Повече дни за възстановяване!

30.01.12
19:46

До сега тренирах понеделник,сряда и петък.Мисля да мина на един ден тренировка два дни почивка.
Тренирам:
1.гърди-бицепс
2.гръб-трицепс
3.рамо-крака.
Лошото е,че така няма фиксирани дни за тренировка за да си плануваш времето
но храненето не ми е на ниво и мисля да разредя тренировките.
Добре ли е така според вас ?

Аз съм разделил мускулните групи по същия начин , а и тренирам в същата последователност но ако храненето не е на ниво и да почиваш повече не мисля че резултатите ще са много добри. Все пак фитнеса е 30% тренировки и 70% хранене. :)

Поздрави !!!

По-добре е да си оправиш храненето, а не да разреждаш тренировките. Дори и да го направиш, при кофти храна резултатите няма да са оптимални.

Иначе не пречи да направиш схемата описана от теб. Не е задължително да си на фиксиран брой седмичени тренировки. Проблемът е, че по този начин ще натоварваш всяка мускулна група веднъж на всеки 8-9 дни, което си е бая голяма почивка. Ако нямаш наистина сериозен стаж в залата, този сплит не е най-удачният вариант.

По-добре е да бъде тип А-Б-А-Б-А-Б, като:
- “А” може да бъде бутащи мускулни групи или горна част на тялото.
- “Б” може да бъде дърпащи мускулни групи или долна част на тялото.

30.01.12
22:25

Имам стаж около четири години с прекъсвания.

30.01.12
22:28

казано от Nike09 на 30.01.12, 19:46:

Добре ли е така според вас ?

Миналата зима и пролет бях на тоя вариант. Уверявам те,постигнах едни от най-добрите си резултати откакто тренирам. Имах максимална сила,увеличих теглото и обиколките до максималните за мен. Добре е според мен.

Здравей,
храненето е важно,но не е по-важно от тренировката. Защото колкото и добре да се храниш, ако тренировките не са ти добри,нищо няма да стане.Тренировка,хранене и почивка - това трите фактора за растеж.Но все пак за мен тренировките са най важни и всичко трябва да е съобразено с тях.В твоя случай,щом храненето куца трябва да компенсираш с другите два елемента - или да направиш тренировките по-леки или да увеличиш почивката между тях.Пак мое мнение, не пипай тренировките,значи остава почивката - увеличи я както си намислил.Кой казва,че всяка мускулна група трябва да се тренира веднъж седмично?!Преди да се появи Дориан,всички тренираха по два пъти седмично и тогава това е било правилното.Важно е да се въстановяваш и да имаш прогрес в тежестите,ако ще и да тренираш веднъж на 10 дни.Ако има фенове на Майк Менцер тук ще потвърдят.Така,че според мен си избора ти е правилен.
Поздрави

31.01.12
20:34

казано от Александър Георгиев на 30.01.12, 22:35:

Здравей,
храненето е важно,но не е по-важно от тренировката. Защото колкото и добре да се храниш, ако тренировките не са ти добри,нищо няма да стане.Тренировка,хранене и почивка - това трите фактора за растеж.Но все пак за мен тренировките са най важни и всичко трябва да е съобразено с тях.В твоя случай,щом храненето куца трябва да компенсираш с другите два елемента - или да направиш тренировките по-леки или да увеличиш почивката между тях.Пак мое мнение, не пипай тренировките,значи остава почивката - увеличи я както си намислил.Кой казва,че всяка мускулна група трябва да се тренира веднъж седмично?!Преди да се появи Дориан,всички тренираха по два пъти седмично и тогава това е било правилното.Важно е да се въстановяваш и да имаш прогрес в тежестите,ако ще и да тренираш веднъж на 10 дни.Ако има фенове на Майк Менцер тук ще потвърдят.Така,че според мен си избора ти е правилен.
Поздрави

Точно за дориан йеитс си мислех,че беше казал откакто влиза по-рядко в зала расте повече!
Ще тренирам така около месец.
И без това отдавна не съм променял нищо в тренировката.

08.02.12
22:03

Колкото по-рядко тренираш толкова по-добре. то зависи от интензивността с която тренираш де, но правиш ли серии до отказ и по 3 дена да почиваш няма да ти е много.
Казвам го от опит с експериментирането на Хеви Дюти, понякога почивам и по 9 дена между тренировка и всеки път съм по-силен.

12.02.12
22:25

Девет дена почивка !Прекалено много ми се вижда.
Аз,като почивам 10на дни после 2 седмици не мога да влезна в ритъм.

Мнението беше редактирано от Nike09 на 12.02.12 22:26.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1