаслени млечни продукти.Ако ще си на някакъв вид веге НВД,то е наложително да увеличиш мазнините от млечни,масло и др.Ако готвиш,пържиш и т н ползвай само масло...растителните мазнини не бива да минават термична обработка.Като свалиш въглехидратите на ниско ниво,организма ще има нужда от източник на енергия , за да не използва протеина като енерго източник ,на помощ идват мазнините ....освен това много често обезмаслените продукти съдържат не малко карбс.