30.01.12
17:04
Име:извара със сусамов тахан
Време за приготвяне:не повече от 15 мин
Продукти:100-150гр извара,около 2-2,5 супени лъжици тахан
По желание: може да се добави мед,настъргани ябълки или какао
Начин на приготвяне:слагате изварат в дълбока купичка,добавяте тахана и започвате да размесвате с вилица докато се смесят добре.След което добавяте ябълките или другите продукти по желание.
Коментар:не мога да изчисля калориите и съотношението Б:М:В.Сместа е подходяща за сандвичи,или да се яде така направо от купичката.На мен без филийка много ми накъртва на сусам(тахана има леко странен вкус).С какао става вкусно.Нямах ябълки-следващия път ще пробвам с тях.Сега се сетих,че може да се добавят и ядки:орехи,бадеми.
Перфектно, особено ако се замени изварата тахана и другите разни с бекон, кашкавал и масълце. :D
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 17:10.
30.01.12
17:23
За късна вечеря си правя същото, само че добавям и половин кофичка кисело мляко. На мен вкуса на изварата не ми допада много...
Аз изобщо не се занимавам да цапам отделни купички, директно върху филията намазвам изварата, после “посипвам” с тахана, върху него кашкавал, и накрая някакво месо (пилешки кренвирш обикновено, или пушено филе). Сандвича се преглъща благодарение на няколко лъжици кисело мляко.
За моя вкус тахан + сладко не ми върви. Предпочитам го най-вече с кашкавал става ми най-вкусно.